Fixa asfalt på garageuppfarten

Drömmer ni om att kunna spela basket på garageuppfarten? Med asfalt kan detta bli möjligt. Men en asfaltering måste ske på rätt sätt för att man ska slippa sprickor och ojämnheter.

Asfalt är ett fantastiskt material som passar bra på garageuppfarten eller på den lilla vägen som leder upp till sommarstugan. Det fungerar också som underlag för en basket- eller landhockeyplan, och som vintertid enkelt kan göras om till en skridskobana.

Asfalt har lång hållbarhet och brukar klara upp åt tjugo år. Men för att den ska hålla så länge och inte drabbas av sprickor, ojämnheter och lutningar, får man inte slarva med det viktiga underarbetet. Det gäller därför att anpassa arbetet efter platsen vilket ibland kan innebära att det måste göras för hand, utan stora maskiner.

Viktigt att man kontrollerar att asfaltläggare är seriös

Är man som privatperson intresserad av att lägga asfalt i Göteborg på sin garageuppfart, eller någon annanstans, ska man ta hjälp av ett företag med stor erfarenhet. Ta in kostnadsförslag från några olika asfaltläggare, men titta även på referenser och tidigare uppdragsgivare.

Ring gärna också upp referenserna och ställ frågor. Blev asfalteringen bra och har det funnits några problem? Hur var företaget att samarbeta med och blev asfalteringen klar i tid?

Att även göra en kontroll av företaget hos Skatteverket kan vara bra. Det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med den valda asfaltläggare innan arbetet påbörjas. I avtalet ska slutsumman för projektet finnas med tillsammans med ett datum för när asfalteringen ska vara färdig.

5 Aug 2021