Golvslipning ger glans åt trägolv på Södermalm

Att slipa ett trägolv själv är inte lätt om du vill ha ett vackert resultat. En bättre idé är att anlita en firma som är expert på golvslipning på Södermalm.

Det går att slipa alla typer av trä- och parkettgolv som har ett yttre golvskikt som är minst fyra millimeter tjockt. Är det bara att ta en golvslip och dra runt den på golvet? Nej, så enkelt är det inte, om du inte slipar på ett korrekt sätt kan du skada ditt fina trägolv.

Om du inte har rätt kunskap om allt som gäller golvslipning bör du anlita en professionell golvslipare. Ett massivt trägolv kan du slipa många gånger och det kan hålla ända upp till hundra år. Om du har ett slitet trägolv bör du överväga att slipa det istället för att köpa ett nytt som är dyrare och sämre för miljön.

När kan det behövas en golvslipning?

Det är lätt hänt att ett trägolv får fula repor och tappar sin forna glans efter en tid. Golvet kan få repor från möbler, husdjur och lekande barn med mera. Är det ett mindre område kan du dölja skadan med en fin matta. Men om det rör sig om en stor yta kan du låta proffsiga golvslipare på Södermalm utföra en golvslipning.

Arbetet kommer då att utföras med moderna golvslipningsmaskiner som suger upp dammet automatiskt. Det blir i stort sett dammfritt, dock är en liten mängd damm oundvikligt vid golvslipning. Efteråt kan en ytbehandling genomföras för att ge golvet lite extra glans. Se mer om golvslipning på golvslipningsödermalm.se.

12 Feb 2023