Brett användningsområde för lackering i Stockholm

Lackering är ett sätt att måla ytor som är enkelt och som blir mycket snyggt. Därför är det vanligt att använda detta målningssätt på såväl bilar som köksluckor i Stockholm med omnejd.

När du tänker lackering så tänker du kanske på bilar och andra fordon. Men de som arbetar med lackering i Stockholm har en mängd olika material och användningsområden som de arbetar med. För lackering är ett sätt att måla som passar för allt där du vill få en hård och glänsande yta. Det enda som krävs är att du har ett material som ska lackeras som även det är hårt och fast. Du kan därför lackera alla typer av metall, som exempelvis dörrar, fönster och räcken. Men det går även att lackera vissa skivmaterial som du exempelvis har i dina köksluckor.

Lackering som konstform

Om du tänker på lackering så tänker du kanske på lack. Gör du det så kan du komma in på lackskor, eller lackfärg som du själv kan applicera. Men när man talar om lackering så är det en helt annan slags målning än med penslar. Beroende på vad som ska lackeras använder man sig av färgsprutor eller en slags färgduschar. Det finns lackeringsskåp där du kan ställa in det du vill lackera och ut kommer det sedan helt perfekt målat. Använder du handsprutan så kan du även göra färgskiftningar och mönster i lacken. De som arbetar som lackerare är ofta något av konstnärer som enkelt skapar önskat resultat.

11 Aug 2021