Jobba med trädfällning på Värmdö

Som arborist arbetar man med att vårda träd. Även trädfällning ingår i utbildningen. När du tagit examen kan du sköta träden på Värmdö, eller var du vill.

Jonas behövde ett nytt jobb. Han hade en kompis som arbetade som trädfällare och tänkte att det skulle vara kul. Han gillade att arbeta utomhus. Att klättra i träd hade han också tyckt varit roligt ända sedan barnsben. Jonas stämde träff med kompisen för att diskutera vad det innebar att arbeta med trädfällning.

Kompisen berättade att han hade gått en tvåårig utbildning till arborist på yrkeshögskola. Där hade han fått lära sig allt om träd. De hade fått lära sig vilka träd som trivdes var, och hur man bäst skötte om dem. En viktig bit var också att lära sig trädfällning och hur träd ska beskäras för att ta bort skadade delar och främja vacker tillväxt.

Arbeta i team med trädfällning

Vidare berättade kompisen att arbetet som trädfällare på Värmdö, där han arbetade mest, var omväxlande och roligt. Arbetet utfördes ofta i team. De hade verkligen blivit ett sammansvetsat arbetslag som tillsammans kunde utföra de mest komplicerade arbeten med att gallra bort träd.

Jonas blev lockad av det han hörde. Det här lät som om det skulle passa honom. Det kändes också som att han hade kommit till en punkt i livet där det skulle passa med en vidareutbildning. Så med sikte på att vårda och fälla träd sökte han in och fick plats på en utbildning. Han såg verkligen fram mot denna nya inriktning i livet.

10 Jun 2022