När koppar blir kopparskrot i Stockholm

När man renoverar handlar det alltid lika mycket om att ta bort gammalt som att installera nytt. Det smartaste är förstås att återvinna det du hittar. Kopparskrot i Stockholm ger inkomster.

Få saker kan förbluffa en mer än det egna hemmet. När du river ut ett gammalt kök eller badrum vet du aldrig vad för dyrbarheter och udda skatter du kommer att hitta. Tidningar från tidigt 1900-tal eller en alldeles nyfödd kull möss? Ingen vet.

Bland de trevligare fynden man kan göra är gamla rör och annat material i metall. Oftast har de gjort sitt när det är dags för renovering eller rivning. Rören vi sätter dit idag har bättre fogar och kommer inte att läcka i första taget. Det betyder inte att materialet du hittar inte kan användas på annat sätt.

Kopparskrot är guld

Antagligen har du läst att koppar är ett attraktivt material, rentav stöldbegärligt, och här sitter du nu med en hel last med kopparrör. Tippen nästa, eller hur var det nu? Utslängt på tomten ska det iallafall inte förbli, det är helt klart. Men överlägset bästa förfarandet är förstås att sälja allt som kopparskrot - eller stålskrot - eller annan metall. Varför?

Idag vet vi bättre än att dumpa saker i naturen. Gammal koppar kan återanvändas och man kan tillverka nya delar av den. Det kostar mindre av resurser och när du lämnar in skroten får du förstås betalt. Allt annat än återvinning är bara dumt. Det du inte vill ha betalar någon annan dyra pengar för. Mer information om kopparskrot hittar du på denna webbsida: https://www.kopparskrotstockholm.se/

28 Nov 2021