En takläggare ger råd om ditt hus i Djursholm

Behöver du renovera ditt tak eller är det dags att lägga ett helt nytt? Kontakta en professionell takläggare i Djursholm och be dem göra en besiktning av taket innan du bestämmer dig.

Två saker är extra viktiga när det gäller att lägga ett nytt tak. Dels måste underarbetet göras ordentligt för att man ska slippa fuktproblem, och dels måste konstruktionen hålla för det nya takets tyngd. Har man ett gammalt papptak nu, måste man tänka på att tegelpannor väger betydligt mer. När du kontaktar en takläggare i Djursholm får du först och främst en genomgång över hur taket ser ut nu, om du bör lägga ett nytt eller om det räcker med att renovera det. Sedan är det en estetisk fråga om vilket slags tak man tycker är snyggt och hur det passar in i grannskapet.

Papptak eller tegelpannor

Har man papptak är det oftast bäst att lägga ett nytt, eftersom nya material i detta fall är bättre än de gamla. Ett papptak är billigare än takpannor, men det kräver visst underhåll. Tegelpannor kan man ta ner, rengöra och lägga tillbaka, och man kanske bara behöver byta ut några enstaka pannor. Då behöver man oftast också renovera tätskikt och läkt. Här har du nytta av takläggarens yrkeskunskaper när du vid besiktningen får hjälp med att kontrollera i vilket skick taket är. Vill man göra en renovering av sitt hus för att få det riktigt snyggt, kan man välja att lägga ett helt nytt tak efter egen smak. Exempelvis är takpannor i betongtegel både hårda och hållbara och kan fås i flera olika färgnyanser.

Ett nyrenoverat hus

Kanske kan du glädja dig över en alldeles nybyggd villa. Då kan du välja fritt från början precis vad du vill ha. Men ibland kan man ha köpt eller ärvt ett lite äldre hus, som behöver en rejäl översyn. Man kan få det i toppskick. Taket är bland det allra viktigaste på huset, det ska både hålla tätt och se snyggt ut. Det behövs också rännor, snörasskydd och även anordningar som gångbrygga och bärläktsteg så att det ska vara säkert att gå på. Det är din investering för framtiden, och när du låter ett nytt tak läggas ordentligt av proffs, kan din takläggare för huset i Djursholm göra underverk. Ibland går man förbi en sådan nyrenoverad villa och beundrar blanka, vackra takpannor. Det ser helt enkelt exklusivt ut. Är du i behov av en takläggare så kan vi rekommendera denna: https://www.takläggaredjursholm.se

28 Jul 2020