Golvslipning i Göteborg gör gammalt nytt

Om man har ett trägolv finns det alla möjligheter till förändring. På sjuttiotalet lade man heltäckningsmatta, men plockar man bort den och gör golvslipning i Göteborg får man ett nytt golv.

Inredningstrenderna ändras och det som en gång var senaste mode blir helt fel. Heltäckningsmattor kom under en period in i alla hem för att skapa en ombonad och lyxig känsla. De samlade damm och smuts och gick inte att tvätta men de lyckades ändå ta över.

Nu har vi tröttnat på dom och vill ha rena, fräscha och lättskötta ytor. Under de där mattorna finns det ju golv. Kanske en masonitskiva men väldigt ofta ett riktigt trägolv. Det sitter nog en del småspik kvar men golvet går att slipa upp.

Företag som gör golvslipning har modern utrustning och gör ett bra jobb

Det är ett hantverk att slipa upp ett golv så att det blir jämnt och fint. De som arbetar har till sin hjälp moderna maskiner som samlar upp slipdammet. De har också speciella verktyg för att komma åt alla hörn och fogar. Golvslipning görs maskinellt och för hand och skall sedan efterbehandlas.

Vilken efterbehandling man skall ha är dels beroende på hur golvet används men också på vilket träslag det är. Det finns lack, olja och hårdvax att välja på och en utbildad hantverkare vet vad som är rätt för att skapa en bra yta. När man slipat kan man också lägga pigment i efterbehandlingen. Den ger färg till golvet och kan ändra hela upplevelsen av rummet.

14 Oct 2021