Mögelsanering i Stockholm – ett nödvändigt ont

Att vistas i en bostad med mögelsporer är hälsofarligt och kan ge upphov till oreparabla skador. Kontakta en firma som utför mögelsanering i Stockholm.

Att upptäcka att det hus du bor i har angripits av mögel, kan ge panikkänslor. Inte sällan smyger sig mögellukten på successivt och långsamt. Det kan till och med hända att en granne eller en besökare märker lukten innan du själv gör det. Än mer pinsamt blir det om du gått omkring och haft mögellukt i dina kläder.

Familjen har köpt ett äldre hus i utkanten av Stockholm. Den tidigare ägaren har på ytan gjort flera renoveringsarbeten. Några rum hade blivit tapetserade och målats om. Hela huset luktade gott och fräscht när ni flyttade in. Tyvärr har du inte låtit göra en besiktning mot dolda fel.

Mögelsanering i Stockholm med hjälp av högt pH-värde

Inte lönt att sörja över saker som inte har gjorts. I stället tar du kontakt med en firma som har expertis inom mögelsanering. Firman tillämpar också en unik metod för sanering. Första steget är dock att ta reda på var mögelsporerna finns. Inte oväntat finns de i källaren, där det dessutom finns ett våtrum med dusch. Nymålat så klart!

Det mögelangripna området sprutas med ett specialutvecklat medel. Det är ett välkänt faktum att mögel inte trivs i en basisk miljö. Efter besprutning kommer väggen, golvet eller balkar att ha ett pH-värde över 10 och därmed kommer möglet att försvinna. Efter sanering besiktigas området med en UV-lampa för att säkerställa att inga mögelsporer finns kvar.

Läs mer om mögelsanering i Stockholm här: https://www.mögelsaneringstockholm.nu

13 Mar 2023