Blogg

RSS

Fasadmålning i Stockholm för längre hållbarhet

2 Feb 2023

Visste du att värdet på din bostad ökar när du underhåller den noggrant? Fasadmålning är ett bra sätt för att få din bostad i Stockholm att hålla längre.

Slösa en slant hos en fasadmålare i Stockholm för att behålla en förmögenhet. Låter det ologiskt? Inte alls. När du underhåller din byggnad med jämna mellanrum kommer du att spara tusentals kronor. Hur då? Din fasad är bland det viktigaste skyddet ditt hus kan ha. En välmående fasad ser till att du slipper mögel och fuktskador.

Om din träfasad börjar flagna så är virket inte längre skyddat när det regnar och snöar. Det finns stor risk att din bostad drar åt sig fukten i luften, eller från vattnet som rinner ner från taket. Men när du håller fasaden i gott skick så kommer det inte att bli något problem.

Varför anlita hjälp för fasadmålning?

Att slänga på lite färg på väggen verkar ju inte så svårt, eller? Du bör nog hyra in professionell hjälp om du tänker så. När det slarvas med grundarbetet så kommer hela byggnaden att bli lidande. Så hyr in en målerifirma med lång erfarenhet i branschen för att det ska bli gjort på rätt sätt redan från början.

Det tar dessutom alltid längre tid än du tror att måla om fasaden. Så istället för att du ska lägga hela semestern på att klättra på vingliga stegar och sätta foten i en målarhink på vägen ner, så fixar en professionell firma jobbet åt dig. Vilken semester det kommer att bli!

En takläggare i Uppsala har sett sin beskärda del av tegel

22 Jan 2023

Börjar du fundera på om ditt tak egentligen borde läggas om? I Uppsala finns takläggare som vet vilken typ av tak ditt hus behöver och vad det klarar av.

Undrar du när det egentligen är dags att lägga om taket? Ingenting håller ju för evigt och om du vill att ditt hus ska stå kvar utan vattenskador bör taket läggas om med jämna mellanrum. Svaret på hur ofta det bör ske är dock ett irriterande ”det beror på”.

Olika typer av tak har olika livslängd:

  • Papptak – 20 år
  • Takpannor – 30 år
  • Plåt – 40 år

Om du har betongpannor vittrar de sönder ganska snabbt. Om du dessutom planerar att anlägga solceller är det viktigt att taket håller samma livslängd som solcellerna. Annars kan du få byta solcellerna tidigare än nödvändigt.

En takläggare vet vilket tak som passar på ditt hus

I Uppsala är det lätt att hitta en takläggare som kan lägga om ditt tak, oavsett vad det är gjort av. Det gäller nämligen att vara anpassningsbar och lägga taket efter husets förutsättningar. Om tegelpannorna är i gott skick kan de till exempel återanvändas så länge underlaget byts ut.

Om du vill byta från till exempel plåt till tegelpannor behöver du först undersöka om det passar på ditt hus. Vilken typ av tak man kan ha på ett hus beror till exempel på lutning och bjälklag. En takläggare i Uppsala har sett många tak och burit många tegelpannor i sina dagar. Mer om takläggare kan du hitta på denna sida: takläggareuppsala.se

Ventilationsfirma i Stockholm

20 Jan 2023

Det nyinköpta huset i Stockholm hade visat sig från sin bästa sida när man varit på visning. Men kort efter köpet var det bara att ta in en ventilationsfirma.

Visst var de beredda på att huset var slitet och att det började bli gammalt. Men de hade inte förväntat sig att ventilationen skulle vara så pass dålig. Det var en lärdom som de hade fått efter att ha insett hur få ventiler som satt i väggarna, och hur pass dåligt luftutbytet i huset var.

Kort tid efter köpet fick man därför kontakta en ventilationsfirma. Ett företag som var proffs på att se till att byggnader fick den ventilation som den mådde bra av. Och som även var hälsosam och bra för de som vistades där. Det kändes så pass tryggt att familjen inte kunde vänta tills dagen kom när ventilationsfirman skulle dyka upp och använda sin magi.

Val av ventilationsfirma i Stockholm

När man hade tittat på olika ventilationsföretag i Stockholm så hade valet snabbt blivit enkelt. Man hade valt en ventilationsfirma som fanns inom rimligt avstånd, och som hade de tjänster och priser som man tyckte var bra. Men framför allt hade man gjort sitt val eftersom företaget rekommenderades varmt av flera grannar.

Efter utfört arbete var det verkligen som magi. Nu försvann fukten i luften och man kunde snabbt känna en stor skillnad i luften som man andades in. Men bäst av allt var att man hade blivit av med den där knuten av oro i magen.

Omändring med byggföretag i Norrköping

15 Jan 2023

Det är bra att kunna göra en ombyggnad för att få huset att motsvara familjens ändrade storlek och behov. Anlita ett byggföretag i Norrköping för uppdraget.

När familjen växer kan det vara praktiskt att dela av ett rum med en extra vägg. Kanske vill du också byta fönster i huset. När tonåringarna flyttar ut får du mer plats för dina egna intressen. Kanske vill du inreda en musikstudio i källaren? Man kan också bygga om för att få ett extra pentry, duschrum eller toalett.

Ett byggföretag i Norrköping som har vana vid olika sorters projekt hjälper dig gärna att göra alla ändringar du vill. Har du plats på tomten kan du bygga till ett extra rum. Många äldre hus kan bli rejält förändrade och förbättrade när ett byggbolag har gjort sitt jobb där. Så skriv din önskelista på allt du vill ha gjort.

Byggföretag arbetar effektivt

Den byggfirma du anlitar kan ta totalentreprenaden och hålla koll på alla olika typer av hantverkare som kan behövas. Då slipper du själv ringa och beställa elektriker, plattsättare, VVS-folk, plåtslagare och målare. Ett byggföretag i Norrköping sköter hela proceduren och samordnar jobbet. Det blir effektivt utfört i rätt ordning.

Det är mycket svårare för dig som privatperson att få målare eller plåtslagare att prioritera ditt hus. Det är mer troligt att byggfirman får fram rätt hantverkare i tid, eftersom byggföretag har ett stort kontaktnät och anlitar yrkesfolk hela tiden. Det besparar dig mycket besvär och du kan snart njuta av ett nyrenoverat hus.

En målare Göteborg uppskattar

13 Jan 2023

Hur blir man en målare som Göteborg uppskattar? Vilka krav ställs egentligen på en målare i Göteborg och hur gör man som yrkesman för att uppfylla dessa krav?

Som målare kan det vara svårt att sticka ut i mängden. Att hitta det där lilla extra som gör att man blir den målare som Göteborg, eller någon anna stad, rekommenderar i recensioner på internet. Den målare kunder återkommer till gång på gång och talar gott om till sina vänner.

Många lämnar numera omdömen kring sin upplevelse av diverse hantverkare. Dessa omdömen dyker upp när människor söker efter hantverkare eller tjänster på nätet. Det är viktigt i alla yrkesgrupper att se till att dessa omdömen klingar positivt eftersom det ofta är det första kunden möts av.

Viktigt att tänka på som målare

Att bli klar i tid är en viktig sak för en målare. I en värld där många lever stressiga liv finns det inte utrymme för att renoveringar drar ut på tiden. Kanske görs renoveringen precis innan hemmet läggs ut till försäljning. Då finns det ingen tid att förlora. En punktlig målare är med andra ord troligtvis en uppskattad målare.

Många letar dessutom efter en målare som har känsla för inredning. En målare som kan komma med smarta tips och som har god kontakt med de ledande färgtillverkare. Precis som i allt annat går det mode i väggfärg och en insatt målare håller koll på vad som gäller i färgvärlden. På så vis kan målaren dessutom garantera att renoveringen håller och känns modern och fräsch en bra tid framöver. Mer om målare kan du läsa på www.målarengöteborg.nu

Badrumsrenovering med proffsiga hantverkare i Uppsala

8 Jan 2023

Att göra badrumsrenovering med hjälp av ett byggföretag i Uppsala som gör allt är praktiskt av många anledningar. Bland annat att renoveringen går smidigt.

Kerstin hade ingen kunskap när det kom till att renovera badrum. Trots det hade hon börjat planera ett projekt i sitt eget hem. Det började av ren nyfikenhet men eskalerade snart. Hon tog reda på hur mycket en rörmokare eller en elektriker kunde kosta. Letade inredning och all information hade hon samlat i en pärm.

Det blev betydligt dyrare än hon räknat med och drömmen lades åt sidan i väntan på att få ihop pengar. Tanken dök åter upp först ett år senare då hon var på en fest och började prata med en snygg kille som visade sig vara byggarbetare. Hon hade skojat och sagt att då kanske han kunde hjälpa henne med en badrumsrenovering. Några dagar senare ringde mobilen.

Badrumsrenovering billigare med ett företag

När hon lade på hade hon bjudit Niklas på kaffe för att få veta mer om renoveringen. Fikastunden blev trevlig och hon fick faktiskt tips. När hon visat honom pärmen hade han blivit imponerad av hennes research. Men sa att det skulle bli betydligt bättre pris om hon lät hans firma i Uppsala ta hand om allt.

Kerstin tror att han skryter men blir överbevisad när han ger henne ett prisförslag från byggföretaget. Han hade rätt, det blev billigare då allt kom på samma faktura. Dessutom hade han lärt henne att det fanns något som kallas rotavdrag som är ett avdrag på hantverkarnas arbetskostnad. Hör av dig till detta företag angående badrumsrenovering: www.badrumsrenoveringuppsala.nu

Arbetsbänk förbättrar arbetsmiljön

30 Nov 2022

En lagom stor arbetsbänk i ergonomisk höjd ger bättre kvalitet på produkten och en bättre arbetsmiljö för dig. Oavsett om bänken är i köket eller på jobbet.

Att ha gott om plats och rejält med svängrum är viktigt när du försöker utföra något. Det spelar ingen roll om du stökar i köket, bakar pepparkakor eller är på jobbet, det är viktigt att ha plats att kunna utföra din syssla. Ingen vill trängas och råka välta saker, putta ner grejer och känna sig instängd.

Förutom att ha gott om plats för att arbeta är det även viktigt med ergonomin. Att på ett bekvämt och säkert sätt kunna stå eller sitta är inte bara viktigt för produktionens kvalitet, utan även för din hälsa. Med hjälp av en rejäl arbetsbänk i bra höjd kan du fokusera på din uppgift, utan att oroa dig över ryggont eller plats.

Arbetsbänk av bra kvalitet

Med en väl tilltagen arbetsbänk i köket har du gott om plats att både baka pepparkakor och hacka lök. Kanske inte samtidigt, men det är ju en smaksak. När du har en arbetsbänk i bra storlek på jobbet blir arbetsuppgifterna lättare och går snabbare. Du behöver inte oroa dig över att råka putta ner andra grejer och du har gott om plats att röra dig på.

Kvalitet är också viktigt. Ingen vill arbeta på ett rangligt bord eller en arbetsbänk av tveksam konstruktion. Det ska vara stabilt underlag, oavsett om du arbetar med packning, ritningar eller bullbak. Det minskar risken för skador, både på materialet och dig.

Snabb lackering av köksluckor i Stockholm

25 Nov 2022

Med lackering kan du snabbt förändra ditt kök och slipper riva bort skåp och lådor. Du hakar bara av och lämnar enkelt in dina köksluckor i Stockholm.

Att byta kök innebär inte bara stora kostnader, det vänder dessutom upp och ner på hela köket under tiden det görs. Vill du skapa förändring och få ett fräscht kök räcker det att du lämnar dina köksluckor på lackering. Det enda du behöver göra är att haka av dem. Luckorna hämtas och lämnas vid din dörr.

Det är inte bara du som har glädje av förnyelsen. Ur ett miljöperspektiv är det också fördelaktigt att inte slänga utan att återanvända. Innan man påbörjar lackering av köksluckor slipas de så att slitage eller märken försvinner. Luckorna blir som nya men med en ny slitstark yta.

Skapa din personliga stil genom att välja lackering av dina köksluckor

När du bestämt dig för en förändring kan du fortsätta att färgsätta ditt kök. Företag som utför lackering av köksluckor kan samtidigt färga in stolar, bord eller detaljer i ditt kök så att de matchar. Till skillnad från färdiga köksluckor kan du själv bestämma vilken nyans du vill ha.

Genom att välja att lacka om kan du sätta din personliga prägel och få ett helt unikt kök. Har du öppen planlösning i ditt hem kan du matcha köksinredningen med soffan i vardagsrummet. När du kontaktar företag som utför lackering av köksluckor kommer de gärna på besök och ger råd utifrån sin erfarenhet av köksdesign.

Låt detta företag lackera dina köksluckor för ett finare kök: www.lackeringköksluckorstockholm.se

Betonghåltagning skapar nytt hem i Uppsala

23 Nov 2022

Går det att förändra ett stenhus som man vill? Betonghåltagning i Uppsala öppnar nya möjligheter för de som bor i stenhus. Ett sätt att skapa ett nytt hem.

Det finns de hus som ser likadana ut från år till år. Kanske ändrar man möjligen färgen på fönster, väggar eller tak, men inte mer än så. Men så finns det hus som man vill ändra mer än så. Då kan det exempelvis vara så att man blir fler i familjen, eller får andra behov, och vill bygga ut. Eller bygga om.

Men det kan även vara så att man bestämt sig för att man vill ha en dörr där man inte haft någon förut. Eller att man vill ha större eller fler fönster. Har man ett stenhus, eller betonghus, så kanske det känns som något omöjligt att utföra. Men då kan man bli glad att få höra att det går alldeles utmärkt.

Skapa nya hål i betong med betonghåltagning

När man anlitar ett företag som arbetar med betonghåltagning i Uppsala så får man hjälp av personer som har de rätta verktygen och den rätta kunskapen. Det är mycket viktigt, eftersom bärighet är något man måste sätta stor vikt vid när man gör nya hål i betong.

Ibland kan man bara såga, eller borra, och få de hål man önskar sig. Men andra gånger så krävs det en förstärkning så det inte blir sprickor eller andra skador på övrig konstruktion. Det är även viktigt att man är helt säker på hur ändringen ska se ut. Ta hjälp med betonghåltagning av detta företag: betonghåltagninguppsala.se 

Besiktningsföretag tryggar köpet

20 Nov 2022

Vid ett husköp är det mycket viktigt att kunna känna sig trygg med vilket skick huset egentligen är i. Då är det klokt att anlita ett besiktningsföretag.

Det sägs att en husvisning kan skapa något som liknar en förälskelse hos vissa av intressenterna. Man ser huset i ett rosa sken och fokuserar på något som man tycker är fantastiskt. Det kan vara trädgården, en kamin eller utsikten från vardagsrummet. Men huset kan ha dolda fel som kan bli mycket kostsamma om man inte ser upp.

En säljare har som plikt att meddela alla fel och brister som hen känner till. Men det är inte alltid en säljare känner till allt som sker i grunden, ytterväggar eller tak. Och kanske kan det ta många år innan man upptäcker att något är fel. Det är därför det är viktigt att man anlitar ett besiktningsföretag som kan kontrollera alla de delar man själv inte kan se.

Vikten av att anlita besiktningsföretag

Ett besiktningsföretag som MH Byggteknik har all erfarenhet och utrustning för att kunna ta reda på alla frågor som en husköpare kan ha gällande husets mående. Som husköpare är det svårt att ta sig ner i krypgrunden och bedöma ifall fukt där är normalt eller något som måste åtgärdas. Och hur vet man som husköpare ifall huset har för hög radonhalt?

Genom att anlita ett företag som utför en besiktning på huset kan man få ett kvitto på vad man köper. Antingen kan man tacka nej till huset eller så kan man korrigera delar med säljaren före köpet.

Lekplatsutrustning enligt barnens önskemål

19 Nov 2022

Bästa lekplatsutrustningen är inte alltid den traditionella, som vanliga vuxna föreställer sig. När barnen får ge sina åsikter kan helt nya världar öppna sig.

Kommunen hade planer för många förbättringsprojekt på orten. De fick genomföras efterhand som budgeten tillät det. Nu hade man kommit till punkten att rusta upp den stora lekplatsen i stadsparken. Den som var där nu hade många år på nacken och var inte precis lockande för barn att leka på längre. Den skulle rivas helt, och något nytt och roligare skulle byggas upp istället.

De som bodde i kommunen hade fått möjlighet att komma med önskemål och förslag via kommunens portal på nätet. Särskilt hade man efterfrågat barnens syn på vad det skulle ordnas för slags utrustning till lekplatsen. Det hade visat sig vara ett lyckat grepp. Mängder av tankar och idéer hade strömmat in.

Lekplats och lekplatsutrustning skissas upp

Nu blev det till att sammanställa och sålla bland förslagen. Det var minsann inte det lättaste. Ganska snart stod det dock klart att sandlåda inte hörde till det som efterfrågades. Det gjorde däremot en lek- och klätterborg och även stora gungor som man kunde sitta flera stycken i.

När sammanställningen var klar vände sig kommunen till ett företag som designade och byggde upp lekplatsutrustning. De blev eld och lågor över projektet, och berömde initiativet att det tagits in åsikter från medborgarna. Det dröjde inte länge förrän de hade skissat upp ett förslag som såg riktigt lovande ut. Det här skulle bli väldigt bra.

Blästring i Stockholm gör arbetet smidigare

17 Nov 2022

Blästring är en teknik som används för att slipa något och förbereda det för annan ytbehandling. Med blästring i Stockholm får du en jämn yta att arbeta med.

Om du någon gång har försökt att slipa bort gammal färg från en ojämn yta med många vinklar och vrår vet du att det kan vara riktigt krångligt. Man kommer inte åt överallt och risken finns att om man slipar lite hårdare eller mer på ett ställe så kommer den nya färgen eller lacken bli ojämn.

Det kan även vara svårt och tidsödande att slipa stora saker. Båtar, bilar eller broar, till exempel. Då kan man givetvis inte skicka dit någon stackare med ett sandpapper. När ett sådant jobb ska utföras kan du använda dig av blästring i Stockholm. Blästring är snabbt, effektivt och kan utan vidare täcka både stora ytor och små knepiga vinklar och vrår.

Blästring för miljön

Blästring är en teknik där man använder sand. Sanden sprutas via tryckluft mot föremålet som ska slipas och genom friktionen som skapas förbereds ytan för ny behandling. Kanske vill du måla om din båt, fräscha upp dina fälgar eller rostskyddsbehandla ett broräcke? Då är blästring ett utmärkt alternativ.

Eftersom endast sand och tryckluft används är det en miljövänligare metod och inga kemikalier läcker ut i naturen. Det gör även att kostnaden för skydds- och saneringsarbete faller bort och du betalar mindre. Blästring kan användas på de flesta ytor, till och med glas och betong. Eftersom ytan blir helt jämn och slät kommer efterföljande behandling fästa mycket bra.

Håltagning på rätt sätt i Stockholm

13 Nov 2022

Det man kallar för håltagning handlar om att ta hål i gjutna konstruktioner. I Stockholm kan det vara såväl företag som privatpersoner som använder håltagning.

När man vill ta hål på en gjuten, eller murad, konstruktion så kan man göra det på två olika sätt. Man kan ta en slägga och slå ett hål. Kanske köra in i väggen med en bil eller traktor. Det kommer bli hål men på ett mycket osäkert och farligt sätt. Bättre är det då att anlita ett företag som arbetar med håltagning i Stockholm, och på andra orter.

De som arbetar med håltagning vet precis hur man ska göra ett hål på ett säkert och perfekt sätt. För man vill inte att hålet ska bli större än det man vill ha. Det handlar om säkerhet, men även om att undvika extrajobb med att fylla igen det för stora hålet. Och att man även vill behålla bärigheten i konstruktionen.

Den perfekta håltagningen

En perfekt håltagning i Stockholm innebär att man får ett hål som är i rätt storlek och med rätt form. Det kan vara ett hål i ett golv, ett tak eller en vägg. Och det är alla som äger fastigheter som kan välja att använda sig av håltagning när man vill förändra något i konstruktionen.

Det kan vara att man vill montera ett nytt fönster eller en ny dörr. Man kanske vill installera en trappa till en ovanvåning. Eller något annat som innebär att man behöver ett hål som tidigare inte fanns i konstruktionen.

← Äldre inlägg