När du behöver markarbeten i Stockholm

Bor du och är du medlem i en bostadsrättsförening (BRF)? Då har ju du, liksom resten av BRF:en ansvar för hela fastigheten och hela tomten. När det kommer till fastigheten har man som ägare ansvar för att fastigheten behåller så pass hög standard att den fortsatt är beboelig. De allra felsta BRF:er intresserade av att hålla standarden högre än så. De felsta vill ju behålla standarden så att bostäderna behåller samma värde som den befintliga bostadsmarknaden. Därför ser de flesta ägare till att regelbundet se över underhållet av sin lägenhet; man renoverar kök och badrum när det har gått X antal år. Så länge det inte förekommer skador på lägenheten och allt är intakt, är det ju bara upp till ägaren själv att se till att standarden bibehålls på den lägenhet som man själv äger.

Förutom den gemensamt ägda fastigheten, vad kan man mer göra för att behålla ett högt värde på BRF:en? Det som spekulanter på någon av lägenheterna som är ute för försäljning brukar de titta på hu de gemensamma ytorna används. När det kommer till innergårdar kan man göra lite olika saker.

Gemensam gård för samvaro

De flesta har en gemensam gård som är relativt enkel men som bjuder in till samvaro mellan bostadsrättsägarna. Då består innergårdarna av utemöbler, en eller flera utegrillar, en lekpark för barn som vill leka tillsammans. Det brukar finnas lite träd, gräs, någon blomrabatt och det brukar vara allt. Vill man göra sin innergård till något alldeles extra kan man i stälelt satsa på att göra innergården till något spektakulärt. Här tar vi upp några av de mer spektakulära saker som man kan göra med sin innergård.

Gemensam pool

Varför inte bygga en gemensam pool? På somrar är detmcyekt attraktivt att kunna erbjuda de boende badmöjligheter. Det som kan ge problem är dels att den ska kunna var tillgänlig till ett stort antal som det brukar vara i en BRF. Säg att du har mellan 50-100 medlemmar. Ska alla de kunna samsas om en gemensam pool? Det är ju till och med svårt att kunna samsas om en gemensam tvättstuga med 5-6 tvättmaskiner.

Gemensam tennisbana

Man kan bygga en fin tennisbana för alla aktiv BRF-medlemmar. Det brukar vara populärt och förhöjer värdet på en BRF. För de större barnen och för vuxna är en lekpark långt från tillräckligt. Då är en tennis- eller basketplan det som kan täcka behovet att få kunna röra sig utomhus. Beroende på hur stor tomten är där man bor, kan man bygga 1-2 tennisbanor och få folk att röra på sig mer.

Gemensam terass

För de mer livsnjutande personerna är det ingen dum idé att bygga en gemensam terass. Det brukar vara populärt att utnyttja tom yta på. För att kunna bygga en sådan och för poolen, tennibanan behöver man bearbeta marken så att det går att utnyttja den på ett effektivt sätt.

19 Oct 2018