Din gallergrind stoppar tjuven

Vill du ha din bakgård eller trädgård ifred, är det bra att sätta upp en gallergrind. Tjuvar får svårare att ta sig in där och du ser besökare genom grinden.

Man brukar säga att tillfället gör tjuven, och visst har saker lätt att försvinna om det bara är att gå in och ta dem. Speciellt om du själv är bortrest vill du säkert ha en avgränsning som inte vem som helst kan ta sig igenom. Då är det bra att ha en låsbar gallergrind som spärrar av passagen. Du kan ha fordon, utemöbler, grill eller till och med ett varulager på platsen och ingen kommer åt dina saker.

Större trygghet med gallergrind

En stadig men diskret gallergrind hindrar också barn från att ta sig in på området, och när du kommer hem från jobbet eller resan vet du att ingen har varit där. En gallergrind kan stå öppen närhelst du vill, men även om du är inomhus kan det vara bra att ha grinden stängd på kvällen när det är mörkt. Allt beror på hur området ser ut och om det är bostad eller företag.

Vid övertidsarbete på ett företag i ett industriområde kan det alltså vara bra att kunna låsa grinden inifrån, när man inte har besökstid och inte vill ha några leveranser. Du ser besökare men signalerar att det är stängt för dagen och att folk får återkomma någon annan gång. I ett hem skyddar du med en gallergrind både utemöbler och swimmingpool från vandalisering och förebygger samtidigt olyckshändelser.

8 Apr 2022