Fungerande stuprör är bra för folk och fastigheter i ett regnigt Stockholm

Stuprör räddar gångtrafikanter i ett regnigt Stockholm från att få massvis med vatten på sig på sin promenad. Dessutom skyddar de fastigheter från fuktskador.

Det var en tid sedan som stuprörsjeans var på modet hos Stockholms trendmedvetna befolkning. Riktiga stuprör går däremot aldrig ur tiden. De fyller nämligen en riktigt viktig funktion, genom att leda regnvattnet bort från huvudstadens tak och ned i dagvattenbrunnarna.

Utan stuprör skulle många fastigheter drabbas av fuktskador mycket fort. Det skulle också bli mycket blött för de många gångtrafikanter som varje dag flanerar runt på Stockholms trottoarer i regnet. Utan att regnvattnet från taken leds ned till marken via hängrännor och stuprör skulle hela takets samlade vattenmängd rinna rakt ned i huvudet på gångarna. Inte populärt, med tanke på hur ofta stressade storstadsbor glömmer sina paraplyer och hur rädda de är om sina frisyrer.

Stuprör ska lagas om de är trasiga – beställ besiktning i dag

Den som äger en fastighet i Stockholm har ansvar för att se till att ordentliga och väl fungerande stuprör sitter på plats. De behöver besiktigas med jämna mellanrum. De flesta stuprör är tillverkade i plåt, vilket innebär att en plåtslagare kan vara rätt man för jobbet.

Om du inte sett över stuprören på ditt hus på ett tag är det dags nu. Det finns ett flertal företag i Stockholm som erbjuder tjänster relaterade till tak, plåt och stuprör. Börja med att ringa runt till dem och beställ en besiktning. Be dem därefter lämna en offert på arbetet som eventuellt behöver göras. Du bör också beställa offerter från andra företag, för att kunna jämföra.

23 Jul 2023