Målare på Östermalm målar troligen inte med trompe l’oeil

Trompe l’oeil är en målningsteknik där motivet är gjort så realistiskt att det lurar ögat. En målare på Östermalm använder troligen en smidigare måleriteknik.

Trompe l'oeil är franska och betyder "lura ögat". Det har alltid varit en kittling för målare att kunna måla så verklighetstroget att betraktaren vilseleds att tro att de tittar på något verkligt. Redan under romartiden fanns ambitionen hos målare att lura ögat på både människor och djur.

Tekniken förlorade mycket av sin lockelse i och med att fotokonsten blev allt mer utvecklad. Om en målare på Östermalm idag skulle få i uppdrag att göra en trompe l’oeil så billigt som möjligt skulle denne helt enkelt låta tillverka en fondtapet, baserat på ett foto, och sedan tapetsera upp bilden på väggen.

Målare vet de bästa metoderna

När du letar efter en målare på Östermalm kanske du har en vision över vad du vill ha. Men din budget kanske inte ligger i linje med dina visioner. Det är där en duktig målare kan vara till stor hjälp. Om du i ditt sovrum vill att en hel vägg ska vara en realistisk solnedgång på en söderhavsö vet en bra målare hur detta ska göras.

Om du bett om detta för hundra år sedan hade du behövt betala en duktig trompe l'oeil-målare enorma summor. Idag kan du köpa en högupplöst bild på nätet, låta en firma göra tapet av den och slutligen låta en duktig målare sätta upp fonden med perfekt mönsterpassning. Kolla in denna hemsida för att komma i kontakt med en målare: www.målareöstermalm.se 

20 Apr 2022