Hur kan en målare förändra mitt hus

Genom att anlita en professionell målare så säkerställer man att arbetet man vill ha gjort blir ordentligt utfört. Är du exempelvis ägare av en villa och står inför en omfattande renovering så kan det vara en bra idé att anlita en målare. Alltför ofta så glömmer eller struntar folk helt enkelt i den biten och tänker att målandet kan man sköta själva – något som kan komma att straffa sig i slutändan. Tänk själv – du anlitar firmor för allt annat och därefter upptäcker du att färgen på ditt hus plötsligt lossnar, ser flammigt ut eller ser ojämnt ut – detta trots att du gjort allt enligt instruktionerna.

En målare är helt enkelt en sådan som gör att du slipper allt sådant och du kan istället se hur villan ser ut som ny – både in och utvändigt. Att anlita en målare är helt enkelt en investering för en lång tid framöver och påverkar dessutom priset positiv vid en eventuell vidareförsäljning, oavsett om du har en villa eller en bostadsrätt.

 Målare – ett billigt alternativ

Slår man ut priset för en målare så märker man ganska snart att det är relativt billigt i förhållande till det jobb målaren utför. Vi tar huset vi nämnde ovan som exempel igen – anlitar du en målare så kommer du att märka att hen under flertalet timmar lägger en massa energi på allt annat än att lägga ut färg på en yta. Ja, denna yta ska nämligen behandlas först – noggrant med slipning, putsning och spackling innan färgen målas på.

Det är det som skiljer en målare mot en privatperson. Står du själv framför din villa så kommer du garanterat att börja måla betydligt tidigare än vad målaren gör – med ett sämre resultat som följd. Privatpersoner har helt enkelt inte samma rutin och känsla som en professionell utövare av yrket. Drar vi ett litet räkneexempel så kan vi se att målaren som fixat din villa har en betydligt längre hållbarhet på sitt arbete än vad du skulle haft själv. Vad tror du att det skulle kosta att måla om efter bara några år? Nej, man tjänar väldigt mycket på att anlita målaren för huset än att göra det själv och göra om år efter år.

Var hittar jag målare och vem är bäst

Att hitta målare är inte svårt – man kontaktar helt enkelt några firmor i den stad man bor i och kollar sig för om pris, tid för arbete och vilken känsla man får för firman. I större städer som Stockholm och Göteborg finns dessutom massor av målare – något som gör att man verkligen kan se sig omkring innan man tar ett beslut. Det ska ju kännas rätt också och då kan man kosta på sig att kolla upp flera målare istället för att nöja sig med första bästa – detta är en sak som naturligtvis oavsett var man bor.

18 Jul 2017