Badrumsrenovering höjer värdet på bostaden

Funderar du på att renovera badrummet? Om det är så att man är i säljtagen och funderar på att sälja sin bostad, är en badrumsrenovering är god idé. Ett fräscht badrum attraherar fler än ett nästan nytt badrum. Så är det. De allra flesta bostadsspekulanter är medvetna om vilka stora kostnader som det innebär att renovera badrum. Man ska ta dit en VVS-montör som kanske ska dra dit nya rör, en målare som kan kakla badrum, en elektriker som drar in elledningar förutom materialet som kan gå på flera tusentals kronor per kvadratmeter.

Man kan återanvända material

Kan man minska kostnaderna? Man kan renovera på andra sätt än att riva ut och kakla med nytt material. Vill man vara miljövänlig och renovera på andra sätt kan man faktiskt måla om sitt badrum. Här ser man en renovering som har rivit ut den tidigare panelen i väggarna och målat om muren som tittade fram efter rivningen. Golvet är däremot nytt, och lagt med värmeslingor där man använder samma varmvatten som går till duschen. På så sätt sparar man på värmen genom att återanvända samma vatten.

Inrett med stora fönster

En ganska stor trend är att placera fönster i badrummet. Vi vill inte enbart ha badrum som badrum utan ser alltmer badrum som är inredda liknande resten av bostaden. Genom att placera fönster i badrummet ser man badrummet som en annan del av bostaden och som går i samma stil. Det är heller inte ovanligt att se en och annan fåtölj placerad i badrummet, med ett litet soffbord. Här rusar man inte iväg, utan kan sitta i godan ro och läsa sin bok, innan man går iväg och gör annat.

Behöver du hantverkare i Stockholm?

Är det så att du behöver hantverkare till badrumsrenoveringen i Stockholm, så kan man börja med att googla "badrumsrenovering Stockholm" så får du några kontaktuppgifter till målare, VVS-montörer och kanske någon elektriker som erbjuder sig att genomföra en badrumsrenovring i Stockholm. Om det inte är i Stockholm som du behöver badrumsrenoveringen kan du istället skriva in din ort i Googles sökruta. På så sätt kommer du i kontakt med hantverkarfirmor som erbjuder sig att renovera badrummet. Sedan är det bara att ta kontakt och begära offert och referenser. Om man sedan jämför dem, är det en bra idé att anlita någon som faktiskt ger garantier på renoveringen. Man vill ju att en sådan ska hålla sig fräsch i många, många år innan det är dags för nästa renovering. Läs mer om badrumsrenoveringar i Stockholm på: https://www.renoverabadrumstockholm.com.

14 Sep 2019