Byggvärme - frågor & svar

Byggvärme är en absolut nödvändig del av byggprojekt i Sverige. Ser man till vårt klimat så blir vintern en årstid som kan ställa till det. Snö och kalla minusgrader gör att säkerheten på en arbetsplats försämras och att de som arbetar inte kan jobba på ett optimalt sätt.

Utöver detta så finns även andra faktorer att ta hänsyn till där exempelvis material och utrustning kan påverkas av kylan. Genom att använda byggvärme kan man trots vintern arbeta och slutföra byggprojekt - oavsett storlek och oavsett hur projektet är uppbyggt. Det finns olika lösningar vad gäller byggvärme och beroende på vad som ska byggas, vilket material som ska användas och hur projektet ser ut - vad gäller exempelvis lokaler - så finns också olika lösningar och alternativ inom byggvärme.

Här nedan ska vi ge lite mer information om byggvärme och detta genom att svara på några vanligt förekommande frågor - enligt följande:

När behövs byggvärme?

I samband med att projekt letar sig in på vinterhalvåret så måste man addera byggvärme för att dels erbjuda en säker och effektiv arbetsgång, men dels också för att material som exempelvis betong ska kunna härda och användas.

Var kan jag hyra byggvärme?

Handlar det om exempelvis värmefläktar för ett byggprojekt i ditt hem så kan man hyra dessa hos exempelvis Cramo. Handlar det om större projekt så bör man anlita en specialiserad firma som har kapacitet att skräddarsy en lösning för just dig och dina behov, exempelvis www.bygg-värme.se. Ser man till större byggprojekt så är det viktigt att man planerar för byggvärme redan på ett tidigt stadium och att man anlitar ett företag i branschen redan i samband med projekteringen.

Vilken byggvärme är bäst?

Det handlar helt om vilken typ av situation man befinner sig i och vilket projekt det handlar om. Många ser emellertid pannor där man eldar med pellets som en riktigt bra lösning för en jämn, stabil och kostnadseffektiv byggvärme.

30 Oct 2023