När du vill ha ett unikt hus

Vill du bygga ett helt unikt hus som bara du har? Då bör du anlita en arkitekt. Arkitekter anlitas i så gott som i alla husbyggen, det är mycket viktigt att huset ju har en sådan konstruktion att det inte faller ihop när man bygger det. Oftast vill stadsdelsnämnden som ger bygglov att det alltid är en arkitekt som är inblandad när man ska bygga nytt. Om man väljer att bygga ett modulhus, elller ett nyckelfärdigt hus, är arkitekter alltid anlitade för de husen, men skillnaden är den att de arkitektritade husen produceras i massupplaga, om man så säger. Anlitar du en arkitekt och bygger med lösvirke får du ett hus som bara du har och ingen annan. Du får då ett hus som är ritat med hänsyn till naturen kring huset, och med hänsyn till omgivningen.

Få det där drömhuset du alltid drömt om

Att få ett arkitektritat hus innebär att du får det där huset som du alltid drömt om att få bo i. Du bestämmer själv vilka ekonomiska ramar som arkitekten får röra sig inom, och du är med i hela processen när huset ritas, om du vill det vill säga. Annars kan du ge arkitekten fria händer och låta sig överraskas av det hus som hon, eller han ritar åt dig. Då berättar du om hur du önskar det och så ritas huset efter de önskningarna. Har du alltid drömt om en vacker öppen spis eller en traditionsenlig kakelugn, så kan arkitekten se till så att du kan få det. Eller har du alltid velat ha en avdelning med bastu, pool och spa-bad. Är du filmfantast och vill ha din egen hemmabio, så kan du få det, eller en bowlingbana, egen studio för musiken som du vill spela in och så vidare. Allt det kan en arkitekt rita åt dig.

Du har sedan ett lättsålt hus

Och är det sedan så att du vill flytta och sälja huset, har du garanterat ett lättsålt hus. Om du längtar efter att få bo i ett unikt hus, kan du räkna med att även andra har samma dröm som du. Ett arkitektritat hus är mycket värt på bostadsmarknaden. Om du bor i Stockholm, kan du enkelt besöka ett arkitektkontor där och prata med en arkitekt och berätta vad du önskar. Då kan du pulsen på en arkitekt och få veta lite mer konkret vad det innebär att låta en arkitekt rita just ditt hus och vad det kan kosta. Läs mer här.

17 Aug 2019