Blogg

När koppar blir kopparskrot i Stockholm

28 nov 2021

När man renoverar handlar det alltid lika mycket om att ta bort gammalt som att installera nytt. Det smartaste är förstås att återvinna det du hittar. Kopparskrot i Stockholm ger inkomster.

Få saker kan förbluffa en mer än det egna hemmet. När du river ut ett gammalt kök eller badrum vet du aldrig vad för dyrbarheter och udda skatter du kommer att hitta. Tidningar från tidigt 1900-tal eller en alldeles nyfödd kull möss? Ingen vet.

Bland de trevligare fynden man kan göra är gamla rör och annat material i metall. Oftast har de gjort sitt när det är dags för renovering eller rivning. Rören vi sätter dit idag har bättre fogar och kommer inte att läcka i första taget. Det betyder inte att materialet du hittar inte kan användas på annat sätt.

Kopparskrot är guld

Antagligen har du läst att koppar är ett attraktivt material, rentav stöldbegärligt, och här sitter du nu med en hel last med kopparrör. Tippen nästa, eller hur var det nu? Utslängt på tomten ska det iallafall inte förbli, det är helt klart. Men överlägset bästa förfarandet är förstås att sälja allt som kopparskrot - eller stålskrot - eller annan metall. Varför?

Idag vet vi bättre än att dumpa saker i naturen. Gammal koppar kan återanvändas och man kan tillverka nya delar av den. Det kostar mindre av resurser och när du lämnar in skroten får du förstås betalt. Allt annat än återvinning är bara dumt. Det du inte vill ha betalar någon annan dyra pengar för. Mer information om kopparskrot hittar du på denna webbsida: https://www.kopparskrotstockholm.se/

Tänk på allt med din badrumsrenovering i Sundbyberg

19 nov 2021

Om man ska göra en badrumsrenovering så är det klart man vill göra allt. Det är lika bra att ta det när man är igång. In med klinkers och golvvärme när du gör din badrumsrenovering i Sundbyberg.

Det finns så mycket att tänka på och göra när man gör en badrumsrenovering. Ska man göra en totalrenovering ska verkligen allt det gamla ut. Inga mer kalla golv, för det ska in golvvärme. Hur skönt efter ett långt bad att få sätta sina fötter på ett varmt och skönt golv. Inte alla har den lyxen. In med nytt och fint klinkergolv och väggar, det passar sig alldeles perfekt i ett badrum. Dessutom är det väldigt snyggt att ha kakel eller klinkers. Klinikers finns i olika färger och mönster. Vill man vara riktigt billig kan man även sätta dekorplast på dem. Men förhoppningsvis hittar du rätt direkt. Allt detta kommer företaget hjälpa dig med.

Badrumsrenovering helt i din stil

Det finns några saker du ska tänka på innan du gör din badrumsrenovering. Som exempelvis: vilket stil är det du vill ha på badrummet? Det finns flera olika stilar och tycken. Men att du får dit din prägel och är nöjd är det enda det handlar om. En annan sak är såklart att man måste boka rätt företag. Se till att få rätt direkt som kommer att göra det de ska. Man vill ha ett bra och prisvärt företag som sköter badrumsrenovering i Sundbyberg. Allt för ett helt perfekt badrum.

Kostnad hantverkare bygga hus - så hittar du rätt

14 nov 2021

Fler och fler väljer att bygga hus. Dels som en följd av att bostadspriserna har skjutit i höjden. Varför betala för ett befintligt hus när man ändå kan få ett nytt - helt i den stil man vill - för ungefär samma pengar. Köper man ett befintligt hus så finns det även många saker som man vill förändra - något som även det kostar pengar.

Fördelen med att bygga hus är att man genom detta ges en möjlighet att verkligen planera en bostad utifrån sina egna behov, sina egna krav och behov. Dessutom så kan man rent estetisk planera huset så att man verkligen trivs. På det stora hela: att bygga hus ger många fördelar.

Det är emellertid få förunnat att kunna bygga hus utan hjälp. Dels som en följd av det uppenbara: det kommer att vara för tungt. Dels även som en följd av att kunskaperna är för låga och att ett sådant projekt kräver kunskap ner på detaljnivå. Det tar för lång tid att sätta sig in i allt, och även om man rent teoretiskt vet hur man ska bära sig åt så ska det också utföras i praktiken. Baserat på detta så kan vi säga att alla som planerar att bygga hus också, på ett eller annat sätt, kommer att behöva hantverkare. Något som rent historiskt inte varit helt lätt att hitta.

Ny tjänst ger dig svar om kostnad för hantverkare

Oavsett om man behöver en hantverkare för en punktinsats i samband med husbygget - dra el, exempelvis - eller för lejonparten av projektet - enligt totalentreprenad - så finns det vissa problem. Kostnaden är ett exempel på detta. Att ta in offerter från olika hantverkare i syfte att få en bättre prisbild är ett måste - men det är också ett tidskrävande sådant. Samma sak gäller sedan vidare undersökningar. Vilken kvalitet har de, hur ser referenserna ut, vilka försäkringar och garantier ges? Det tar tid och det handlar om tid som måste läggas. Det handlar trots allt om att bygga hus, eller hur?

Men, det finns idag tjänster som förenklar detta. Iplanner är ett exempel på en sådan tjänst. Genom att registrera dig där så kan du som blivande husbyggare få en tydlig bild över hantverkare, var de finns och hur mycket de kostar. Denna tjänst innebär även att de anslutna hantverkarna också är kontrollerade och håller en hög kvalitet. Läs mer här

Tjänsten kan även användas för att experimentera med ritningar. Detta i kombination med att du i realtid kan få svar på kostnader om olika material och därigenom jämföra olika priser gör att du direkt kan få en tydlig bild över vad ditt framtida hus kommer att kosta. Ritningarna du skapar kan även användas i samband med att du ansöker om bygglov. Denna tjänst rekommenderas.

Väljer du att söka hantverkare den vanliga vägen så kan vi inte nog trycka på vikten av referenser. Se till att det finns nummer att ringa till tidigare kunder och se till att du tar dig tid att göra det. Kom även ihåg att personkemi är viktigt. Du lägger ditt livs projekt i händerna på någon annan person. Du måste känna trygghet!

Golvslipning för trägolv i Stockholm

12 nov 2021

Är ditt trägolv i Stockholm slitet? Många tror att de måste köpa nytt golv när det börjar att se matt och gammalt ut men en billigare lösning med samma (om inte bättre) resultat är golvslipning.

Golvet har en stor påverkan på ett rums hela utseende. Om det är slitet, matt och repigt kommer resten av rummet ge samma slitna intryck. Även om din inredning och dina möbler är i utmärkt skick. Repor och slitage är vanligt framför allt på trägolv, och de är därför i behov av både slipning och ytbehandling. Du kan slippa att betala dyra kostnader för att lägga nytt golv om du istället bestämmer dig för att anlita golvslipning. Förutom att det blir så mycket som hälften så dyrt, gör du ett miljömedvetet val och undviker att utnyttja naturresurser som trä.

Hur lång tid tar golvslipning?

När du anlitar golvslipning i Stockholm tar det inte lång tid att utföra jobbet. Handlar det om golvet i ett normalstort rum kan det ta mellan en och två dagar. Självklart underlättar du personalens arbete om du flyttar på möbler och inredning så att golvet är fritt inför slipningen. Ta gärna kontakt med firman och be dem komma och titta på golvet innan projektet påbörjas. De kommer att se om någon ytbehandling eller lagning krävs i samband med slipningen. Slipning av trägolv kan behövas med jämna mellanrum beroende på trätyp. Du kan be firman om råd för hur du bäst tar hand om ditt trägolv så att de fina resultaten håller så långt som möjligt. 

Rörmokare i Stockholm jobbar med VVS

8 nov 2021

Varför det heter just rörmokare i Stockholm är det egentligen ingen som vet, men det började just som ett slangord i staden någon gång i början på 1900-talet och sedan har det hängt med.

Det finns skomakare och segelmakare så man kunde ju tänka sig att det skulle hela rörmakare, men så blev det alltså inte. Hur man gör när man “mokar” med rören är också oklart.

De som arbetar med rör idag gör mycket mer än vad man gjorde när ordet började användas. Dagens rörmokare arbetar med det mesta inom VVS – värme, vatten och sanitet. Det är ett hantverk som kräver mycket kunnande.

Skall man få ett bra jobb utfört kan man begära in pris för rörmokare i Stockholm och sedan se vad man får för pengarna. Snabba och billiga jobb kan bli dyra om de inte är ordentligt gjorda. Det är viktigt att få kunniga och auktoriserade hantverkare som kan lämna fast pris på jobb och göra det väl.

Rörmokare, rörmontör eller VVS-montör - olika ord för samma jobb

Kanske har det blivit vanligare att man talar om VVS-montörer eftersom man i moderna fastigheter arbetar med rör, el och ventilation. Alla våtutrymmen har behov av en seriös hantverkare som vet hur det skall göras så att det håller.

En vattenläcka som börjar för att ett rör installerats på fel sätt, kan skapa riktigt stora problem och vara dyrt att laga. Vatten letar sig ju in överallt och förstör. Det är ju heller ingen bra kombination med el om det inte dragits rätt.

Behöver ni asfaltera er uppfart?

26 okt 2021

Er uppfart har länge sett för tråkig ut. Den är trasig både här och där och hålen ni kör i varje dag stör er. Ni behöver se till att ringa till någon nu som kan komma hem och asfaltera uppfarten.

Har ni bestämt er för att ta tag i alla små hål och gropar som har bildats i er asfalt på uppfarten? Ni har gnällt över de där hålen länge nu. Hur mycket ni än försöker att undvika dem när ni kommer körandes med bilen, går det inte längre. Hålen är för många. Ni behöver se till att få ny asfalt lagd. Till slut kommer det att förstöra däcken på bilen med dessa hål. Inte är det särskilt trevligt att se på heller. Uppfarten är inte fin och ger inget vidare bra intryck när det kommer gäster. Ni måste ringa någon som kan komma och asfaltera om på uppfarten.

Ta tag i problemen när de uppstår

Ni kollar runt om det finns någon firma i närheten av er som asfalterar. Ni letar en stund och hittar sedan någon som kan komma. De kommer snabbt också. På bara en vecka efter att ni ringt om hjälp så är er uppfart asfalterad och klar. För att någon ska komma och asfaltera din uppfart så behöver du också ta tag i det. Det går inte bara att gå runt och gnälla över hur fult det ser ut eller hur jobbigt det är med alla dessa hål. Gör någonting åt det på en gång.

Bygg med stålkonstruktioner i Östergötland

26 okt 2021

Om du vill bygga ett hus med hög hållbarhet och styrka i Östergötland, så kan det vara stålkonstruktioner som du ska använda dig av. En stomme som tål det mesta och som kommer hålla länge.

Hur kommer det sig att man använder sig av olika byggnadsmaterial i olika delar av världen, och landet? Det kan ha olika anledningar. En byggnation ska hålla för tidens tand och de utmaningar som den får utstå, och därför kan det vara viktigt att man bygger ett hus på sten, av sten. Eller så väljer man något som är billigt att bygga med, som trähus i ett skogsområde i Östergötland. Men vad man än väljer att bygga med så brukar alla hus ha någon typ av stålkonstruktioner.

Stålkonstruktioner för bättre hållbarhet

När man bestämt sig för att bygga ett hus med stålkonstruktioner så har man också bestämt sig för att gå den säkra vägen, och satsa på ett hållbart hus. Med stålkonstruktioner kan man veta säkert att det blir ett hus som kommer hålla i väldigt många år framöver. Och om man vill så kan man välja precis vilket ytskikt, eller byggnadsmaterial i övrigt, som man önskar sig. På det viset så blir ett hus med stålkonstruktioner mycket mer öppet för valmöjligheter än ett hus som exempelvis är byggt i trä. Eller till och med sten. Med stålkonstruktioner kan man klä huset i puts, sten eller trä. Eller också kan man göra en kombination av alla material på olika sidor. Läs mer om stålkonstruktioner på denna webbsida: stålkonstruktioneröstergötland.se 

Var ska du bygga ditt hus?

22 okt 2021

Läget kan vara hur lockande som helst, men marken är det inte. Du måste bygga ditt hus på en mark som säkert håller för trycket och du måste kolla om det är lämpligt att placera huset just där.

Den som hjälper dig att kolla detta är en expert på geotekniska undersökningar. Det är speciella företag som har både maskiner och kunnande för att utföra kontroller av detta slag. Naturligtvis har de stor vana vid geoteknisk undersökning, för det gäller stora pengar när man ska bygga ett hus, och inget får gå snett. Ska man bygga hyreshus eller hotell är det extremt viktigt att man verkligen har kollat upp grunden för hela bygget. Hus som plötsligt rasar eller börjar luta är ett skräckscenario som ingen byggherre vill uppleva.

Stabil grund är en förutsättning

Det är givet att en husgrund måste vara stabil. Men det är inget du ser med blotta ögat. Marken kan se hur fin ut som helst, och det är lätt att bli euforisk av en vacker sjö eller ett högt läge nära en havsvik. Gör du en geoteknisk undersökning kan den ibland visa att det finns en stor rasrisk, och att marken inte är lämplig att bygga på just där. Du får visserligen ett negativt besked, men du slipper å andra sidan undan från en katastrof.

Du måste vara trygg med att marken är pålitlig och lämplig för ditt byggprojekt, oavsett om det gäller en sommarstuga eller ett flervåningshus. En geoteknisk undersökning ger svar på dina frågor. Läs mer om geoteknisk undersökning på denna webbsida: geotekniskundersökning.se

Innergårdsrenovering i Stockholm för allas trivsel

20 okt 2021

Ni har alla boende börjat tröttna på hur det ser ut ute på gården vid ert hyreshus. Ni behöver få hjälp av någon som kan komma för att göra en innergårdsrenovering i Stockholm, och det bums.

Alla i ditt hyreshus är så himla trevliga och tillmötesgående. Det är aldrig några problem att få hjälp om man skulle behöva och alla blir bemötta med leenden och positiva ordalag. Det enda som de flesta i huset gnäller över är gården. Er innergård är inte i speciellt bra skick och det skulle verkligen behöva göras något åt den. En innergårdsrenovering är ett måste. Nu ska ni bara försöka få till en helg där ni alla kan ses och prata om vad som behöver göras. Sedan ska ett lämpligt företag få uppdraget att göra er renovering av innergården också.

Renovera innergården och få en mysig mötesplats

Det är en hel del som behöver röjas, göras iordning och renoveras ute på er gård. Det är flera olika trasiga staket och även buskage som inte har sett en häcksax på många år som behöver tas tag i. Det är helt enkelt inte särskilt trevligt att vara ute på gården. Med tanke på hur härliga alla är som bor i huset så skulle ni kunna ha mycket trevligt tillsammans ute på gården, om den bara var iordning och gick att vara på. Några bord och stolar samt lite härliga blommor skulle göra det mycket mysigare att vara ute på innergården och umgås. Läs mer om innergårdsrenovering på denna sida: innergårdsrenoveringstockholm.se

Rörinspektion för bättre funktion i Stockholm

17 okt 2021

Fungerar inte avloppsrören som de brukar? Har ni spolat dem men det vill ändå inte rinna ut avloppsvatten som förut? Då kan det behövas en rörinspektion av ditt rörsystem i Stockholm.

Hur vet du att det finns ett behov av en rörinspektion? Och kan du boka en rörinspektion i Stockholm utan att det är stopp i rören? Svaret är att en rörinspektion oftast görs ifall man misstänker att något är fel. Det kan vara ett begynnande stopp eller ett läckage. Men det går även att ha återkommande rörinspektioner för att se till att det inte blir några problem framöver. Den typen av rörinspektioner brukar ske på flerfamiljshus eller hos företag, där avloppsrören är extra hårt utsatta. Det gäller även avlopp där det blir en stor negativ effekt ifall det skulle bli ett eventuellt stopp eller läckage.

Felsökning med rörinspektion

När olja sköljs ner i avloppet kommer det att stelna och därmed byggas på. Det är den största anledningen till att det blir stopp i avlopp. Men det kan även vara så att det trängt in rötter i rören som med tiden blockerar. Ytterligare en orsak är ifall något spolats ner som inte ska vara i ett avlopp, och som fastnat. Normalt går det att spola bort ett stopp i avloppet, men i vissa fall krävs en rörinspektion för att man ska få veta hur det ser ut i rören. Och var man behöver göra en åtgärd, som en lagning eller kraftigare rensning än via spolning.

Golvslipning i Göteborg gör gammalt nytt

14 okt 2021

Om man har ett trägolv finns det alla möjligheter till förändring. På sjuttiotalet lade man heltäckningsmatta, men plockar man bort den och gör golvslipning i Göteborg får man ett nytt golv.

Inredningstrenderna ändras och det som en gång var senaste mode blir helt fel. Heltäckningsmattor kom under en period in i alla hem för att skapa en ombonad och lyxig känsla. De samlade damm och smuts och gick inte att tvätta men de lyckades ändå ta över.

Nu har vi tröttnat på dom och vill ha rena, fräscha och lättskötta ytor. Under de där mattorna finns det ju golv. Kanske en masonitskiva men väldigt ofta ett riktigt trägolv. Det sitter nog en del småspik kvar men golvet går att slipa upp.

Företag som gör golvslipning har modern utrustning och gör ett bra jobb

Det är ett hantverk att slipa upp ett golv så att det blir jämnt och fint. De som arbetar har till sin hjälp moderna maskiner som samlar upp slipdammet. De har också speciella verktyg för att komma åt alla hörn och fogar. Golvslipning görs maskinellt och för hand och skall sedan efterbehandlas.

Vilken efterbehandling man skall ha är dels beroende på hur golvet används men också på vilket träslag det är. Det finns lack, olja och hårdvax att välja på och en utbildad hantverkare vet vad som är rätt för att skapa en bra yta. När man slipat kan man också lägga pigment i efterbehandlingen. Den ger färg till golvet och kan ändra hela upplevelsen av rummet.

Smide i Stockholm är industriellt

9 okt 2021

Smide i Stockholm visar att en smed är inte bara är någon som står vid ett städ, de har en industriell inriktning och levererar produkter till stora byggen och bostadsrättsföreningar.

En modern smed arbetar med verkstads- och byggnadssmide på stålverk, byggplatser och plåtslagerier och kallas ibland för stålbyggare. Man arbetar med allt från stora stålkonstruktioner till mindre inredningsdetaljer som trappräcken och ståldörrar. Kundkretsen är framför allt större byggbolag, statliga verksamheter, mindre företag och bostadsrättsföreningar.

Ibland kan man också till exempel sätta upp en järngrind eller ett inbrottsgaller för en privatperson. Ett företag i branschen arbetar med montage, reparation och framställning. En skicklig smed har stor yrkesstolthet och är certifierad att arbeta med ett antal olika svetstekniker och olika järn- och stålmaterial.

Även om smidesstål är hårt kan det bli utmattat, gå sönder och behöva tillsyn

En smed blir med sitt yrkes- och materialkunnande ibland anlitad för att inspektera konstruktioner som blivit lite äldre. Vid broar eller trappräcken måste säkerheten vara särskilt hög och då krävs regelbundna inspektioner för att se att de fortfarande håller måttet. Skulle det finnas brister kan smeden då arbeta med att och laga, förstärka eller bygga nytt.

Yrket innebär ofta arbete med varma, tunga material och ibland höga höjder. Kraven på säkerhet för den personal och de som finns i närheten är därför mycket viktig. Seriösa företag som arbetar med smide i Stockholm anlitar därför bara certifierad, erfaren personal och är noga med att följa alla de moderna miljö- och säkerhetskrav som finns.

I Göteborg är det vanligt med bergsprängning

7 okt 2021

Det händer att det förekommer bergsprängning i Göteborg. Vet du hur det går till att spränga berg i Göteborg? Vill du ansöka om att få lov att spränga? Vet du vart du ska skicka ansökan?

Det finns en hel del regler runt hur man bär sig åt när man ska utföra en bergsprängning i Göteborg. Är det inom ett område som omfattas av en detaljplan så måste du inhämta tillstånd. Ett sådant tillstånd ansöker du om hos polisen. Där kommer din ansökan genomgå en undersökning som ger vid hand om du som person är lämplig att utföra en sprängning och om du har rätt kompetens för att klara av det.

Bergsprängning i Göteborg steg för steg

Du som har ansvar för själva sprängningen gör upp en plan för sprängarbetet tillsammans med ansvariga på företaget som fått i uppdrag att genomföra det hela. I planen ingår flera delmoment för borr, laddning och en riskbedömning. Alla dessa delar av planeringen är nödvändigt för att tillstånd ska beviljas överhuvudtaget.

Först borras ett hål i marken. Därefter laddas det med olika typer av sprängämnen. Det kan gå till så att man laddar en robot med en krämig konsistens av flytande sprängämne, eller så fyller man hålen med ett fast ämne som man laddar för hand. Slutligen behövs det en tändapparat för att ge en gnista som sätter fyr på allt. Inga människor får finnas i närheten när det smäller. Korta ljudsignaler låter innan det smäller och en lång signal hörs efteråt.

Korrekt trädfällning Nacka

7 okt 2021

Att ta hand om felplacerade, skadade och sjuka träd är inte enkelt eller ofarligt. När ett träd måste tas bort är det nödvändigt att anlita proffs. Trädfällning i Nacka ska ske med eftertanke.

Träd är respektingivande. Det kanske inte alltid framgår från vår låga utgångsvinkel men oftast är träd som måste tas bort stora. Stora betyder också tunga. Stora betyder dessutom ofta yviga i volymen. Ett rejält gammalt träd som är sjukt och redo att fällas väger ton och tar upp stor yta.

Inte alla gånger är det nödvändigt att ta bort ett helt träd. Det händer förstås att det är en stor gren som skadats eller växt på ett farligt sätt. Det betyder fortfarande inte att det är fritt fram för morbror Anton med en lånad motorsåg. Trädvård i Nacka ska utföras av yrkespersoner med rätt kunskaper.

Trädfällning och trädvård med kompetens

Att ha respekt för trädens tyngd och volym är en bra början. Alla som någon gång försökt att dra undan en bit trä som är ganska obetydlig i storlek förstår vilka krafter som kan utlösas. En arborist gör korrekta bedömningar utifrån trädens storlek, skick och läge. Därefter kan hen bedöma hur trädet ska tuktas eller fällas.

När träd är åtgärdade eller fällda är resten av jobbet kvar. Den mängd trä och ris som genereras är oftast större än man trott. Där har du förstås ett val. Arboristen kan ta hand även om detta eller så gör du det själv. Ved är inte fel, men jobb blir det.

Slipa golv i Stockholm är en billig renovering

30 sep 2021

En lägenhet med ett nyslipat golv är en önskedröm att flytta in i. Om man redan bor i en sliten lya är det en prisvärd uppsnyggning att låta en proffsfirma komma och slipa golvet i Stockholm.

Det krävs både vana och skicklighet att föra en slipmaskin jämnt över golvet och få ett fint resultat. Det är därför det allra bästa att anlita proffs för den saken. De har moderna slipmaskiner som suger in slipdammet direkt, och det är ju både praktiskt och bra att slippa sopa sådant. Om du har en gammal parkett, så kan den bara slipas om ett visst antal gånger innan man måste lägga ett nytt golv. Golvsliparen kommer gärna och tittar och ger dig goda råd.

Spara på resurserna med golvslipning

När du har bestämt dig för att slipa golvet i Stockholm gör du en bra gärning för miljön. Du sparar på de resurser som redan finns och återanvänder dem. Gedigna golvplankor i furu är inte det billigaste om man ska lägga ett nytt golv, och parkett som är lagd för hand vittnar om stor yrkesskicklighet. Det är modernt att bevara sitt kulturarv, och ett äkta trägolv är en klenod.

Kanske har du övertagit ett hus eller en lägenhet med exempelvis öppen spis och kakelugn, badkar på tassar, stuckatur i taket och liknande. En varsam avtvättning, putsning eller ommålning av all grannlåt gör att elegansen kommer fram igen. Ett nyslipat golv som har fått ny och blank yta blir det som fulländar intrycket.

← Äldre inlägg