Få hjälp med ditt fönsterbyte

Är det dags att byta fönster? Är dina fönster gamla och slitna? Kontakta då en hantverkare för att utföra arbetet åt dig. Nya fönster är en investering och kan spara på energiberäkningen.

Ett bra inomhusklimat är otroligt viktigt då vi idag spenderar allt mer tid inomhus. Om dina fönster inte är upp till standard kan detta leda till allvarliga problem som mögel i ditt hem. Detta eftersom det kan leda till fukt om fönstret inte är isolerat på rätt sätt. Mögel är något som är farligt för din och hela familjens hälsa. Dåliga fönster leder också till en högre energiräkning, detta eftersom värmen försvinner ut från huset. Som tur är finns det många kunniga hantverkare inom industrin som kan hjälpa dig med ditt fönsterbyte. Inte enbart har de all den kunskap som krävs, men även det rätta materialet för att utföra arbetet.

Tecken på att du behöver byta fönster

Att ett fönster blir underhållet är självklart viktigt för att det ska hålla i många år framöver. Det finns olika sätt att renovera dina fönster så att de håller längre. På äldre fönster ligger ofta problemet i att kittet har gått i sönder. Detta går att reparera, trots att det kan vara ett svårt jobb. Det kan också hjälpa att olja och måla dina fönster. Däremot kommer det till slut en dag då du måste byta ut dina fönster.

Några tecken på att du behöver ett fönsterbyte:

  • Ditt fönster immar igen
  • Det är fukt och mögel kring fönstret
  • Det drar vid det fönster
  • Det finns tydliga skador

Om du inte är säker på om du behöver ett fönsterbyte är det alltid värt att kontakta en professionell hantverkare. De kan då inspektera dina fönster och erbjuda dig en kostnadsfri offert för vad tjänsten kommer att kosta.

ROT-avdraget gäller för privatpersoner

När du äger ett hus kommer det också med ett stort ansvar, och tar du inte hand om det kommer det sakta, men säkert falla i samman. Det kan vara dyrt med reparationer som fönsterbyte, men det finns ett avdrag som kan hjälpa dig - ROT-avdraget. Detta är ett avdrag som husägare kan använda sig för renoveringar, ombyggnad och tillbyggen. Avdraget är på 30 % och det är på arbetskostnaden. För det mesta kommer ROT-avdraget direkt av på din slutgiltliga räkning, och du behöver själv inte göra något för att ansöka om det. Det krävs däremot att firman använder sig av F-skatt för att det ska gälla.

6 Apr 2020