Hur vill du förnya ditt badrum?

Badrummet är verkligen en plats i hemmet man vill trivas i. Hela familjen samsas om badrummet och det måste finnas allt nödvändigt så alla trivs. Vissa gillar att krypa ner i härligt badkar och mjuka upp stela leder medan andra trivs med en härlig duschkabin.

Numera finns det ett stort utbud på både duschar och badkar med snygg design och funktionalitet. Sök efter inspiration på internet och i magasin så kommer du garanterat att hitta något som passar ditt badrum. Hela hemmet kommer att kännas modernare och fräschare med ett nytt badrum.

Fukt- eller vattenskadat badrum

Ett badrum håller i 15-20 år om det är korrekt byggt och inte har uppkommit fuktskador. Det kan upptäckas på missfärgningar i tak och på väggarna. Och om det upptäcks dålig lukt kan det vara tecken på problem. Men det är inte alltid man märker fuktproblem förrän man river upp golv och väggar på ett gammalt badrum. Så det gäller att ha det i bakhuvudet när man planerar en renovering av badrummet.

Hur går man till väga när man vill renovera?

Det är mycket viktigt att ha rätt förkunskaper om man ska göra en renovering själv. Man måste ha våtrumsbehörighet och om man ska utföra elinstalltioner måste man ha elbehörighet för att försäkringen ska gälla.

Så om du inte är en hanteverkare med gällande behörigheter så måste man anlita professionell hjälp med renoveringen. Jämför olika aktörer och be om offertförslag. Glöm inte att fråga om behörigheter. Googla gärna företagen och se vad kunderna har att säga.

När man har hittat en passande firma så går man igenom ens behov och önskemål hur badrummet ska vara. Sedan planeras renoveringen noggrant för att inget ska missas.

Använd ROT-avdraget på renoveringen 

Ett totalt nytt badrum kan kosta ganska mycket pengar. Om man ska riva ut golv, väggar, el, nytt badrumsporslin med mera kan det kosta över 100 000 kr. Som privatperson över 18 år kan man med fördel använda det populära ROT-avdraget. Det innebär att man drar av 30 % av arbetskostnaden. Man kan dra av upp till 50 000 kr på ett år. Är man två vuxna i hushållet kan man dra av det dubbla. Fall inte för frestelsen att anlita svart arbetskraft. Exemplen är många på dåliga arbeten och försäkringar som inte täcker. 

Letar du efter en kompetent byggfirma med våtrumsbehörighet för att göra din badrumsrenovering? Besök denna sida och läs mer och be om en offert:  https://www.badrumsrenoveringhelsingborg.se.

19 May 2019