Besiktningsföretag tryggar köpet

Vid ett husköp är det mycket viktigt att kunna känna sig trygg med vilket skick huset egentligen är i. Då är det klokt att anlita ett besiktningsföretag.

Det sägs att en husvisning kan skapa något som liknar en förälskelse hos vissa av intressenterna. Man ser huset i ett rosa sken och fokuserar på något som man tycker är fantastiskt. Det kan vara trädgården, en kamin eller utsikten från vardagsrummet. Men huset kan ha dolda fel som kan bli mycket kostsamma om man inte ser upp.

En säljare har som plikt att meddela alla fel och brister som hen känner till. Men det är inte alltid en säljare känner till allt som sker i grunden, ytterväggar eller tak. Och kanske kan det ta många år innan man upptäcker att något är fel. Det är därför det är viktigt att man anlitar ett besiktningsföretag som kan kontrollera alla de delar man själv inte kan se.

Vikten av att anlita besiktningsföretag

Ett besiktningsföretag som MH Byggteknik har all erfarenhet och utrustning för att kunna ta reda på alla frågor som en husköpare kan ha gällande husets mående. Som husköpare är det svårt att ta sig ner i krypgrunden och bedöma ifall fukt där är normalt eller något som måste åtgärdas. Och hur vet man som husköpare ifall huset har för hög radonhalt?

Genom att anlita ett företag som utför en besiktning på huset kan man få ett kvitto på vad man köper. Antingen kan man tacka nej till huset eller så kan man korrigera delar med säljaren före köpet.

20 Nov 2022