Bänkskiva Göteborg - frågor och svar

Vad ska man tänka på när man väljer en bänkskiva i Göteborg? Oavsett vilket typ av kök man har, vilken stil man gillar eller hur pass stor yta man har att arbeta med så kommer en bänkskiva att behövas. Det finns en uppsjö av olika material att välja mellan och det finns bänkskivor för alla plånböcker.

I den här texten tänkte vi ge svar på några vanliga frågor om en bänkskiva i Göteborg och därigenom förhoppningsvis också göra ditt framtida val lite enklare.

Vilken bänkskiva är egentligen bäst?

Hur långt är ett snöre? Skämt åsido: det finns för- och nackdelar med de flesta bänkskivor. Träskivor har fördelen i att de ger lite värme, en rostfri bänkskiva i Göteborg har en extrem hållbarhet och en bänkskiva i natursten adderar den där extra lilla lyxen till köket. Att just natursten kommit att bli en favorit är emellertid något att fästa blicken vid. Det är långt ifrån en slump. Ser man till ett nyligt utfört test av Råd & Rön så vann en bänkskiva av granit ganska överlägset - den tålde allt från tufft spill vidare till heta kastruller. Det säger en del!

Hur hittar jag en bänkskiva i Göteborg?

Det finns bänkskivor på exempelvis en bygghandel, men vill du ha en i natursten som skräddarsytts efter dina exakta mått så ska du välja en återförsäljare som specialiserat sig på sådan. Det ger dig en bänkskiva i Göteborg som fullt ut passar dina krav och behov.

Nackdelar med natursten - finns det sådana?

Ja, och det handlar då primärt om marmor och kalksten som både är väldigt känsliga mot syra. Se alltid till att vara snabb med att torka bort spill och se till att använda underlägg för exempelvis vinglas. En annan nackdel gäller priset. En bänkskiva i Göteborg i natursten - oavsett om det är granit, kalk eller marmor - bär en ganska hög kostnad. Men, med tanke på den livslängd man får så handlar det även om en ganska rejäl investering. Du får en bänkskiva som bara blir snyggare och snyggare för varje år som passerar. Väljer du exempelvis laminat eller trä - ja, då kommer din bänkskiva att bli ganska ful och sliten.

20 Oct 2022