När du söker efter en takläggare i Tyresö

När man har problem med taket på villan eller annan byggnad måste man agera snabbt för att inte förvärra problemen. Otäta och bristfälliga tak kan göra att man får problem med fukt. Något som kan bli mycket jobbigt och kostsamt. Så vänta aldrig med att ta tag i problem med taket. 

Man kan själv gå upp på taket och leta efter skador, sprickor, rostangrepp och växtlighet som inte ska finnas på taket. Om det är någon enstaka tegelpanna som ligger snett eller är trasig är det bara att byta ut dessa. Man kan också kontrollera invändigt genom att leta efter missfärgningar på till exempel vinden, kattvind eller innerväggar. Man ska också vara uppmärksam på lukter som inte borde finnas där. 

Vårt nordiska klimat gör att mycket kan hända med taket efter regn, snö och blåst. Det är inte ovanligt att plåttak eller plåtdetaljer rostar med åren. Det kan också hamna föremål som till exempel grenar som kan skada takpannor och annat.

Boka in en besiktning av en takexpert

Det rekommenderas verkligen att ta hjälp med en ordentlig genomgång av taket av en erfaren takläggare. Då får du en professionell bedömning av taket med förslag på den bästa åtgärden för just ditt tak. Man får snabbt reda på om det krävs en omläggning av taket eller om det räcker med en grundlig renovering. 

Det kan vara att taket är dåligt lagt och är otätt på grund av detta. Noggranhet är A och O när det gäller takarbeten och framför allt förarbetet som måste göras enligt branschens gällande regler och riktlinjer.

Arbetsmetoder

När du har hittat en pålitlig takläggare så bokas alltid in en noggrann besiktning av ditt tak. Detta är alltid gratis. Efter detta tas en diskussion om vilka metoder och materialval som ska användas i det kommande arbetet. Sedan får man ett offertförslag att ta ställning till. När man har godkänt offerten påbörjas arbetet på avtalad tid. Efter att arbetet är avklarat görs en noggrann slutbesiktning för att säkerhetsställa att det blev som avtalat. 

ROT-avdraget är populärt på takarbeten

Takarbeten finns bland godkända arbeten där man får göra avdrag för ROT. Det är mycket fördelaktigt eftersom man endast betalar 70 % av arbetskostanden. Man får göra avdrag på upp till 50 000 kronor per person och år. All administration görs enkelt av takfirman och avdraget syns direkt på slutfakturan.

Är du i behov av en takexperti Stockholm? Kontakta en takläggare i Tyresö så får du all hjälp du behöver. 

12 Jun 2019