Äntligen ska fasaden bli målad

Sommarhuset i Dalarna ska få ny färg. Du har samlat ihop kompisgänget under några dagar i sommar och de ska hjälpa till att måla. Så kul, och efterlängtat. Men ni behöver en byggställning.

Allt annat är planerat; när ni ska sätta igång, sängplatser för alla, någon som fixar maten och färgen är inhandlad. Instruktionerna har varit; oömma kläder och ett gott humör! Inga problem, det brukar de ha, gott humör alltså.

Det återstår egentligen bara en detalj, och egentligen är det ingen detalj, det handlar om att se till att ni kommer åt överallt. Ni behöver en byggställning. Stegar i all ära, men ärligt talat, det här huset är högt, i synnerhet i gavlarna. Stegar räcker inte. Stegar är inte heller så säkra.

Hyr den byggställning du behöver och få hjälp med montering

Det enda rätta och smarta är att redan nu beställa en byggställning och boka montering. Har du inte monterat byggställningar själv tidigare är det en bra idé att ta hjälp av proffs. Det är säkrare och går fortare. Kompisarna har inte hela sommaren på sig, ska de hjälpa till att bygga ställning också lär inte hela huset bli färdigmålat. Så, inte så mycket att orda om.

Eftersom det handlar om ett tidsbegränsat projekt är det bäst att hyra ställning under tiden. Och eftersom målning går relativt snabbt - välj en ställning på hjul, som går att flytta efterhand. Vill man renovera under längre tid kan det vara aktuellt att faktiskt köpa en egen byggställning. Läs mer om byggställningar här: byggställningdalarna.se

29 Mar 2021