Har du funderat över balkonginglasning?

Den som har funderat över att glasa in sin balkong, gör helt rätt. En balkonginglasning skyddar innemiljön både vad gäller buller, avgaser och smuts utifrån. Vill man dessutom förlänga möjligheten att sitta ute på sin balkong under längre tid, både under våren och hösten, är en balkonginglasning lösningen för detta.

Estetiken som förgyller fasaden

En inglasad baklong, om den görs på rätt sätt, förgyller fasaden. Det är ju främst på flerfamiljshus som man bygger balkonger. De absolut flesta balkonger som byggs blir mycket snyggare när de är inglasade än när de inte är det. Det är lätt att konstatera, då det inte alltid är alla boende i flerfamiljshuset som väljer att glasa in sina balkonger. Då kan man bara med hjälp av det visuella se att en inglasad balkong gör fasaden så mycket snyggare än balkongerna utan inglasning. Det som gör balkongerna snyggare är både glaset, som används till inglasningen, och möjligheten att få ett tak över sin balkong. Skulle man konsekvent välja att glasa in alla balkonger på ett flerfamiljshus, skulle man verkligen göra fasaderna mycket snyggare. Men det kräver att det är en duktig hantverkarfirma som gör inglasningarna.

Mer vistelse utomhus på balkongen

Det är en möjlighet att för de boende att få en bättre hälsa då de har möjligheten att vistas mer utomhus och få i sig mer frisk luft än endast när vädret tillåter. När man har en inglasad balkong kan man sitta utomhus i alla väder, kanske inte när temperaturen visar på minus 20, men i de flesta andra väder kan man sitta utomhus, i en inglasad balkong.

Odla bättre på balkongen

Den som är intresserad av att odla på sin balkong. Tomater, gurka, paprika och sallad växer bättre i en inglasad balkong än i den balkong som saknar inglasning. Är man intressrad av att odla rosor, humle, grönsaker och kanske bärbuskar eller fruktträd, går det snabbare att få odlingarna att växa när man odlar dem på en inglasad balkong. Så alla odlingsintresserade bör skaffa sig en inglasad balkong bums. Dessutom sparar den som äger en inglasad balkong alla utemöbler mer. Man slipper ta in och ut balkongmöblerna, de kan gott och väl stå kvar på balkongen året runt, då man inte behöver få snö på möbler, dukar, kuddar, filtar och mattor. Med en inglasad balkong får du ett extra uterum som du kan använda som ett extra rum under årets varmare hälft. Prova på redan idag!

26 Jul 2019