Golvläggare i Stockholm kan sin grej

Det kan se enkelt ut att lägga golv. Men en golvläggare i Stockholm vet att det inte är sant. Det finns saker som inte är självklara trots att de är viktiga.

Kristoffer hade bestämt sig för att lägga nytt golv i sin lägenhet inne i Stockholm. De han hade nu var okej men han ville lyxa till det lite och även öka värdet på lägenheten. Man skulle kunna säga att det var en investering. Samtidigt ville han inte lägga ut allt för mycket pengar på själva jobbet.

Han hade fått nys om en golvläggare som låg lägre än de andra i arbetskostnad. Även om han tyckte det lät bra var det något som kändes lite oroande. Kristoffer fick veta att en vän som börjat renovera och sälja lägenheter hade hyrt in golvläggaren. Så han följde med vännen när golv hade lagts i senaste projektet.

Golvläggare är värda sitt pris

Kompisen hade gått in i lägenheten före och Kristoffer hörde honom svära någonstans därinne. Han hittade vännen stående i vardagsrummet svärande över det dåligt gjorda jobbet. Kristoffer kunde inte förstå vad han menade, golvet låg ju på och såg okej ut. Men vännen som kunde mer förklarade de fel som begåtts vid läggningen.

Plankorna skulle tydligen ligga på ett visst vis och det fanns regler för hur man gjorde. Vännen sade att den golvläggaren skulle Kristoffer inte använda. Istället fick han numret till en annan som kunde lägga golv i Stockholm som han använt tidigare. Kristoffer skulle inte få göra samma misstag som han gjort. Även om det skulle kosta lite mer var det värt pengarna.

25 Apr 2023