Markiser - ett måste på soliga Lidingö

Om solen ibland kan vara en plåga för dig på Lidingö är markiser lösningen på problemet. Välj själv när solen ska skina och skapa en perfekt miljö för dig.

Redan under den antika romartiden var människor medvetna om att solen inte alltid var önskvärd. Det är nog få som skulle vilja vara utan den, men ibland blir det helt enkelt för varmt. Därför lade de redan då grunden till vad som skulle komma att bli den moderna markisen.

Den gigantiska amfiteatern Colosseum hade markiser för att skydda publiken från solens skarpa strålar, och tanken lever kvar än idag. Under 1800-talet blev det vanligare med markiser, och idag kan det kännas främmande att leva ett modernt liv utan den här uppfinningen.

Den fantastiska markisen

Sedan romartiden har markiser inte blivit mindre användbara. Istället är det snarare tvärtom. Markiser går att se på var och varannan byggnad och är en naturlig del av det moderna hemmet. Människor behöver möjligheten att själva välja när solen ska skina på dem, och det får du om du bestämmer dig för att köpa markiser på Lidingö.

Dessutom kan du få olika typer av markiser till dina fönster, beroende på dina behov och din stil. På så sätt kan du skydda ditt hem från skarpa solstrålar och hålla det svalt under sommaren, men du kan också skaffa markiser till din balkong eller din terrass. Det gör att du själv kan välja när du vill att solen ska skina och när du vill ha skugga.

18 Jul 2022