Brunnsborrning för vatten och värme

Har ni ett nybyggt hus där ni behöver installera en brunn? Är brunnen för grund? En brunnsborrning gör att du får en djupare brunn, passa även på att installera bergvärme samtidigt.

Ju djupare brunn man har, desto bättre vattentillgång har man. Man borrar djupt ner i berget för att få rent dricksvatten. Man säkrar röret med ett ännu tjockare rör för att förhindra föroreningar och jord i vattnet. Detta kallas foderrör. Många väljer i samband med brunnsborrning att installera bergvärme. Det är en stor investering att installera bergvärme, men när man ändå ska göra en brunnsborrning kan man göra det samtidigt. Detta är dock en kostnad man tjänar på i längden. Ganska snabbt kommer du se hur elräkningen förminskas. Den kan förminskas upp till halva kostnaden. Dessutom är det ett väldigt miljövänligt sätt. Man använder sig nämligen av moder jords krafter. Förvandlar energier till värme, miljövänligare än så blir det inte.

Ta hjälp med brunnsborrningen

De flesta företag som sysslar med brunnsborrning borrar även efter bergvärme. Det är av denna anledning många väljer att göra dessa samtidigt. De finns massor av företag som arbetar med brunnsborrning i Värmland och det finns massvis av info att hitta på internet. Funderar man på att installera bergvärme bör man ta det samtidigt. När man ändå gör en brunnsborrning finns redan alla verktyg och maskiner på plats. Ring ett företag och prata om era specifika önskemål. Önskar ni endast en brunnsborrning eller vill ni slå på stort och installera bergvärmen samtidigt?

27 Nov 2020