Arborist i Stockholm tar tand om träd och buskar

Anlita en arborist i Stockholm när det är dags att beskära buskar och träd. Arborister har stor erfarenhet och kunskap om hur man beskär träd på bästa sätt.

Träd och buskar är något som de flesta människor uppskattar. På våren spirar träden med små gröna blad och blomsterprakten är helt ljuvlig. Under sommaren skänker de en underbar skugga varma dagar för både människor, djur och insekter.

Under hösten ändras de gröna bladen till ett färgsprakande fyrverkeri som ger energi att möta den gråa hösten. På vintern är det njutbara gröna växter som ger hopp om ny vår. De kala grenar som saknar blad är också vackra på sitt sätt vintertid.

Ibland behöver man dock beskära sina träd och buskar. Det kan handla om att man vill ha en speciell form på en buske. Även utstickande grenar på fel plats kan kräva beskärning. Andra gånger är när man vill öka på fruktsättning på träden eller helt enkelt föryngra det.

Anlita en arborist året runt

Ibland är det svårt att veta hur och när man ska beskära träd och buskar. Då kan man anlita en arborist i Stockholm som gör jobbet. Att beskära buskar och träd är inte, som många tror, enbart en vårsyssla.

En del träd vill bli beskurna under vintervilan, andra under JAS-perioden. För att bli arborist ska man ha utbildning och certifikat från European Tree Worker. Utbildningen sker genom både praktik och teori och ger en stor kunskap inom träd och växter.

10 Jul 2022