Ge garageuppfarten ett lyft med snygg marksten

Genom att byta ut asfalten på garageuppfarten mot marksten kan man ge huset ett rejält lyft. Men vilken slags sten ska man välja, och hur gör man för att det inte ska börja växa ogräs i skarvarna?

Egentligen är det ganska så lätt att byta ut asfalt mot sten eftersom mycket av markarbetet redan är gjo. Men det är ändå en hel del att tänka på. Stenarna måste läggas i rätt nivå med garageporten så att den går att öppna och stänga. Man måste även välja en sten eller betongplatta som klarar bilens tyngd utan att gå sönder. För att få mer liv i ytan kan man också blanda sten med ljusare och mörkare nyanser, men det blir oftast bäst om man tar hänsyn till huset och trädgården då man väljer sten.

Slipp ogräs mellan skarvarna

Vissa tycker att det är fint att det växer gräs i skarvarna mellan stenarna, särskilt om man har valt gatstenar. Men vill man inte ha ogräs mellan stenarna måste man använda sig av flexibel hårdfog i skarvarna, och då slipper man även problem med myror.

En garageuppfart fixar man inte själv då det är mycket som kan gå fel, och man behöver hjälp av en stensättare. Ta in kostnadsförslag och referenser från några olika stensättare i Stockholm och jämför priser. En seriös stensättare lämnar också garanti på sitt arbete och kommer ut och kontrollerar det efter ett par månader för att se att allt fortfarande ligger på plats.

18 Mar 2021