Geotekniker till undsättning

Marken hade ägts av familjen i hundratals år. Nu ville man stycka av och sälja vissa delar som tomtmark. Men först behövdes hjälp av en kunnig geotekniker.

Familjen hade haft lantbruket i hundratals år och hade ingen tanke på att sluta med det. Men det fanns några tusen kvadratmeter i en hörna som man inte kunde odla på. Det var en hörna som hade en fantastisk utsikt och som många vänner, och även obekanta, brukade påtala att de gärna hade byggt fritidshus på.

Men eftersom det inte gick att odla där så var man osäker på ifall det gick att bygga hus på marken. Man ville inte stycka av och sälja mark som därefter visade sig besvärlig eller dyr att bebygga. Därför fick man tipset om att ta in en geotekniker. En yrkesperson som kunde ge besked på hur det såg ut under markytan.

Klartecken från geotekniker

Det var med förhoppning som man inväntade dagen när man skulle få besök av experter på geoteknik. För nu hade tanken om att sälja tomter grott och man hade även släkt som gärna skulle vilja bygga ett hus där. Därför välkomnade man en geotekniker med öppna armar och ett stort leende.

När resultatet kom så blev det firande och glada tillrop. För det visade sig att det förvisso fanns en del under markytan, men inget som på något sätt skulle göra byggnationer omöjliga, eller ens väldigt dyra. Nu var det bara att gå vidare med projektet utan någon som helst oro.

15 Mar 2023