Blogg

Skapa ett vackert uterum på balkongen

20 apr 2021

Tänk vad skönt att få njuta av balkongen utan att höra alla bilarna som åker förbi nedanför. Eller slippa myggorna när man vill njuta av den svenska sommarnatten. Är det ens en möjlighet?

Sven kunde inte förstå varför Majlis tjatade om att de skulle glasa in balkongen. Men när han väl gett med sig och jobbet var klart var han tvungen att medge att hon haft rätt. Här låg han nu i den sköna soffan av rotting de ställt på balkongen. Majlis hade lagt över honom filten de köpt i Italien. Värmeelementet som de satt ut på balkongen jagade bort den kalla höstluften. Det regnade och ljudet när dropparna slog mot glaset var lugnande. Han slöt ögonen och lyssnade. Ett ögonblick senare sov han.

Den perfekta platsen

Gör balkongen till det som du tycker bäst om. Är det en oas där du kan odla året om? Eller bara sitta och njuta medan vinden viner därute? För visst är det lyxigt med ett extra rum man kan använda som nästan vad som helst under kalla månader? Men som på sommaren kan öppnas så att solen kan komma in. Ibland kan man faktiskt få allt man vill ha.

Behöver du inspiration? Ta kontakt med ett företag som gör balkonginglasningar och fråga vad de har för ideer. Med sina många erfarenheter har de nog hört det mesta. Varför inte vara lite extra nyfiken när du är ute på dina promenader. Hur ser det ut i husen du passerar? Läs mer om balkonginglasning på denna sida: balkonginglasningvästerås.se

Ett jobb för den erfarna

20 apr 2021

Älskar du spännande och utmanande arbeten? Då är takläggare något för dig. Från hög höjd får du fysiskt arbeta med kroppen för att lägga taket. Det är en viktig uppgift som måste utföras rätt.

Svindeln man får när man ser andra arbeta från höga höjder. Där står de helt obekymrat och gör det de ska. För många räcker det att stå på en stol för att får svindel. Att arbeta på hög höjd är verkligen inte något för alla. Man måste vara modig och inte lida av höjdskräck, vilket allt för många gör. En del kan känna ett obehag på högre höjd, men trots det klara av det. Ska man däremot arbeta med det så bör man vara helt bekväm med höjderna och kunna stå och arbeta därifrån.

Kontroll av taket

Har man nyligen köpt hus är det viktigt att man även ser över taket. Problem med taket kan bli väldigt kostsamt, förutom att det tar tid. Det första man behöver göra är att kolla efter problem. Finns det problem får man ta hänsyn till hur stora dessa är. Är det bara något litet så kanske det räcker att reparera taket. I annat fall kanske man behöver byta ut hela taket. Det är inte värt att flytta in sina saker i ett hus med ett dåligt tak. Gör en kontroll av taket för att få reda på takets status. Behövs takets bytas finns det duktiga och modiga takläggare som gör det åt dig. Du slipper då själv stå där uppe och byta det. Mer om takläggning hittar du här: takläggaregöteborg.nu

Duktiga målare i Stockholm med omnejd

13 apr 2021

När du ska måla så är det inte bara att slänga på lite färg på ytan. Om du gör det så kan det snabbt flagna eller på annat sätt bli fel och fult. Anlita istället en duktig målare för dina projekt.

För att kunna slå sig fram som målare i Stockholm med omnejd, som Bromma exempelvis, krävs det att du kan ditt yrke väl. Här finns det en stor konkurrens och om du inte arbetar på ett bra sätt så kan du snabbt se dina uppdrag sina. Men för skickliga målare i Bromma finns det alltid jobb att få. Kanske till och med mer jobb än du känner att du har tid och möjlighet till. Vad är det då för jobb som du kan utföra som målare på en ort som Bromma? Svaret är det mesta inom måleri, och på de flesta typer av material dessutom.

Kunnig om hela processen

En målare är inte enbart kunnig gällande själva målandet. Det handlar även om det viktiga grundarbetet, vilken färgtyp som passar för vilket material, vilken nyans som ska användas samt hur du ska måla med rätt teknik och verktyg. För en utomstående kan det verka vara väldigt mycket som ska finnas i kunskapsbanken hos en duktig målare. Och det är det också. Men på grund av en utbildning och vana kan det finnas mycket skickliga målare i alla åldrar. En del kanske har gått vid sidan om sin målande förälder och lärt sig yrket riktigt tidigt.

I brist på sporthall fick fotbollsträningen hållas i parkeringsgaraget

6 apr 2021

Motion är bra för både hjärta och hjärna, men många tycker också att det är roligt. Detta har fått till följd att det på många platser råder brist på sporthallar och motionsanläggningar.

Det har länge varit brist på sporthallar, främst i de lite större städerna, och det senaste årets padeltrend har inte gjort saken bättre. Det har till och med hänt att vissa fotbollsklubbar ibland har behövt hålla barnens träning i parkeringshus. Det är då givetvis bättre att bygga fler och bättre sporthallar. Idag kan man enkelt bygga med hjälp av stål och på så sätt få både en hållbar och stark konstruktion som passar särskilt bra för stora byggnader, som sportanläggningar och padelhallar. Stål är också ett material som låter sig formas hur som helst, vilket gör att byggnaden kan se ut på många olika sätt med varierande funktioner.

Bygg en sporthall enkelt av stålkonstruktioner

I Sverige har vi högkvalitativt stål och det finns flera bra aktörer som arbetar med tillverkning av stålkonstruktioner i Stockholm. Detta gör det enklare att kontrollera hela produktionskedjan både då det gäller funktion, utseende och hållbarhet. Funderar man på att uppföra en sporthall eller annan liknande byggnad kan det vara bra att vända sig till några olika företag och be om ett kostnadsförslag, och därefter jämföra priser både på själva materialet och på byggandet. Att också vända sig till företag som tidigare har uppfört liknande byggnader i regionen kan vara bra, eftersom man då också kan åka och titta på olika referensobjekt.

Äntligen ska fasaden bli målad

29 mar 2021

Sommarhuset i Dalarna ska få ny färg. Du har samlat ihop kompisgänget under några dagar i sommar och de ska hjälpa till att måla. Så kul, och efterlängtat. Men ni behöver en byggställning.

Allt annat är planerat; när ni ska sätta igång, sängplatser för alla, någon som fixar maten och färgen är inhandlad. Instruktionerna har varit; oömma kläder och ett gott humör! Inga problem, det brukar de ha, gott humör alltså.

Det återstår egentligen bara en detalj, och egentligen är det ingen detalj, det handlar om att se till att ni kommer åt överallt. Ni behöver en byggställning. Stegar i all ära, men ärligt talat, det här huset är högt, i synnerhet i gavlarna. Stegar räcker inte. Stegar är inte heller så säkra.

Hyr den byggställning du behöver och få hjälp med montering

Det enda rätta och smarta är att redan nu beställa en byggställning och boka montering. Har du inte monterat byggställningar själv tidigare är det en bra idé att ta hjälp av proffs. Det är säkrare och går fortare. Kompisarna har inte hela sommaren på sig, ska de hjälpa till att bygga ställning också lär inte hela huset bli färdigmålat. Så, inte så mycket att orda om.

Eftersom det handlar om ett tidsbegränsat projekt är det bäst att hyra ställning under tiden. Och eftersom målning går relativt snabbt - välj en ställning på hjul, som går att flytta efterhand. Vill man renovera under längre tid kan det vara aktuellt att faktiskt köpa en egen byggställning. Läs mer om byggställningar här: byggställningdalarna.se

Trädgård att dela med grannarna

23 mar 2021

En alldeles egen innergård där barnen kan leka och man kan umgås med vänner och grannar i den friska luften. Det är vad många drömmer om när man söker efter en lägenhet i innerstaden.

Det finns de som har en dröm om ett eget hus med en trädgård, där man kan vara själv och få styra över sina egna ytor. Men det finns också de som istället vill ha bekvämligheten av en lägenhet. Där får man alltid hjälp av en fastighetsskötare och fastighetsägare för alla reparationer och underhåll. Såväl i lägenheten som på innergården som man delar med alla andra boende. Det är också många som tycker att det är tryggt och extra mysigt att ha den gemensamma yttre ytan där man kan fika och prata med sina grannar. En gemenskap som för många är extra viktig på grund av ensamhet eller ett stort socialt behov.

Med egen design

Innergårdar kan skilja sig markant åt mellan olika fastigheter. På vissa satsar man på en lummig gård med mer grönska än funktion. Andra har barnen i fokus med en stor lekplats och endast mindre grönska samt umgängesytor. Det finns även de som istället har umgänget för de vuxna som mål och därför har allt man kan önska sig i grillar, stolar och bord. Hur man som fastighetsägare beslutar sig för att inreda sin innergård är helt ett eget beslut. Men det kan påverka vilka boende man attraherar. Därför är det ett viktigt val som man har. Mer om innergårdar på denna hemsida: renoverainnergårdarstockholm.se

Håll ditt tak helt och rent

21 mar 2021

Det kan vara lätt att glömma bort sitt tak och istället ägna tid till andra sysslor vid huset, men taket är så viktigt. Om det inte hålls i gott skick så kan du drabbas av fuktproblem i huset.

Om du bor i ett hus så vet du att det finns hur mycket som helst att göra kring huset. Både inomhus och utomhus så kan ibland sysslorna hopa sig och du undrar när allt ska hinnas med. Det bästa är att ta lite undan för undan, kanske avsätta några timmar varje helg tills du känner att du har kommit ikapp med sysslorna. En syssla som du inte bör glömma bort är ditt tak, och nu kanske du undrar vad du ska göra med det? Jo, det är bra om du regelbundet kan kontrollera taket så att det är helt och rent.

Risker med trasigt tak

Om du inte har regelbunden uppsikt över taket så kan det ligga trasiga tegelpannor på taket, och då är det väldigt lätt att vatten letar sig in i huset. Till slut kan detta leda till att du får problem med fukt i ditt hus. Det är också viktigt att du ser till så att taket är rent och inte fullt av mossa, för när mossa samlar sig så samlar sig också vatten på den platsen och kan då tränga ner i taket. Om du behöver hjälp med att få ordning på ditt tak så kan du alltid anlita en takläggare som fixar dina trasiga tegelpannor. Läs mer om takläggare här: takläggaresollentuna.nu

Flak efter behov

19 mar 2021

Sättet att kunna variera sina fraktmöjligheter är idag en god affärsidé för många som har lastbilar. På det viset kan man täcka flera behov men behöver bara ha en eller ett par lastbilar.

När man möter lastbilar ute på vägarna så kan man se att det finns ett flertal olika slags flak som man kan ha efter bilen. Det kan vara sådana som används på trailers, där flaken har sina egna däck. Eller så kan det vara en lastbil som har ett täckt kapell, ett skålat flak för fyllnadsmassor eller ett helt platt flak för att frakta maskiner på. Men det finns även de lastbilar som kan byta skepnad genom att byta själva flaket. Dessa lastbilar kallas för lastväxlare, eftersom man kan använda samma bil men växla vilken last man kan frakta.

Många olika funktioner

Fördelen med att ha en eller flera lastväxlare i sin fordonsflotta är att man kan åta sig fler olika uppdrag men att man aldrig behöver ha en bil som står stilla. Man kanske också har kunder som då och då har olika slags behov och på det viset behöver man inte oroa sig för att kunderna ska gå till någon annan. Bytet av flak är så pass enkelt att man till och med kan ha flera olika uppdrag under en och samma dag. Det gör att man får ett mycket brett arbetssätt som även personalen kan uppskatta. Man kan tycka att det är roligt att variera sig, att frakta olika saker och att besöka olika miljöer. Läs vidare om lastväxlare på denna sida: lastväxlarflak.nu 

Ge garageuppfarten ett lyft med snygg marksten

18 mar 2021

Genom att byta ut asfalten på garageuppfarten mot marksten kan man ge huset ett rejält lyft. Men vilken slags sten ska man välja, och hur gör man för att det inte ska börja växa ogräs i skarvarna?

Egentligen är det ganska så lätt att byta ut asfalt mot sten eftersom mycket av markarbetet redan är gjo. Men det är ändå en hel del att tänka på. Stenarna måste läggas i rätt nivå med garageporten så att den går att öppna och stänga. Man måste även välja en sten eller betongplatta som klarar bilens tyngd utan att gå sönder. För att få mer liv i ytan kan man också blanda sten med ljusare och mörkare nyanser, men det blir oftast bäst om man tar hänsyn till huset och trädgården då man väljer sten.

Slipp ogräs mellan skarvarna

Vissa tycker att det är fint att det växer gräs i skarvarna mellan stenarna, särskilt om man har valt gatstenar. Men vill man inte ha ogräs mellan stenarna måste man använda sig av flexibel hårdfog i skarvarna, och då slipper man även problem med myror.

En garageuppfart fixar man inte själv då det är mycket som kan gå fel, och man behöver hjälp av en stensättare. Ta in kostnadsförslag och referenser från några olika stensättare i Stockholm och jämför priser. En seriös stensättare lämnar också garanti på sitt arbete och kommer ut och kontrollerar det efter ett par månader för att se att allt fortfarande ligger på plats.

För stora och små projekt

17 mar 2021

Ska du byta ut dina gamla fönster mot nya mer isolerade fönster? Då kan du ta hjälp av en bra snickare. De arbetar inom många olika områden och ställer gärna upp och hjälper dig med ditt projekt.

Som snickare arbetar man ofta med olika projekt. De kan hjälpa till med allt från renovering till ett helt nytt bygge. Givetvis behöver du hitta en duktig snickare som är kunnig och har stor erfarenhet av de olika projekten. Vill ni till exempel byta fönster i er bostad är det en snickare ni ska vända er till.

Är du trött på att bo för trångt? Så länge du har marken kan snickarna sköta jobbet. De bygger ut i ert hem. De kan även hjälpa till och kolla var utbyggnaden passar bäst. Det kan krävas andra godkännanden för att göra detta, därav behöver man vara ute i god tid för att söka exempelvis byggnadslov. Kolla vad som gäller i just din kommun.

Flera alternativ

När man ska anlita en snickare bör man kontakta några olika företag. Detta för att få olika offerter samt se vad de erbjuder. De flesta erbjuder kostnadsfri konsultation. Skriv gärna ned innan vad du önskar, på vilken tid och med vilket resultat. Att ha det så klart som möjligt är det bästa för din egen skull. Tänk även på att kolla så allt ingår i offerten. Det ska vara bensin, arbete, material mm. När man väljer ett företag som betalar F-skatt kan man även ha rätt till ROT-avdraget. Läs mer om snickare på denna sida: snickarenacka.com

Kraften att lyfta

16 mar 2021

När man en gång i tiden skulle hissa upp något så fick man antingen använda sig av handkraft eller ett djur, som häst eller oxe, för att orka lyftet. Idag har teknologin löst det problemet.

I alla typer av lyft med maskin behövs det en kraft som gör att lyftet kan ske. Så är det exempelvis när man talar om kranar av olika slag. Det som gör att lyftet kan ske heter lyftmotor och är en motor som har passande kapacitet för att orka med de lyft som kranen ska utföra. Men det är inte bara motorn som utför lyftet utan man behöver även ytterligare funktioner i övrig utrustning för att allt ska gå till på rätt sätt.

Lagom mycket driv

Med valet av lyftmotor väljer man även hur mycket vikt som ska lyftas. Men för att ett lyft ska ske så måste man även ha en konstruktion som passar för den vikten som motorn orkar med, och vice versa. Man kan inte lyfta mer än vad konstruktionen orkar, och gör man det så kan man lätt råka ut för att kranen, eller annan konstruktion, går sönder och orsakar en katastrof. Så är det även om motorn skulle sluta fungera mitt under ett tungt och högt lyft.

Därför har man annan teknologisk utrustning som hindrar att ett lyft kan falla om motorn lägger av. I vissa fall har man även sett till att ha en slags manuell möjlighet, eller annan hjälpfunktion, som kan slutföra lyftet tills reparation sker.

Golvslipning ett lyft för hela rummet!

9 mar 2021

Tröttnat på golvet hemmavid? Är lystern borta? Har du tagit bort en ful plastmatta och upptäckt att under finns ett fint originalgolv i trä som är i behov av slipning? Då har du kommit rätt!

Hur ofta studerar man golvet noggrant? När man renoverar sin bostad kan man lägga många timmar på att hitta det perfekta golvet. Man vill ha ett golv som förmedlar en känsla som stämmer överens med resten av rummet. Men sedan, när golvet är klart, hur mycket tänker man på det då? Inte särskilt mycket om man inte upptäcker att det är slitet, repigt, fult och dant.

Ännu roligare är det när man tar bort ett fult golv som tidigare ägare lagt in och hittar ett vackert trägolv under. Hur tar man hand om ett trägolv? Det bästa är om man underhåller sitt trägolv regelbundet. Ett gammalt golv med en vacker patina ger lika mycket karaktär till ett rum som ett nylagt golv.

Spara pengar på att slipa golvet

Att ge sig på golvslipning som vanlig lekman rekommenderas oftast inte. Det är svårt att veta vilka maskiner man bör använda beroende på vilket trägolv som finns. Det är också en stor risk att man åstadkommer mer och större sprickor och repor. Då är det bättre att anlita en firma som är kunnig inom golvslipning. De är erfarna och välutbildade och ett tips är att man kan utnyttja ROT-avdraget för en mer ekonomisk affär. Att slipa golvet är kostnadseffektivt jämfört med att lägga in ett helt nytt golv. Mer om golvslipning hittar du på denna hemsida: golvslipninggöteborg.com

Slipp dyra inköp och hyr din maskin istället

22 feb 2021

Vid vissa arbeten kan det krävas att man måste använda maskiner som man inte har på lager. Då är den bästa lösningen att vända sig till en maskinuthyrningsfirma och slippa dyra inköp.

Jobbar man inom bygg eller mark- och anläggningsbranschen händer det ibland att man saknar en viss maskin för att kunna utföra ett jobb. Men bara för det vill man ju inte behöva tacka nej till ett uppdrag. För att alltid kunna utföra de uppdrag som företaget anlitas för så kan man hyra de maskiner man behöver men inte har. Visst kan man köpa in den maskin som saknas, men om man inte kommer att ha regelbundet behov av den så kommer det inköpet vara onödigt. Den inköpta maskinen kommer bara att stå och samla damm och kosta onödiga pengar på försäkringen som tickar på varje månad.

Välj rätt uthyrningsfirma

Om man vet med sig att en maskin kanske kommer till användning ungefär en gång per år så är det bättre att hyra den maskinen. Det gör man hos en uthyrningsfirma. För dig som bor i Uppland finns det flera företag som erbjuder maskinuthyrning i Enköping att vända dig till. En sak som är bra att ha i åtanke är att hitta en professionell uthyrningsfirma som kan erbjuda många olika sorters maskiner för att på så sätt alltid kunna vända sig till en och samma firma. Det sparar man tid på och man kommer att få en bra relation till sin uthyrningsfirma.

Gör ditt tak till en säker plats

5 feb 2021

När sotaren behöver gå upp på hustaket bör varje husägare se till att det är säkert att göra det. Taksäkerheten är mycket viktig för att inte orsaka fall och för att förhindra andra olyckor.

Det är inte bara sotaren som behöver komma upp på taket. Ibland kanske man som husägare själv behöver gå upp på taket för att åtgärda något eller hämta en boll som har fastnat efter barnens utelek. Man bör, som husägare, se till att man alltid har ett tak som är säkert. Taksäkerheten är otroligt viktig för att förhindra eventuella fall eller andra olyckor när man vistas uppe på taket. Sotaren kommer ofta en gång per år och då har varje husägare skyldighet att se till så att det är säkert och att allting finns på plats.

Säkerheten är viktigast

Man kan med fördel ta hjälp av experter på taksäkerhet i Stockholm när man vill försäkra sig om att ens hustak lever upp till alla säkerhetskrav. Det finns flera saker man kan göra för att se till att det säkert att vistas på taket. Det bör finnas ett nockräcke på taket där man kan fästa säkerhetslinan. En säkerhetslina är alltid bra att använda, vare sig man är sotare, snickare eller privatperson. Ett glidskydd för stegen är också alltid bra. Detta förhindrar att stegen glider ned eller åt sidan. Sist men inte minst behöver det finnas ett skyddsräcke på taket. Detta för att man ska ha någonting att hålla sig i.

Vilken stil får ditt nya badrum?

28 jan 2021

Skapa ett helt nytt och skönt badrum. Nytt kakel och klinker med skickliga hantverkare till hjälp. Vilken stil och känsla skapar du när du gör om i ditt badrum? Vilka färger, vilka material?

Vill du skapa ett mörkt och mystiskt badrum som inbjuder till romantik eller föredrar du ett vilsamt spa-liknande rum? När du renoverar ditt badrum har du alla möjligheter i världen att skapa den känsla som just du längtar efter. Så, vad fantiserar du om när du ligger i badet eller tar en dusch?

Är du ensam i familjen och kan välja exakt allt själv eller behöver du kompromissa i val av färger och material? Hur stor budget har du för renoveringen och vilka fasta förutsättningar är du låst vid, typ vatten och avlopp? Eller kan du göra om även dessa val?

Skapa ett exotiskt paradis

Låt säga att du drömmer om att få resa till Bali en vacker dag. Då det nu kostar att renovera badrum i Göteborg kan det dröja ytterligare ett tag att komma iväg på dina drömmars resa. Skapa istället en miljö som påminner om Bali och känn det som om du vore där varje dag.

Ett badrum med inspiration från Bali ska givetvis renoveras med helt nytt kakel och klinker i olika sandfärgade toner. Dina väggfasta möbler får en ton av bränt trä och tillför en varm och jordande känsla. Till detta är det vackert om dina textilier går ton i ton med brunt och beige. Pricken över i:et blir en exotisk och färgstark blomma.

← Äldre inlägg