Golvslipning Stockholm - förändra till ett lågt pris

Hur mycket påverkar egentligen golven upplevelsen i en bostad? Svaret är att ett golv har en väldigt stor påverkan och att det är ett av de ytskikt som allra tydligast sätter standard för det estetiska intrycket.

Det spelar ingen roll hur pass snygga möbler man har, hur man ställer dessa eller vilka färger man har på sina väggar: är ett golv nött och slitet så kommer detta att påverka negativt. Samma sak gäller emellertid för det motsatta. Har du ett snyggt golv så har du per automatik en väldigt bra bas att inreda mot och där du ges en möjlighet att verkligen plocka fram det bästa ur din bostad. Golvet spelar roll och golvet måste alltid hållas under uppsikt.

För, tyvärr så är det också så enkelt att golvet även är det ytskikt som drabbas av hårdast slitage. Du går på det, barnen leker, du har möbler vars tyngd sätter spår och du kanske repar ytan med en stol: allt detta påverkar. Att smuts och väta också hamnar på ett golv kommer också att ta ut sin rätt. Att underhålla golvet blir således en viktig fråga och med jämna mellanrum så innebär underhållet ett lite större projekt i form av en golvslipning.

Slipa golv i Stockholm - en bättre lösning

Ser man till en golvslipning i Stockholm så har en sådan tyvärr kommit att falla lite i glömska. Många privatpersoner fattar ett annat beslut i samband med att golven börjat tappa glans, blivit repiga eller har exempelvis en färg som man inte längre kommer överens med: man lägger in ett nytt golv snarare än att slipa golv i Stockholm. Detta kan ske inför en visning och det kan ske enbart i syfte att få en bostad man trivs med. Att byta ett golv känns enklare än att slipa ett golv och då många golv idag dessutom är billiga - och, faktiskt ganska snygga - så blir valet givet. Men, kvaliteten är sällan så god som man hoppas på. Man får vad man betalar för: ett billigt golv är snyggt i några år och sedan så börjar det tappa rejält rent estetiskt.

Därför är en slipning av ett befintligt golv ofta en bättre lösning. Om det finns tillräckligt med golv av slipa - det måste vara tjockt nog - så är det definitivt en bättre lösning. Givetvis kan man inte bortse från att många kanske vill ha en parkett snarare än ett vanligt trägolv eller att man kanske vill ha ett annat material än trä i hallen. Sådana förändringar säger vi ingenting om.

Fördelar med att slipa golv i Stockholm

Det vi motsätter oss är när man river ut fullt fungerande golv, ersätter dem med nya - av sämre kvalitet - och anser sig ha gjort någonting bra. Där måste man trycka på fördelarna med en golvslipning. Vi tittar på några av dessa:

  • Bättre resultat. Ett gammalt golv är slitet på det översta lagret. Genom att slipa bort detta så tar man fram skönheten igen. Lägger du in ett nytt golv så kommer det att ta några år innan det satt sig. Trä är ett levande material och det många inte tänker på är att nya golv, som en följd av detta, kan spricka och gå sönder i samband med temperaturskiftningar. Ett gammalt golv ligger stabilt och har skaffat sig en vacker patina.
  • Dammfritt. Den stora avigsidan med golvslipning har varit dammet. Man har tvingats arbeta hårt med att täcka alla skrymslen och vrår för att slippa se slipdamm hamna överallt. Numera så sker en golvslipning i stort sett dammfri; detta tacka vare att moderna maskiner suger upp allt damm direkt.
  • Billigare. Även om du väljer ett billigt golv så blir en golvslipning nästan alltid billigare. Idag kan du dessutom använda det frikostiga Rot-avdraget i samband med att du anlitar en firma för att slipa golv i Stockholm. Konkret så innebär det att du drar av 30% av kostnaden för arbetet. Något som dessutom dras direkt på den faktura du erhåller. Smidigt och enkelt!
1 Mar 2022