Hjälp av låssmed i Vällingby

Tanken på en låssmed i Vällingby leder oftast till borttappade nycklar. Men de gör så mycket mera. De kan installera nya moderna låssystem, brytskydd och annat för att göra oss tryggare.

Anna hade för många år sedan varit med om ett inbrott i sin lägenhet i Vällingby. En obehaglig upplevelse som verkade ha fastnat i hennes minne på ett envist sätt. Fortfarande efter många år hade hon svårt för att somna, särskilt om ljuset var släckt. Varje litet ljud utanför lägenheten fick henne att spänt ligga och lyssna ut i natten.

Bästa kompisen hade sett henne bli tröttare och tröttare för varje dag och påpekade att hon behövde göra något åt situationen.

Låssmed i Vällingby gjorde skillnad

Vännen hade haft rätt, det visste hon, och beslöt att göra något åt saken. Därför ringde hon en låssmed. Denne lovade att titta förbi på eftermiddagen för att se på hennes bostad och vad som kunde göras.

Han rekommenderade först och främst ett brytskydd på dörren. Han förklarade att det var en förstärkning av dörren. Som en andra åtgärd kunde han sätta in fönsterlås på alla hennes fönster. Dörröga kanske kunde vara något? När han såg hennes undrande min förklarade han att det var som ett titthål i dörren där hon kunde se vem som stod utanför.

Anna tackade ja till rubbet då hon bodde på bottenvåningen. Allting ordnades inom bara några dagar. Natten efter att allt installerats sov hon tungt för första gången på evigheter. Visst kostade det, men det hade varit värt varenda krona.

28 Feb 2022