Behöver du renovera golvet?

Funderar du på att fräscha upp ditt gamla golv? Idag finns det många moderna och effektiva metoder för att golvet ska bli som nytt igen. Det är sällan som det krävs ett nytt golv. Är golvet av bra kvalitet går det istället att utföra en grundlig och korrekt golvslipning. Resultatet blir mycket bra och det är betydligt billigare än att köpa ett nytt golv.

Det första du ska göra är att kontakt en golvläggare för en inspektion av ditt golv. Efter detta vet du vad du kan göra, omslipning eller omläggning.

Golven utsett för mycket slitage

Daglig användning och hårt slitage av flyttade möbler, tappade föremål och svåra fläckar gör att golvet ser slitet och tråkigt ut med åren. Små skador och repor är irriterande men det går att åtgärda utan att byta golv. 

Golvslipning

Med moderna metoder slipas det gamla golvet grundligt och slutresultatet blir nästan som ett nytt golv. Dessutom till ett mycket billigare pris än ett nylagt golv. Efter slipning är det viktigt att göra en noggrann ytbehandling. Detta för att golvet ska hålla och att efterbehandlningen ska fästa.

Det vanligaste metoden för efterbehandling är lackning, oljnig eller vaxning. Det är också många som väljer att måla om golvet efteråt. Men det räcker ofta med en snygg skyddande lackning för att golvet ska lbi som nytt.  

Underhåll golvet

Alla golv behöver något form av underhåll med tiden för att inte bli förstörda. Ytan kommer att slitas med åren men ett i övrigt välskött golv går att slipas om många gånger.

Efter en golvslipning kommer golvet att hålla mycket länge. Ett massivt trägolv kan man slipa om upp till 10 gånger utan att förstöra det. Väbehållna parkettgolv kan man slipa om fyra till sex gånger beroende på tjocklek.  

Använd ROT-avdraget på golvarbeten

Självklart kostar golvarbeten en del pengar. Men många använder det popoulära ROT-avdraget. Då betalar privatpersoner endast 70 procent av arbetskostnaden. Det är dessutom mycket enkelt, allt sköts av golvfirman och det nya priset syns på fakturan. Allt pappersarbete görs även det av firman. Det enda kravet är att man är 18 år fyllda och skriven i Sverige. Maxbeloppet är 50 000 kronor per persom och år. Det går alltså att få 100 000 kronor i rabatt om man är två vuxna i hushållet.

Letar du efter en seriös och skicklig golvslipare i Uppsala? Läs mer på denna hemsida och boka en besiktning med passande åtgärder: https://www.golvslipninguppsala.nu.

8 Aug 2019