Lekplatsutrustning enligt barnens önskemål

Bästa lekplatsutrustningen är inte alltid den traditionella, som vanliga vuxna föreställer sig. När barnen får ge sina åsikter kan helt nya världar öppna sig.

Kommunen hade planer för många förbättringsprojekt på orten. De fick genomföras efterhand som budgeten tillät det. Nu hade man kommit till punkten att rusta upp den stora lekplatsen i stadsparken. Den som var där nu hade många år på nacken och var inte precis lockande för barn att leka på längre. Den skulle rivas helt, och något nytt och roligare skulle byggas upp istället.

De som bodde i kommunen hade fått möjlighet att komma med önskemål och förslag via kommunens portal på nätet. Särskilt hade man efterfrågat barnens syn på vad det skulle ordnas för slags utrustning till lekplatsen. Det hade visat sig vara ett lyckat grepp. Mängder av tankar och idéer hade strömmat in.

Lekplats och lekplatsutrustning skissas upp

Nu blev det till att sammanställa och sålla bland förslagen. Det var minsann inte det lättaste. Ganska snart stod det dock klart att sandlåda inte hörde till det som efterfrågades. Det gjorde däremot en lek- och klätterborg och även stora gungor som man kunde sitta flera stycken i.

När sammanställningen var klar vände sig kommunen till ett företag som designade och byggde upp lekplatsutrustning. De blev eld och lågor över projektet, och berömde initiativet att det tagits in åsikter från medborgarna. Det dröjde inte länge förrän de hade skissat upp ett förslag som såg riktigt lovande ut. Det här skulle bli väldigt bra.

19 Nov 2022