Bra dricksvatten med en egen brunn

Bygger ni nytt hus som inte är anlutet till det kommunala vattennätet så var inte orolig, det finns klara fördelar med att ha en egen brunn. Kontakta en duktig entreprenör och ta reda på mer.

Är er nya tomt inte anslutet till det kommunala vattennätet så att ni är i behov av att borra eller gräva egen brunn så var glad för det. Med egen brunn på fastigheten har ni kontroll över vattenkvalitet och kan garanterat känna er trygga med att ert vatten smakar godare än det som transporterats långt via vattenledningar. Det finns riktiga experter på brunnsborrning och när ni anlitar dem får ni veta allt ni bör tänka på och hur det hela ska genomföras på bästa vis. Genom att borra en brunn går ni ner i grundvattnet i berget och där finns det friskaste och finaste vattnet ni kan få.

Erfarenhet lönar sig

Kontakta som alltid ett antal olika företag och jämför offerter. Känn även in vem som är bra att samarbeta med och hör med grannar om de har någon de vill rekommendera. En erfaren brunnsborrare vet var det är bäst att borra och ni sparar därmed tid på att utnyttja deras kunskaper. Brunnsborrning är ett ingrepp i natur och miljö och det är toppen att hitta en leverantör som är noga just med miljötänket och som håller sina anställda uppdaterade med alla de senaste kraven på området. Brunnsborrning kräver certifikat så detta bör ni ha koll på. Samt om ni bor i ett bebyggt område är det väldigt viktigt att finna en leverantör som är extra duktig på försiktig sprängning. Vilket innebär att om det behöver sprängas så garanterar firman att det inte sker med risk för skador på andra byggnader runt omkring.

Borrat bättre än grävt

När ni borrar en brunn istället för att enbart gräva så har ni garanterat ett säkrare och bättre vattenflöde. Vattnet är inte bara godare utan kommer från ett tryggare djup i berget och ligger därmed betydligt mer skyddat från föroreningar och liknande. När er brunn väl är grävd så ska ni se till att mäta vattenkvaliteten åtminstone vart tredje år. Det är enkelt att genomföra proverna och er kommun eller ett laboratorium kan hjälpa er. Skulle ni märka att ert vatten börjar att smaka annorlunda eller lukta konstigt så ska ni naturligtvis se till att mäta det direkt. Håll även koll på eventuella olyckor och utsläpp i närmiljön.

18 Mar 2020