En entresol gav flera fördelar

En entresol är en smart lösning för att skapa mer plats, till exempel för ett däckhotell. Men en sådan kan också ge andra positiva effekter, såsom ljuddämpning.

På Mickes Bil & Däck var det aldrig brist på jobb och det var högt i tak – både i bildlig och bokstavlig bemärkelse. De som jobbade där pratade om högt och lågt, både med varandra och med kunderna. Det som kunde vara ett problem var att allt prat och alla andra ljud, som oundvikligen blev i samband med arbetet, förstärktes när det ekade mot väggar och tak.

Micke hade funderat på att sätta in ljuddämpande paneler i taket, men det kostade ju pengar och hade aldrig blivit av. Nu satt han istället och tänkte på en annan sak – en sak som skulle kunna ge ökade intäkter istället. Han skulle vilja ha mer utrymme för deras däckhotell. Detta eftersom de i nuläget var tvungna att säga nej till folk som ville ha däckförvaring.

Entresol för däckförvaring

De borde ju faktiskt kunna utnyttja den stora takhöjden för att få till mer plats för däckförvaring. Han bestämde sig därför för att ringa en firma där de var specialister på entresol. Det bestämdes att en kille från firman skulle komma ut och ta en titt på lokalen.

Väl på plats konstaterade killen att förutsättningarna var perfekta för en entresol. De skulle också kunna fixa en liten hiss som kunde användas för att hissa däcken upp och ned. Det hela skulle dessutom fungera som en ljuddämpare – tack vare gummit i däcken. Två flugor i en (dämpad) smäll!

9 Mar 2023