Framtidens markiser sköter sig själva

Glöm tröga band och gnissliga vevkonstruktioner. Framtidens markiser är redan lätt som en plätt att manövrera. Om du ens behöver manövrera dem - faktum är att många nya markiser sköter sig själva.

Har du redan i dag markiser som du vevar ut och in med metallvev? I så fall behöver du inte byta ut hela ditt markisset utan kan bara byta till motordriven kraft istället för den där veven.

De senaste åren har nämligen möjligheterna för villaägare som vill ha markiser blivit mycket bättre. Utbudet på marknaden är nu stort. Och en av de stora skillnaderna på senare år är att vi går mot ett mer och mer motordrivet liv på uteplatser och terrasser. Skönt för många i familjen. Vevar i all ära men ofta är de svåra för till exempel de som är något kortare i rocken och för barn och unga att nå veven och orda veva den.

Med den nya tekniken motoriseras markiserna alltså på marknaden så att du kan sköta dem med hjälp av en fjärrkontroll. Helt elstyrt. Varför inte gå hela vägen? Låt en smart lösning  på styrningen gå via din egen mobiltelefon eller barnens läsplatta. Då kan markisens läge justeras av alla i familjen som bara har ett ledigt pekfinger.

Med hjälp av den här tekniken blir det alltså enkelt att manövrera familjens markiser vid olika behov. Hela familjen kan njuta av markisens skyddande effekt och leva mer utomhus i både sol och behaglig skugga.

Motor ger hållbara markiser


En annan fördel med motordrivna markiser är att du eller någon annan i familjen inte kan råka göra fel. Den moderna tekniken är anpassad så att markisen får rätt sträckning, vilket i sig också skyddar själva markisen. Regnvatten rinner till exempel av på ett optimalt sätt när markisen är rätt sträckt med motorna hjälp.

Det bästa är förstås att låta markiserna skötas helt automatiskt. När det starka solljuset kommer viks markiserna självmant ut så att du inte ens behöver vara hemma för att det ska hända. På så sätt kan du känna dig lugn och trygg med att du alltid kommer hem till en svalt och behagligt hem även om du varit borta en dag med stark sol och hetta. Under dagen har markisens väv automatiskt fällts ut och skyddat fönsterna mot det skarpa solskenet.

På liknande sätt kan automatisk styrning av markiser också skydda mot väta. Genom att markisen självmant rullar ut kan du skydda dina utemöbler och dynor utan att själv behöva vara hemma. Skulle du sen vilja koppla ur den automatiska markisens funktion går det självklart. Koppla i och ur som du vill. Med sensorer och automatik får du mer uteliv och ett trevligare uteliv. Din terrass kommer bli mer värd för dig och andra i familjen.

Vill du få rådgivning kring motordrivna, automatiserade markiser? Kontakta www.markiserlinköping.nu

2 Feb 2017