Korrekt trädfällning Nacka

Att ta hand om felplacerade, skadade och sjuka träd är inte enkelt eller ofarligt. När ett träd måste tas bort är det nödvändigt att anlita proffs. Trädfällning i Nacka ska ske med eftertanke.

Träd är respektingivande. Det kanske inte alltid framgår från vår låga utgångsvinkel men oftast är träd som måste tas bort stora. Stora betyder också tunga. Stora betyder dessutom ofta yviga i volymen. Ett rejält gammalt träd som är sjukt och redo att fällas väger ton och tar upp stor yta.

Inte alla gånger är det nödvändigt att ta bort ett helt träd. Det händer förstås att det är en stor gren som skadats eller växt på ett farligt sätt. Det betyder fortfarande inte att det är fritt fram för morbror Anton med en lånad motorsåg. Trädvård i Nacka ska utföras av yrkespersoner med rätt kunskaper.

Trädfällning och trädvård med kompetens

Att ha respekt för trädens tyngd och volym är en bra början. Alla som någon gång försökt att dra undan en bit trä som är ganska obetydlig i storlek förstår vilka krafter som kan utlösas. En arborist gör korrekta bedömningar utifrån trädens storlek, skick och läge. Därefter kan hen bedöma hur trädet ska tuktas eller fällas.

När träd är åtgärdade eller fällda är resten av jobbet kvar. Den mängd trä och ris som genereras är oftast större än man trott. Där har du förstås ett val. Arboristen kan ta hand även om detta eller så gör du det själv. Ved är inte fel, men jobb blir det.

7 Oct 2021