Fogfria golv för lokaler med krav på hygien och hållbarhet

Slitstarka, lättstädade och hygieniska golv är ett måste för exempelvis industrier, sjukhus, butiker och parkeringsgarage. Fogfria golv är det självklara valet för dessa lokaler.

I lokaler såsom sjukhus, butiker och kontorslokaler har man ofta fogfria golv av epoxi. Anledningarna till att man väljer just detta är flera. På grund av att så många människor rör sig där varje dag så slits golven snabbt, och man behöver då ett golv som tål detta bra. Då ytorna i dessa lokaler ofta är stora, är det också bra om de snabbt och enkelt kan städas av, vilket gör ett fogfritt golv av epoxi till det bästa valet.

På ett sjukhus, i ett storkök eller en livsmedelsbutik ställs dessutom höga krav på hygien. Där är det inte idealiskt att ha ett golv med fogar där bakterier och smuts kan ansamlas. Förutom att man slipper ifrån detta med ett epoxigolv, så tål också ett sådant golv kemikalier bra vilket gör det enkelt att leva upp till hygienkraven.

Fogfria golv av epoxi

Vad är då epoxi som gör dessa golv så bra? Epoxi är en slags härdplast som appliceras som en flytande massa ovanpå det befintliga golvet. När massan härdat skapas en tät beläggning som ger golvet dess egenskaper. Förutom att använda sig av detta vid nybyggnation kan man också välja det vid en renovering av ett existerande golv för att göra det mer hållbart, lättstädat och hygieniskt. Golvet kan lätt anpassas vad gäller färg, yta och egenskaper beroende på vad man är ute efter.

5 Feb 2022