Det finns stenläggare i Stockholm som kan fixa både uteplats och insynsskydd

Har ni tröttnat på uteplatsens hala trädäck? Satsa istället på ett däck gjort i natursten. Sten ramar dessutom in trädgården. Det finns stenläggare i Stockholm som kan allt om detta.

Bestäm först var uteplatsen ska ligga. Kanske är det dags att flytta på den så att den ligger närmare köket? Man vill ju också att den helst ska nås av solens strålar och inte ligga i skuggsida större delen av dagen. Kanske ska man passa på att också bygga ett insynsskydd samtidigt så att man slipper grannarna? Ett insynsskydd kan också fungera som vindskydd beroende på design. Det finns exempelvis stenläggare i Stockholm som både lägger sten och bygger insynsskydd som passar till uteplatsen. En rabatt omgiven av vackra stenar kan rama in uteplatsen fint. Möjligheterna är oändliga.

Storlek, färg och olika sorters sten att välja mellan

Sten tål mycket och är dessutom vackert. Även den tristaste garageuppfarten eller yttertrappan kan få ett lyft med rätt sten. När det kommer till val av sten finns det en uppsjö av olika sorter att välja mellan. Man kan exempelvis välja mellan marmor, granit, sandsten, skiffer och marksten. Det finns också slitstarka betongplattor som tål mycket, vilket gör att de lämpar sig väl för garageuppfarten precis som marksten och granit. Det finns också färgade stenar, men ett tips är att välja en sten som passar till husets fasad och till trädgården. Varför inte passa på att samtidigt stenlägga trädgårdsgången? Stengångar är betydligt mer lättskötta än grusgångar och bättre för gräsmattan.

Att anlita en professionell stenläggare höjer husets värde

Visst kan man lägga sten själv men det är ett tungt arbete. Materialet ska dessutom transporteras hem först och det kan bli många vändor. I vårt land har vi dessutom rätt stora temperaturväxlingar, i alla fall mellan sommar och vinter då marken fryser i stora delar av landet. Detta gör det extra viktigt med själva grundarbetet, samt att materialval och allt blir rätt. Därför är det bäst att anlita en riktig stenläggare som kan utföra arbetet på bästa sätt. De kan nämligen också komma med råd och tips angående materialval eftersom de av erfarenhet vet vad som kommer fungera bäst i just ert område. En rätt stenlagd uteplats, gångväg, uppfart eller stenmur håller i flera generationer och ökar dessutom husets värde. En seriös och professionell stenläggare kommer dessutom ut på kontroller månader senare för att försäkra sig om att det utförda arbetet fortfarande håller måttet.

11 Apr 2020