Letar du inspiration inför källarrenovering i Stockholm?

Att bo trångt är vanligt i Stockholm. Därför görs ofta sökningen källarrenovering Stockholm när familjen är i behov av mer plats i den svenska huvudstaden.

Att bo i hus med källare är vanligt. Detta till trots är det få familjer som verkligen utnyttjar sin källares fulla potential. Inte sällan blir källaren en yta att förvara saker, istället för den lyxiga extra boyta som källaren har möjlighet att bli.

Letar du tips kring ”källarrenovering Stockholm” kommer du att få upp många på hur du kan gå tillväga för att renovera källaren i Stockholm. Gemensamt för dem alla är att de syftar till att få källaren att uppfattas mindre mörk och kall. En bra renovering av källaren ser till att den upplevs som ett extra våningsplan.

Att tänka på inför källarrenovering

För den som ska renovera sin källare finns det några saker att ta hänsyn till. Källaren får till exempel inte vara för fuktig för att inreda. Om så skulle vara fallet måste man dränera utsidan av huset innan man påbörjar sin planerade källarrenovering. Låter man bli att dränera kommer det att bli fuktskador och mögel i källaren på sikt.

Därefter gäller det att skapa en mysig inredning i källaren. Då material som trä kan vara svåra att använda i källaren, på grund av mögelrisk, kan det vara klokt att jobba mycket med textilier och ljus. Bra belysning är ett måste i en mörk källare för att få utrymmet att kännas öppet och inbjudande trots att det ligger under mark.

10 Feb 2023