Blogg

Golvslipning i Göteborg gör gammalt nytt

14 okt 2021

Om man har ett trägolv finns det alla möjligheter till förändring. På sjuttiotalet lade man heltäckningsmatta, men plockar man bort den och gör golvslipning i Göteborg får man ett nytt golv.

Inredningstrenderna ändras och det som en gång var senaste mode blir helt fel. Heltäckningsmattor kom under en period in i alla hem för att skapa en ombonad och lyxig känsla. De samlade damm och smuts och gick inte att tvätta men de lyckades ändå ta över.

Nu har vi tröttnat på dom och vill ha rena, fräscha och lättskötta ytor. Under de där mattorna finns det ju golv. Kanske en masonitskiva men väldigt ofta ett riktigt trägolv. Det sitter nog en del småspik kvar men golvet går att slipa upp.

Företag som gör golvslipning har modern utrustning och gör ett bra jobb

Det är ett hantverk att slipa upp ett golv så att det blir jämnt och fint. De som arbetar har till sin hjälp moderna maskiner som samlar upp slipdammet. De har också speciella verktyg för att komma åt alla hörn och fogar. Golvslipning görs maskinellt och för hand och skall sedan efterbehandlas.

Vilken efterbehandling man skall ha är dels beroende på hur golvet används men också på vilket träslag det är. Det finns lack, olja och hårdvax att välja på och en utbildad hantverkare vet vad som är rätt för att skapa en bra yta. När man slipat kan man också lägga pigment i efterbehandlingen. Den ger färg till golvet och kan ändra hela upplevelsen av rummet.

Smide i Stockholm är industriellt

9 okt 2021

Smide i Stockholm visar att en smed är inte bara är någon som står vid ett städ, de har en industriell inriktning och levererar produkter till stora byggen och bostadsrättsföreningar.

En modern smed arbetar med verkstads- och byggnadssmide på stålverk, byggplatser och plåtslagerier och kallas ibland för stålbyggare. Man arbetar med allt från stora stålkonstruktioner till mindre inredningsdetaljer som trappräcken och ståldörrar. Kundkretsen är framför allt större byggbolag, statliga verksamheter, mindre företag och bostadsrättsföreningar.

Ibland kan man också till exempel sätta upp en järngrind eller ett inbrottsgaller för en privatperson. Ett företag i branschen arbetar med montage, reparation och framställning. En skicklig smed har stor yrkesstolthet och är certifierad att arbeta med ett antal olika svetstekniker och olika järn- och stålmaterial.

Även om smidesstål är hårt kan det bli utmattat, gå sönder och behöva tillsyn

En smed blir med sitt yrkes- och materialkunnande ibland anlitad för att inspektera konstruktioner som blivit lite äldre. Vid broar eller trappräcken måste säkerheten vara särskilt hög och då krävs regelbundna inspektioner för att se att de fortfarande håller måttet. Skulle det finnas brister kan smeden då arbeta med att och laga, förstärka eller bygga nytt.

Yrket innebär ofta arbete med varma, tunga material och ibland höga höjder. Kraven på säkerhet för den personal och de som finns i närheten är därför mycket viktig. Seriösa företag som arbetar med smide i Stockholm anlitar därför bara certifierad, erfaren personal och är noga med att följa alla de moderna miljö- och säkerhetskrav som finns.

I Göteborg är det vanligt med bergsprängning

7 okt 2021

Det händer att det förekommer bergsprängning i Göteborg. Vet du hur det går till att spränga berg i Göteborg? Vill du ansöka om att få lov att spränga? Vet du vart du ska skicka ansökan?

Det finns en hel del regler runt hur man bär sig åt när man ska utföra en bergsprängning i Göteborg. Är det inom ett område som omfattas av en detaljplan så måste du inhämta tillstånd. Ett sådant tillstånd ansöker du om hos polisen. Där kommer din ansökan genomgå en undersökning som ger vid hand om du som person är lämplig att utföra en sprängning och om du har rätt kompetens för att klara av det.

Bergsprängning i Göteborg steg för steg

Du som har ansvar för själva sprängningen gör upp en plan för sprängarbetet tillsammans med ansvariga på företaget som fått i uppdrag att genomföra det hela. I planen ingår flera delmoment för borr, laddning och en riskbedömning. Alla dessa delar av planeringen är nödvändigt för att tillstånd ska beviljas överhuvudtaget.

Först borras ett hål i marken. Därefter laddas det med olika typer av sprängämnen. Det kan gå till så att man laddar en robot med en krämig konsistens av flytande sprängämne, eller så fyller man hålen med ett fast ämne som man laddar för hand. Slutligen behövs det en tändapparat för att ge en gnista som sätter fyr på allt. Inga människor får finnas i närheten när det smäller. Korta ljudsignaler låter innan det smäller och en lång signal hörs efteråt.

Korrekt trädfällning Nacka

7 okt 2021

Att ta hand om felplacerade, skadade och sjuka träd är inte enkelt eller ofarligt. När ett träd måste tas bort är det nödvändigt att anlita proffs. Trädfällning i Nacka ska ske med eftertanke.

Träd är respektingivande. Det kanske inte alltid framgår från vår låga utgångsvinkel men oftast är träd som måste tas bort stora. Stora betyder också tunga. Stora betyder dessutom ofta yviga i volymen. Ett rejält gammalt träd som är sjukt och redo att fällas väger ton och tar upp stor yta.

Inte alla gånger är det nödvändigt att ta bort ett helt träd. Det händer förstås att det är en stor gren som skadats eller växt på ett farligt sätt. Det betyder fortfarande inte att det är fritt fram för morbror Anton med en lånad motorsåg. Trädvård i Nacka ska utföras av yrkespersoner med rätt kunskaper.

Trädfällning och trädvård med kompetens

Att ha respekt för trädens tyngd och volym är en bra början. Alla som någon gång försökt att dra undan en bit trä som är ganska obetydlig i storlek förstår vilka krafter som kan utlösas. En arborist gör korrekta bedömningar utifrån trädens storlek, skick och läge. Därefter kan hen bedöma hur trädet ska tuktas eller fällas.

När träd är åtgärdade eller fällda är resten av jobbet kvar. Den mängd trä och ris som genereras är oftast större än man trott. Där har du förstås ett val. Arboristen kan ta hand även om detta eller så gör du det själv. Ved är inte fel, men jobb blir det.

Slipa golv i Stockholm är en billig renovering

30 sep 2021

En lägenhet med ett nyslipat golv är en önskedröm att flytta in i. Om man redan bor i en sliten lya är det en prisvärd uppsnyggning att låta en proffsfirma komma och slipa golvet i Stockholm.

Det krävs både vana och skicklighet att föra en slipmaskin jämnt över golvet och få ett fint resultat. Det är därför det allra bästa att anlita proffs för den saken. De har moderna slipmaskiner som suger in slipdammet direkt, och det är ju både praktiskt och bra att slippa sopa sådant. Om du har en gammal parkett, så kan den bara slipas om ett visst antal gånger innan man måste lägga ett nytt golv. Golvsliparen kommer gärna och tittar och ger dig goda råd.

Spara på resurserna med golvslipning

När du har bestämt dig för att slipa golvet i Stockholm gör du en bra gärning för miljön. Du sparar på de resurser som redan finns och återanvänder dem. Gedigna golvplankor i furu är inte det billigaste om man ska lägga ett nytt golv, och parkett som är lagd för hand vittnar om stor yrkesskicklighet. Det är modernt att bevara sitt kulturarv, och ett äkta trägolv är en klenod.

Kanske har du övertagit ett hus eller en lägenhet med exempelvis öppen spis och kakelugn, badkar på tassar, stuckatur i taket och liknande. En varsam avtvättning, putsning eller ommålning av all grannlåt gör att elegansen kommer fram igen. Ett nyslipat golv som har fått ny och blank yta blir det som fulländar intrycket.

Lacka om köksluckor i Stockholm

20 sep 2021

Ett nytt kök kostar en hel del, och kanske är det egentligen inget större fel på det gamla? Genom att lacka om köksluckorna i Stockholm kan man ge köket ett rejält lyft till en billig peng.

Många gånger byter vi ut fungerande kök helt i onödan och slänger skåp och lådor som det inte är något fel på. Det är inte särskilt snällt mot miljön och heller inte mot plånboken. I stället kan man ge köket nytt liv genom att måla eller lackera om köksluckorna, byta beslag och bänkskiva. Enklast är att lackera om köksluckorna i samma kulör som tidigare eller i en liknande nyans. Då slipper man att även måla om bänksocklar och lister.

Genom att lacka om köksluckorna får man exakt den kulör man vill ha

Det går att lacka om de flesta köksluckor, även de som kommer från stora varuhus. Även vid nyinstallation av kök kan man lacka om köksluckorna för att få den exakta kulör man vill ha och slippa kompromissa. Man kan lackera om köksluckor på plats, men bäst blir det om man lämnar in luckorna till en lackeringsfirma. Då får man ett mer hållbart och snyggare resultat eftersom luckorna efter grundlackning får torka ordentligt i en särskild ugn innan topplackeringen läggs på. Hur mycket det kostar att lackera om ett kök beror på hur många luckor det är. Men det kan också vara bra att jämföra priser mellan några olika lackeringsfirmor. Detta gör man enklast genom att fylla i en prisförfrågan direkt på hemsidan. Läs mer om köksluckor på denna hemsida: lackaköksluckorstockholm.se

Det är skillnad på en målare och en professionell målare

12 sep 2021

Alla kan måla, men alla kan inte måla bra. Funderar man på att måla om ska man anlita en riktig målare. Då får man ett hållbart och snyggt resultat och dessutom hjälp med att hitta rätt färg.

Det är inte alls så lätt att måla som många tror. För att det ska blir riktigt bra krävs det en hel del förarbete då väggar måste rengöras och håligheter spacklas igen och slipas. Ibland går det heller inte att måla direkt på tapeten och då måste man först riva ned denna och kanske också spackla hela väggen. Med andra ord är det ett omfattande arbete som tar längre tid än själva målningen. För ett perfekt resultat, och ett måleriarbete som håller länge, gör man bäst i att anlita en professionell målare. Men innan man gör det kan det vara bra att fundera över val av kulör. Färg, eller kulör, har en stor inverkan på oss och vissa kulörer kan uppfattas som lugnande medan andra har helt motsatt effekt. Det kan vara fint att också välja kulörer som passar ihop med inredningen så att det blir en bra helhet. Att välja kulör efter små färgkartor är svårt då färgen ofta upplevs som mörkare när den väl kommit upp på väggen. Därför kan det vara bra att först införskaffa små provburkar med färg och testa kulören på lite större ytor i rummet.

En målare vet hur man väljer rätt färg

Man ska inte bara välja kulör när man ska måla om, utan även färgtyp. Ofta väljer man färg efter hur rummet används. I ett kök där väggarna helst ska gå att torka av ska färgen klara detta, medan taket i ett badrum måste målas med en särskild färg så att inte svartmögel får fäste. En professionell målare vet hur man väljer rätt färg och detta brukar man inte behöva tänka på. Men det finns även annan färg som påverkar utseendet och känslan, som exempelvis helmatt färg, sandfärg, äggoljetempera, linoljefärg, kalkfärg och mycket mer.

Hitta rätt målare

Det är inte alltid så lätt att veta vilken färg som passar bäst, men en riktig målare drar sig inte för att föreslå mer tidskrävande materialval om det passar bättre, som exempelvis äggoljetempera och linoljefärg. Därför ska man välja målare med omsorg och ta hjälp av en utbildad målare med erfarenhet. Titta därför inte bara på pris utan ta hänsyn även till referenser och referensobjekt.

Specialister på golvslipning kan hjälpa dig

29 aug 2021

Har du tankar på att rädda ditt golv med golvslipning i Stockholm? Då kan du hitta specialister på golvslipning som kan göra jobbet åt dig. Rot-avdraget är även gällande för detta.

Golvslipning är något som verkligen kan göra en stor skillnad för dig. När golvet är slitet är det svårt att ens få det att se städat ut. Men svaret behöver inte vara att lägga ett nytt golv, utan ibland kan det räcka med en golvslipning. Du kan vända dig till specialister på golvslipning som kan komma ut och göra en inspektion av ditt golv för att se vad som är bäst för dig. De kommer sedan att lämna en kostnadsfri offert och om du är nöjd kommer de att påbörja jobbet i ditt hem. Hur lång tid det tar beror helt på storleken som du har på ditt golv, men även hur slitet golvet är.

Golvslipning sparar dig pengar

Golvslipning är mycket billigare än att byta ut golvet helt. Med golvslipning kan du få ett helt nytt golv – men utan att betala lika mycket som om du lägger om golvet helt. Med golvslipning kan du välja en efterbehandling som du föredrar. Golvslipning gör också att du ökar värdet på din bostad, så det är utan tvekan en väl värd investering för framtiden. För privatpersoner som är ute efter golvslipning kan du använda dig av rot-avdraget. Hur låter det med ett avdrag på trettio procent av arbetskostnaden? Om du väljer en firma med F-skatt är detta något som du kan dra nytta av.

Ta hjälp av golvläggare när butiken behöver nytt golv

19 aug 2021

Det är lätt att välja golv efter utseende. Det är viktigt då man ser golvet hela tiden. Men för att välja det som är rätt för den egna butiken är det klokt att ta hjälp av en golvläggare.

Kent gick förbi en lokal i centrala Borlänge som stod tom. En tanke grodde. Varför inte hyra lokalen och utöka utbudet i byggvarubutiken genom att flytta verksamheten? Tanken ville inte försvinna, han gjorde slag i saken. Lokalen behövde en ordentlig renovering, allt var slitet. Lyckligtvis satte han sig ned med sin kompis som arbetade som snickare för att gå igenom vad som behövde göras.

När de kom till golvfrågan och Kent förklarade vad han ville ha tittade kompisen på honom med en häpen min och sa, hur tänker du nu? Vill du inte ha ett golv som håller och ser snyggt ut under lång tid?

Golvläggaren kan spara företaget pengar

Efter att ha lyssnat till sin kompis förstod Kent vad han menade. Han hyrde in en byggfirma som arbetade tillsammans med en bra golvläggare i Borlänge. Denne förklarade att då kunderna kör runt med vagnar som kan bli ganska tunga krävs ett starkt golv. Som inte bara håller för trycket utan även fortsätter att se snyggt ut trots allt slitage.

Med hjälp av alla inblandade blev resultatet riktigt bra. Inte bara var golvet slitstarkt och snyggt, golvläggarna hade även förklarat hur han skulle tänka rent färgmässigt. Butiken var nu både inbjudande och praktisk. Något som både Kent och hans kunder uppskattade.

Brett användningsområde för lackering i Stockholm

11 aug 2021

Lackering är ett sätt att måla ytor som är enkelt och som blir mycket snyggt. Därför är det vanligt att använda detta målningssätt på såväl bilar som köksluckor i Stockholm med omnejd.

När du tänker lackering så tänker du kanske på bilar och andra fordon. Men de som arbetar med lackering i Stockholm har en mängd olika material och användningsområden som de arbetar med. För lackering är ett sätt att måla som passar för allt där du vill få en hård och glänsande yta. Det enda som krävs är att du har ett material som ska lackeras som även det är hårt och fast. Du kan därför lackera alla typer av metall, som exempelvis dörrar, fönster och räcken. Men det går även att lackera vissa skivmaterial som du exempelvis har i dina köksluckor.

Lackering som konstform

Om du tänker på lackering så tänker du kanske på lack. Gör du det så kan du komma in på lackskor, eller lackfärg som du själv kan applicera. Men när man talar om lackering så är det en helt annan slags målning än med penslar. Beroende på vad som ska lackeras använder man sig av färgsprutor eller en slags färgduschar. Det finns lackeringsskåp där du kan ställa in det du vill lackera och ut kommer det sedan helt perfekt målat. Använder du handsprutan så kan du även göra färgskiftningar och mönster i lacken. De som arbetar som lackerare är ofta något av konstnärer som enkelt skapar önskat resultat.

Fixa asfalt på garageuppfarten

5 aug 2021

Drömmer ni om att kunna spela basket på garageuppfarten? Med asfalt kan detta bli möjligt. Men en asfaltering måste ske på rätt sätt för att man ska slippa sprickor och ojämnheter.

Asfalt är ett fantastiskt material som passar bra på garageuppfarten eller på den lilla vägen som leder upp till sommarstugan. Det fungerar också som underlag för en basket- eller landhockeyplan, och som vintertid enkelt kan göras om till en skridskobana.

Asfalt har lång hållbarhet och brukar klara upp åt tjugo år. Men för att den ska hålla så länge och inte drabbas av sprickor, ojämnheter och lutningar, får man inte slarva med det viktiga underarbetet. Det gäller därför att anpassa arbetet efter platsen vilket ibland kan innebära att det måste göras för hand, utan stora maskiner.

Viktigt att man kontrollerar att asfaltläggare är seriös

Är man som privatperson intresserad av att lägga asfalt i Göteborg på sin garageuppfart, eller någon annanstans, ska man ta hjälp av ett företag med stor erfarenhet. Ta in kostnadsförslag från några olika asfaltläggare, men titta även på referenser och tidigare uppdragsgivare.

Ring gärna också upp referenserna och ställ frågor. Blev asfalteringen bra och har det funnits några problem? Hur var företaget att samarbeta med och blev asfalteringen klar i tid?

Att även göra en kontroll av företaget hos Skatteverket kan vara bra. Det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med den valda asfaltläggare innan arbetet påbörjas. I avtalet ska slutsumman för projektet finnas med tillsammans med ett datum för när asfalteringen ska vara färdig.

Ska ni byta tak i Göteborg? Då behövs en proffsig takläggare

4 aug 2021

Efter ett visst antal år behöver tak på hus bytas ut till ett nytt. Kanske är det saker som måste lagas och åtgärdas runt omkring taket också. Då kan du behöva hjälp av en takläggare i Göteborg.

Taket på huset har varit slitet i flera år. Varje år är det samma sak. Ni börjar prata om taket och gnälla över hur slitet det är. Det här året ska ni ta tag i saken och byta ut det. Men så blir det inte så ändå. Tiden går och både pengar och tid läggs på andra saker istället. Det är inte förrän till hösten som ni börjar ta upp ämnet igen. Det är då det börjar läcka in vatten både här och där på grund av takets dåliga skick. Nej, nu måste ni verkligen göra någonting åt det här.

Be om offert av takläggare

Ni bestämmer er för att kontakta en takläggare Göteborg. Ingen av er har någon vidare kunskap om snickeri eller takbyten. En takläggare får det bli. Innan ni bestämmer något vidare med takläggaren så får ni en offert på vad allting skulle kunna kosta. Ni hör efter med några fler firmor och ber om offerter även därifrån. Ni väljer den takläggare som är billigast och som kan komma och hjälpa er med takbytet innan hösten är här. Tänk så smidigt allting kan gå bara man bestämmer sig och gör slag i saken. Nytt tak ligger på innan vintern är kommen, och äntligen slipper ni gnälla mer över det.

Sök jobb hos en maskinuthyrning i Malmö

28 jul 2021

Är du intresserad av allt som rör sig, lyser och låter? Är du ordningsam och tycker om att prata med kunder? Då kanske du är en perfekt kandidat för att börja arbeta på en maskinuthyrning i Malmö.

Hur hade du känt om du haft ett visitkort där det står att du arbetar med maskinuthyrning? Hade du undrat hur det hade gått till? Då är det nog inte rätt arbete för dig. Men om du hade reagerat med en varm känsla och en tanke om att du har hamnat rätt, ja då kan det vara ett yrke för dig. För om du arbetar med maskinuthyrning i Malmö så får du arbeta med två områden som du måste trivas med och vara bra på. Det handlar om maskiner och människor, som i kunder och kollegor. Men du behöver även vara mycket ordningsam och ha god kontroll över allt du gör, så att uthyrningen och återlämningen går så smidigt och korrekt till som möjligt.

Vill du nyttja en maskinuthyrning?

Du kan hyra maskiner hos många maskinuthyrare både om du är privatperson eller om du har ett företag. Det finns även företag som hyr ut maskinen endast till andra företag, och då kan det finnas ytterligare möjligheter som du kan dra nytta av. Du kan exempelvis få maskinerna levererade direkt till arbetsplatsen, via uthyrarens egna lastbilar. Och du kan även få ut uthyrarens personal för att exempelvis utföra service och reparationer på de maskinerna som du har hyrt därifrån.

Pannplåt - tjocklek och färg

16 jul 2021

Du kan hitta rätt pannplåt till ditt tak. Här kan du ta reda på faktan du behöver för att göra rätt val. Behöver du 0,6, 0,7 eller 0,75 mm? Vill du ha ett svart, grått, brunt, rött eller grönt tak?

Passar inte takets färg med nya färgen på huset? Eller är det bara slitet? Ett slitet tak kan göra att det finaste huset ser övergivet ut. Förutom utseendet så påverkar skicket på taket hela husets hälsa. Se därför till att husets viktigaste skydd är i gott skick. Neutrala färger som svart och grått är trygga takfärger som passar till allt. Medan brunt och rött är en väldigt klassisk och snygg detalj. På vita hus ser röd eller brun pannplåt väldigt vackert ut. Det bryter av på ett mjukt och värmande sätt. Grön pannplåt på röda hus är klassisk och ger ett hemtrevligt intryck.

Så här lyckas du med din pannplåt

Det är viktigt att välja rätt pannplåt beroende på din hustyp. En inspektion av taket ger dig en uppfattning om vilken pannplåt som passar ditt tak bäst. Professionella takläggare ser till att montera din pannplåt på rätt sätt.

5 saker du kanske inte visste om pannplåt:

  • Tjockleken varierar beroende på plåttyp.
  • Moderna pannplåtar är ofta 0,6 mm. tjocka och 810 mm. breda.
  • Pannplåt är en gammal svensk klassiker sedan början på 1900-talet.
  • Pannplåt blir allt vanligare igen på moderna villor och funkishus.
  • Vissa tillverkare kopierar klassisk pannplåt - en fördel på K-märkta byggnader.

Entreprenadbesiktning som ger garantier

26 jun 2021

Efter en byggentreprenad kan det vara bra att anlita en oberoende besiktningsman för entreprenadbesiktning. Anlita ett externt bolag som har byggnadsteknisk bakgrund för kvalitet.

En byggentreprenad är komplext juridiskt och det finns många krav enligt branschavtal och regler som styr. Det som styr om det rör sig om en entreprenad är själva avtalet som tecknas mellan parter. Så egentligen kan en entreprenad vara den där carporten såväl som en kommersiell fastighet. Eftersom byggnaden ska hålla viss standard och leva upp till vissa krav är det bra att anlita en byggtekniskt kunnig besiktningsman för entreprenadbesiktning. Den besiktningsman som ska utföra besiktningsman ska ha kompetens inom både juridik och byggteknik.

Besiktning i flera steg som ger garantier

Genom att låta göra en entreprenadbesiktning får du vissa garantier som du kan åberopa. I de flesta fall upp till 2 år, varpå det är viktigt att du anlitar ett företag som har rätt ansvarsförsäkringar. En entreprenadbesiktning kan göras i flera steg. Dels vad som kallas en förbesiktning. Där inspekteras delar under ett bygge som sen kan vara svårt att komma åt efter att hela byggnaden är uppförd. Slutbesiktningen är den besiktning som görs när bygget är klar. Då kollar man så att bygget lever upp till funktion och installationer håller måttet enligt krav. Du kan också begära en efterbesiktning för att kontrollera saker ifall du upptäckt några fel. Det kan vara avgörande om du ska reklamera delar av arbetet. Garantibesiktning görs efter att garantitiden gått ut. Då kontrolleras om fel verkligen har uppstått under de två åren.

← Äldre inlägg