Blogg

Så planerar man bäst inför badrumsrenoveringen i Bromma

22 jan 2022

Bor ni i Bromma och ska göra en badrumsrenovering? I så fall kommer här några tips hur ni bäst kan planera renoveringen och undvika fallgroparna. Men också för att få det badrum som ni vill ha.

För att lyckas med en badrumsrenovering måste man vara noga med både planeringen och val av hantverkare. Det är alltid smart att börja med att sätta en budget, då badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser och det annars är lätt att bli ruinerad. Badrummet är också det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv, då det är viktigt att tätskiktet blir rätt. I stället ska man använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. Det finns byggfirmor som har badrumsrenovering som sitt specialområde och som kan ansvara för hela badrumsrenoveringen. Det blir ofta billigare än att anlita olika hantverkare var för sig.

Så ofta måste man renovera badrummet

Tätskiktet i badrummet håller i ungefär tjugo år och någonstans mellan vart femtonde till tjugonde år är det vanligt att man renoverar badrummet. Det går med andra ord lång tid mellan renoveringarna och därför är det extra viktigt att badrummet blir bra när man väl renoverar det.

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum och det används dagligen. Därför måste det fungera med vardagen och det liv man lever. Fundera över vad som måste finnas i badrummet som exempelvis dusch, förvaring, tvättmaskin etc., och gör en lista. Planera sedan badrummet efter det som ska finnas där så att utrymmet nyttjas på bästa sätt. Läs mer om badrumsrenovering på denna sajt: badrumsrenoveringbromma.nu

Vill du börja sälja lastpallar eller vill du hellre köpa en?

21 jan 2022

Man kan fråga sig om det finns en bra marknad för att sälja lastpallar. Faktum är att det gör det. Det är många tillfällen då en lastpall kan vara bra att ha. Lagerhållning är ett exempel på det.

När man ska ta in eller ut något ur ett lager vill det till att det är lagrat på ett sådant sätt att man lätt kan plocka ner eller fram det man behöver. Om man har saker som ligger högt upp och är svåra att nå kan det vara en fördel att lägga dem på lastpallar. Alla lastpallar kan nås med hjälp av en truck. Då är det bara att lyfta ner hela lastpallen och sedan ta för sig av det man vill. Har man stora produkter krävs det kanske större antal lastpallar än om det är riktigt små produkter.

Olika slags lastpallar för differentierade behov

Du kan köpa eller sälja lastpallar på etablerade företag. Det kan röra sig om kvartspallar, mellanlägg och pallkragar. Sedan finns det EUR-pallar och b-pallar. Frågan är inte om det finns det du vill ha utan om du vet vad du vill ha. Nuförtiden finns det regler och miljökrav på de lastpallar man använder. Se till att du köper och säljer de som är certifierade. Har du fel lastpallar när du transporterar prylar till ett annat land kan du bli stående på vägen vid gränsen. Du kommer helt enkelt inte in med fel grejer i bagaget. Då menar vi fel sorts lastpallar. Läs mer om lastpallar på denna sajt: säljalastpall.se

Säker trädfällning på tomter och innergårdar i trakterna kring Uppsala

21 jan 2022

Har ni ett träd på er innergård i Uppsala som behöver tas ner? Träd som står trångt till måste fällas av någon som är specialiserad på trädfällning och som kan ta ner det på ett säkert sätt.

Träd som ska fällas och som står trångt till på innergårdar, tomter eller andra platser, måste fällas på ett säkert sätt så att varken byggnader eller människor kommer till skada. Att själv utföra fällningen kan vara riskabelt och man måste därför ta hjälp med fällningen. Det finns företag som är specialiserade på säker trädfällning, så kallad sektionsfällning. De kan ta ner trädet bit för bit så att det inte uppstår skada runt omkring. Då det ofta är så pass ont om plats att man inte får rum med en skylift, brukar man behöva klättra upp i trädet för att avlägsna grenar och såga trädet i sektioner. De olika delarna firas sedan ner i rep eller släpps ner inom ett avgränsat område.

Nyttja rutavdraget vid trädfällning

Som privatperson har man rätt att dra av en del av arbetskostnaden när man anlitar ett företag för trädfällning. För den som bor i trakterna kring Uppsala, Märsta, Heby, Östhammar och Enköping finns det flera företag som kan hjälpa till med trädfällning. Därför kan det vara bra att först höra sig för med fler än ett företag för att jämföra priser. Men glöm inte bort att fråga vad som ingår i priset och om företaget kan hjälp till med bortforsling av materialet och att städa trädgården. Läs mer om trädfällning på denna sajt: https://www.trädfällninguppsala.nu

Klokt att köpa en rullställning

9 jan 2022

Det finns alltid något att göra där hemma, och du vill inte använda din stege sedan du trillade från den förra sommaren. Nu har du upptäckt att det går att köpa en rullställning för alla sysslor.

Om du har ett hus så vet du att det alltid finns något att göra. Det kan vara målning av fasaden som står på tapeten, eller så kanske du har en rengöring av hängrännor eller tak att utföra. Därför är det många som satsar på att köpa rullställning så att det alltid finns ett säkert och enkelt sätt att ta sig uppåt på huset. Visst kan du använda en stege, men det kan vara mycket svårt att balansera på den samtidigt som du ska hålla i en hink och måla fasaden. Och du kommer inte heller nå så långt från den plats där du står.

Rullställning att köpa

En rullställning kostar inte så mycket att köpa, och ifall du känner att du ganska ofta behöver använda den så är det därför värt att investera i en sådan. Rullställningen är mycket hållbar och gör att du bara på några år kan spara in det som den kostar, istället för att hålla på att hyra ställningar så fort det behövs. Men det är också något som du kan göra ifall du har ett företag som ofta behöver rullställningar under sin verksamhet. Därför finns det många byggföretag, målare och fönsterputsare, som alla har satsat på att ha en rullställning i sin verksamhet.

Renovera hemmet med en snickare i Borlänge

7 jan 2022

Att renovera och förnya ditt hem i Borlänge är något som kan öka värdet på din bostad, men även göra det till det hem som du drömmer om. En snickare i Borlänge kan göra renoveringen åt dig.

Har du drömmar om att renovera hemmet? Då är du inte ensam. En renovering kan göra en stor skillnad i ditt hem, och också öka värdet på din bostad. Även om du inte just nu har planer att sälja din bostad i Borlänge, vet man aldrig vad framtiden har att erbjuda. Därför är det värt att göra investeringar i din bostad. Det finns mycket att tänka på innan du börjar planera en renovering. Allt från vem som ska göra renoveringen åt dig och hur stor din budget ska vara. Du bör även fundera på vilka jobb du själv kan tänka dig att göra för att spara pengar. Något annat som är värt att kolla upp är om du har rätt till rotavdrag.

Hitta rätt firma för arbetet

Men hur gör du då för att hitta en snickare i Borlänge? Sanningen är att det finns många firmor att välja på. Jämför gärna några olika snickare och kolla vilka renoveringar firman har gjort tidigare. Alla professionella firmor kan också lämna en kostnadsfri offert. Priset är dock inte det enda som spelar någon roll, utan du ska välja en firma utifrån vad de kan erbjuda dig. Kvaliteten på arbetet är det som är viktigast när du väljer en snickare.

Ta hjälp av en snickare i Nyköping med bygglovsansökan

5 jan 2022

Funderar ni på att bygga ut eller nytt i Nyköping? För att byggprojektet ska bli så lyckat som möjligt gäller det att planera rätt redan från början. Man behöver också hitta en bra snickare.

Alla typer av byggprojekt behöver planeras ordentligt redan från början, särskilt om man ska bygga något så stort som en tillbyggnad eller villa. Bäst är att börja med att sätta en budget och att ansöka om bygglov. Till bygglovsansökan krävs också ritningar. Vissa ritar själva, andra tar hjälp av en arkitekt. Ibland kan också byggfirman hjälpa till med detta och att ansöka om bygglov. Det kan därför vara bra att redan tidigt på planeringsstadiet ta hjälp av en snickare och byggfirma. De vet vad Stadsbyggnadskontoret efterfrågar och kan se till att nödvändigt material inkluderas i ansökan. På så vis slipper man komplettera, vilket ofta blir fallet då man själv ska ansöka om bygglov, och man får snabbare bygglov beviljat.

Snickare med totalentreprenad

Ska man bygga en tillbyggnad på huset eller en helt ny villa måste man ha hjälp av flera olika hantverkare. För att slippa leta upp olika hantverkare och dessutom skriva kontrakt med alla var för sig, kan man anlita ett byggföretag som sköter allt. Det brukar också bli billigare, samtidigt som man sparar massor av tid och bygget blir klart snabbare. Men det är viktigt att den byggfirma man anlitar är seriös och följer de byggnormer som är uppsatta. De hantverkare som gör badrum och kök måste exempelvis vara våtrumscertifierade. Läs mer om snickare på denna sajt: https://www.snickarenyköping.nu

Dags för något nytt under fötterna – ring golvläggare i Stockholm

4 jan 2022

Ibland kan man behöva renovera. Glöm inte bort golvet, en vacker parkett är en investering i ditt hem. Kontakta golvläggare i Stockholm för ett kompetent utfört arbete. Då blir det stabilt.

Visste du att viss parkett, som till exempel fiskbensparkett, började läggas redan på 1800-talet? Och att många av de golven som lades då är kvar än idag? Vi pratar om en investering i ditt hem som håller för tidens påfrestningar. Om du ska renovera eller bara vill ha något nytt under fötterna så ska du kontakta en golvläggare i Stockholm som vet vad han eller hon sysslar med. Du ska aldrig chansa med ditt hem genom att tänka att du, som den händiga person du är, ska kunna ordna det för egen maskin. Ingen tvivlar på din förmåga, men om du är oerfaren och gör ett fel, vad händer då? I värsta fall får du ringa proffsen vars arbete blir mer omfattande vilket i sin tur innebär att din plånbok blir tunnare.

Ordna parketten med en kompetent golvläggare

Hade en golvläggare i Stockholm varit en superhjälte hade han kallats Parkettspecialisten. Lång erfarenhet och kompetens inom branschen garanterar ett jobb som utförs med strålande resultat. Efter att golvet har lagts så kommer det dessutom att slipas och vårdats och sedan har du gett ditt hem klass och karaktär med din nya parkett. Med en otroligt bred kunskap om alla typer av parkett, så kan du inte gå fel med parkettspecialisten.

Smart hyra in målare från Södermalm

4 jan 2022

Måla ett rum är en enkel sak, eller? Även för den händige kan det uppstå besvärliga situationer. Då kan duktiga målare rädda situationen där en renovering på Södermalm gått på tok.

Mats hade länge gått och irriterat sig på de slitna och håliga väggarna i hallen. Nu hade han fått nog och åkte för att handla det han behövde. Väl hemma började han sätta maskeringstejp på alla lister och täcka golvet med papper. Det tog längre tid än han trott så han beslöt att fortsätta nästa morgon.

Hål skulle spacklas igen och putsas för att bli osynliga efter målning. Efter många timmars slit kände han sig nöjd och beslöt att ta en paus för att sedan börja måla, det skulle bli roligt tyckte han. Nyfiken på att se hur det skulle bli.

Lägenhet på Södermalm äntligen klar tack vare målare

Han hade förträngt att det fanns ett element på ena väggen. Ett sånt där tjockt och bulligt som man kan se igenom. Hur skulle han måla bakom det? Ta bort elementet vågade han inte då han aldrig gjort det förr. Provade med liten pensel men målade elementet istället.

Måndag morgon kontaktade han en målare på Södermalm och förklarade situationen. Förutom elementet hade han tagit bort maskeringstejpen för sent och färgen hade följt med på vissa ställen.

Målaren kom för att ta en titt och nu var hallen målad. Oklanderligt utan en enda miss. Mats hade lärt av sitt misstag. Nästa gång skulle han ringa målaren direkt. Vilket skulle spara både nerver, tid och pengar. Läs mer om målning på den här hemsidan: målaresödermalm.se

Lär dig ett och annat om fallskyddsutbildning

1 jan 2022

Ska du inom en kommande tid arbeta på höga höjder? Höjder där du faktiskt kan bli skadad om något går snett. Då behöver du gå en fallskyddsutbildning så du får lära dig om risker och säkerhet.

Det är svårt att förstå hur vissa vågar arbeta på den höjd de gör. För andra räcker det med att man står på en stol så får man svindel. Men att arbeta på höga höjder medför risker. Ett misstag kan rentav leda till döden. Så man måste vara försiktig och veta vad som gäller, i synnerhet på de högsta höjderna. Därför ska man innan man arbetar på de höjderna gå en fallskyddsutbildning. Det ska du göra för att du ska lära dig hur du på ett säkert vis arbetar på en högre höjd. Det handlar om hur man ska agera och hur man ska göra för att undvika skador.

Öka förståelsen med fallskyddsutbildning

Man får aldrig bli bekväm och slarvig när det kommer till ett jobb som är högt ovan mark. Man behöver alltid vara försiktig där uppe. När man går en fallskyddsutbildning är det en av sakerna man får lära sig. Just hur snabbt en olycka kan ske. En fallskyddsutbildning behövs repeteras efter ett tag. Hur ofta beror på var du jobbar och vad just det jobbet kräver. I vissa fall ges kursen med tre års mellanrum, i andra fall mer sällan eller oftare. Fallskyddsutbildning görs för din säkerhet så tveka inte att gå den om du jobbar på hög höjd.

Drömmen om ett nyckelfärdigt hus

25 dec 2021

Många drömmer om att bygga ett eget hus men har inte kunskap för att verkligen göra det. Ett steg mot den drömmen är att beställa ett nyckelfärdigt hus där man låter byggfirman fixa huset.

Husdrömmar är lockande att drömma. Att äga ett eget hus man fått planera efter eget huvud mer eller mindre är fantastiskt. Det kan vara både stora och små hus som är drömprojekt, olika personer har olika drömmar. Ska man bygga ett eget hus är det ett stort projekt som ofta drar iväg kostnadsmässigt. Har man dessutom tummen mitt i handen så kanske det även tar betydligt längre tid än man orkar med.

Gör det enkelt och bygg ett nyckelfärdigt hus

Som ägare till ett hus kan man alltid förändra huset men inte läget. Så man börjar med att hitta en tomt som man gillar. När man köpt tomten behöver man fundera på vilken typ av hus man ska bygga samt se till att ha bygglov. Bygglov ansöker man om hos den kommun som tomten ligger i. När bygglovet är klart gäller det att bestämma sig för vilken hustyp man är intresserad av.

Idag går det att välja ett nyckelfärdigt hus. Nyckelfärdigt innebär att man anlitar en byggfirma som sköter hela byggnationen av huset. Det är bra för att kunna hålla budgeten, men även för att byggnationen ska bli klar i tid. När byggfirman är klar både invändigt och utvändigt är det för ägaren att sätta nyckeln i dörren och flytta in. Varmt välkommen hem till din nya bostad! Läs mer om nyckelfärdiga hus på denna sida: nyckelfärdigahus.nu

Garageportar - välj rätt modell

23 dec 2021

Garageportar Stockholm - välj rätt modell. Dags att byta garageportar i Stockholm? Det finns definitivt all anledning att fundera över den frågan och detta oavsett om du agerar som privatperson eller om du representerar en BRF. Rätt garageportar ger ett mervärde och det handlar om en rejäl investering - sett ur många olika perspektiv.

Garageportar är viktiga ur flera olika aspekter. Har du som villaägare en äldre garageport så kommer den att påverka ditt boende på flera sätt - samtliga till det negativa. Den tekniska utvecklingen som skett under senare år har gjort att de moderna garageportar som finns på marknaden är vida överlägsna de äldre modellerna. Vi tittar närmare på några punkter som förklarar detta och som visar varför moderna garageportar till en villa i Stockholm är ett alternativ att överväga:

Fördelar med moderna garageportar i Stockholm

  • Snyggare. Det estetiska har varit en fråga som aldrig riktigt fungerat mellan garageportar och övriga huset. Det har, helt enkelt, funnits svårigheter i att hitta en balans och att få garageporten att gifta sig med övriga husets utseende och detta både vad gäller färg, struktur och material. Idag finns det inga sådana problem. Oavsett om du har ett tegelhus, en trävilla och oberoende av färg eller övrig karaktär så finns det garageportar som passar.
  • Lägre kostnader. Har du problem med en hög kostnad för uppvärmning och energi? I många fall så handlar det om ett läckage där kall luft kommer in och där varm luft inifrån går motsatt väg. Inte sällan så finns sådana energiläckage vid fönster, vid taket eller - just det - vid garageportar. Moderna garageportar isolerar bättre och bidrar till lägre kostnader. Detta samtidigt som du även vintertid kan exempelvis arbeta i ditt garage.
  • Större säkerhet. Hur pass säker är din bostad? Många idag lever i en falsk trygghet där man tänker att exempelvis en säkerhetsdörr kommer att fungerar i syfte att hålla tjuven borta. Men, det är sällan just där som tjuven i fråga tar sig in. Äldre garageportar i Stockholm signalerar fri lejd för många inbrottstjuvar. De är enkla att dyrka upp och de utgör inget större hinder att forcera med våld. Moderna garageportar är stabila och har välutvecklade, tekniska lösningar vad gäller lås. Det är ett bra sätt att skapa trygghet - och i många fall så kan man även få en lägre försäkringskostnad om man väljer en mer modern lösning. Inbrott är idag inte ett prioriterat brott för polisen. Här måste man som villaägare säkra sig själv. Garageportar i Stockholm är ett bra exempel på hur man kan agera preventivt i den frågan.

Hitta rätt leverantör av garageportar i Stockholm

Det viktiga är att man hittar en stabil leverantör av garageportar i Stockholm. Detta gäller oavsett om ni ska investera till er BRF eller om du som privatperson ska göra en uppgradering. Välj en som förstår dina behov och som kan hitta en mer skräddarsydd lösning. Andra saker att tänka på gäller exempelvis garantier, serviceavtal och hur pass många referenser man kan visa upp. Installationen är, givetvis, också en fråga att fästa vikt vid.

Det finns många olika återförsäljare och leverantörer av garageportar i Stockholm. Se till att ta dig tid att undersöka och hitta rätt sådan för dig och dina behov. Först då kan du räkna hem din investering på allvar.

Riva hus - dags att bygga nytt?

23 dec 2021

I många fall så kan man tjäna pengar på att riva hus snarare än att köpa en ny tomt. Tomtpriserna är idag högre än på många år och sammantaget så kan således kostnaden bli väldigt stor om man väljer att både köpa tomt och bygga nytt. Genom att istället köpa en befintligt villa, riva denna och sedan bygga nytt kan man spara pengar. Att riva hus bär ingen enorm kostnad - och med rätt företag så sker det dessutom effektivt.

Att riva hus är ingenting man som lekman ska ge sig på själv. Arbetet är tungt, det är farligt, det kräver kunskap och det kräver rätt maskiner. Att anlita en professionell firma för att riva hus är ett måste - och det kommer inte vara där som du lägger någon större del av din budget för det stundande husbygget. Det är värt varenda krona. En kunnig, skicklig firma inom rivning kan göra jobbet snabbt och där du kan komma igång med dina planer ganska direkt.

Riva hus kräver kunskap och erfarenhet

Husrivning handlar mycket om planering och just därför blir också erfarenhet och kunskap viktiga ingredienser för att lyckas. I vilken ordning ska man riva? Hur ska man hantera avfallet - och hur stor blir mängden? Krävs det speciella åtgärder och kommer exempelvis en sanering att behövas i samband med arbetet?

Utöver detta så handlar det också om en planering för ett säkert jobb. Det handlar om många tunga kilon som kan skada personer och föremål som befinner sig på arbetsplatsen.

Man måste även ta hänsyn till exempelvis sortering av allt byggmaterial och se till att följa de lagar och regler kring hantering av allt avfall som finns. Idag handlar mycket även om att ta tillvara på de saker och det material som de facto fungerar. Att riva hus som är äldre innebär inte att allt är dåligt.

I en tid av konsumtion och där man från EU trycker extra hårt på återbruk så finns ett stort värde i att ta tillvara på material som fortfarande kan användas av andra. Fönster, vitvaror, takpannor, golv och så vidare: det som går att använda ska återvinnas. Med hjälp av rätt företag så tas allt detta om hand på ett säkert, tryggt och effektivt sätt.

Kontakta Byggnadsnämnden innan

En viktig sak gällande att riva hus gäller tillstånd. Köper du ett hus med en tanke på att riva det och använda tomten så är det viktigt att du först och främst kontaktar Byggnadsnämnden i den kommun du bor i. Rivning kräver allt som oftast bygglov och gäller det ett hus så är det definitivt så. Det är viktigt att du först erhåller detta och att du sedan går vidare med att riva hus. Det motsatta kan innebära ganska hårda ekonomiska repressalier.

Hitta en bra rivningsfirma i Göteborg

14 dec 2021

När du har fått rivningslov av kommunen får du anlita en rivningsfirma i Göteborg som kan ta bort fastigheten du inte längre vill ha kvar. Det är många regler man måste följa vid en rivning.

Det är riktigt tunga saker som ska bort när man tänker riva ett hus. Därför måste man se till att det inte finns några obehöriga som kan skadas av nedfallande material under rivningsarbetet. Man brukar spärra av området, så att inte barn kan gå in där av misstag. Miljön är också en viktig aspekt, och man måste ta bort material som exempelvis asbest, som är miljöfarliga.

Fraktioner med material för återvinning

När den första saneringen är gjord, återstår det att ta bort huset bit för bit tills bara stommen är kvar. En grävmaskin river det allra sista, och sedan ska man städa upp. Det låter inte så märkvärdigt, men det är många moment som ska göras på rätt sätt. Först och främst ska du anlita en bra rivningsfirma i Göteborg när du har fått ditt rivningslov.

Det material som rivs ner ska delas upp i olika kategorier som kallas fraktioner, med elektriska prylar och kablar för sig, metall för sig, med mera. Detta så att hanteringen sker så effektivt som möjligt. Innehållet i varje fraktion ska skickas till olika ställen för destruktion eller återvinning. Man tar tillvara så mycket man kan. Sedan ska en fraktionsrapport skrivas, där man anger vart man har skickat de olika fraktionerna och vad det var för material man skickade.

Tapetsera med målare på Kungsholmen

5 dec 2021

Att tapetsera kan bli en riktigt knasig och jobbig situation om man inte har rätt verktyg eller kunskap. Därför bör du anlita en målare på Kungsholmen. Annars riskerar du att hamna i klistret.

Du kanske vill göra det fint och snyggt hemma i lägenheten och tänker att det där vore ju ett roligt projekt att starta på egen hand. Vad kan egentligen behövas mer än tapet och klister? Det verkar som en väldigt enkel uppgift. Men när du klickat hem tapeten och ska börja få upp dem på väggarna verkar det som om hela universum konspirerat för att få dig att misslyckas. Tapetremsorna blir sneda. Klistret hamnar överallt där det inte ska, och saxen är trubbig. Det blir bubblor här och där och du känner dig långt från nöjd över ditt lilla helgprojekt. Ja, så kan det gå när man tror att man kan tapetsera. Hur hade det gått om du anlitat proffsen?

Målare som kan tapetsera

Är inte målerifirma endast för att måla om? Nej. För professionell tapetsering behöver du också anlita en målerifirma. Förutom målarfärg är de utbildade och erfarna inom tapetsering. För att tapetsera behöver du göra minst lika mycket underarbete som när du ska måla om en vägg, och för det behövs det både rätt verktyg och tillräckligt med kunskap. Vill du få snabba, hållbara och framför allt snygga resultat? Då behöver du se till att anlita en målare på Kungsholmen. Bor du på Kungsholmen kan du enkelt hitta en pålitlig och seriös målerifirma som kan komma till din undsättning.

När koppar blir kopparskrot i Stockholm

28 nov 2021

När man renoverar handlar det alltid lika mycket om att ta bort gammalt som att installera nytt. Det smartaste är förstås att återvinna det du hittar. Kopparskrot i Stockholm ger inkomster.

Få saker kan förbluffa en mer än det egna hemmet. När du river ut ett gammalt kök eller badrum vet du aldrig vad för dyrbarheter och udda skatter du kommer att hitta. Tidningar från tidigt 1900-tal eller en alldeles nyfödd kull möss? Ingen vet.

Bland de trevligare fynden man kan göra är gamla rör och annat material i metall. Oftast har de gjort sitt när det är dags för renovering eller rivning. Rören vi sätter dit idag har bättre fogar och kommer inte att läcka i första taget. Det betyder inte att materialet du hittar inte kan användas på annat sätt.

Kopparskrot är guld

Antagligen har du läst att koppar är ett attraktivt material, rentav stöldbegärligt, och här sitter du nu med en hel last med kopparrör. Tippen nästa, eller hur var det nu? Utslängt på tomten ska det iallafall inte förbli, det är helt klart. Men överlägset bästa förfarandet är förstås att sälja allt som kopparskrot - eller stålskrot - eller annan metall. Varför?

Idag vet vi bättre än att dumpa saker i naturen. Gammal koppar kan återanvändas och man kan tillverka nya delar av den. Det kostar mindre av resurser och när du lämnar in skroten får du förstås betalt. Allt annat än återvinning är bara dumt. Det du inte vill ha betalar någon annan dyra pengar för. Mer information om kopparskrot hittar du på denna webbsida: https://www.kopparskrotstockholm.se/

← Äldre inlägg