När trapphuset bör renoveras

Har ni ett slitet trapphus? Många bostadsrättsföreningar (BRF:er) bör alltid renovera sitt trapphus, särskilt om man är aktsam om den fastighet som man tillsammans äger. Fastigheterna brukar ha stora behov; alltid är det något som behöver åtgärdas. Det kan finnas behov av att renovera stammarna eller kanske byta ut dem helt och hållet. Fönster blir slitna och isoleringen slits ut så att det drar från fönster. Eller så behöver man renovera innergården, skotta snö, eller reparera taket till fastigheten som man äger.

Skaffa en egen stab med hantverkare

Då är det bästa som man kan göra är att se till att man har en egen stab med hantverkare som man alltid kan anlita. Då kan man skaffa sig kontaktuppgifter till några olika hantverkare som man kan anlita.

VVS-montörer

Att ha några duktiga VVS-montörer är bra att ha kontaktuppgifter till. Det behövs alltid några som är bra att ha tillgång till. Det är ofta så att kranarna slits ut, med tanke på att man använder dem dagligdags. Hur lång tid tar det innan de börjar läcka? De flesta i fastigheten har också olika gamla kranar. Är det då någon kran som läcker krävs det att det kan komma en VVS-montör som kommer och kontrollerar så att det inte är så att en läcka uppstår.

Målare

Man kan behöva bra kontakt med målare som kan komma och måla om i trapphuset. Om trapphuset ser slitet ut, ger det ett mycket dåligt intryck på dem som kommer till fastigheten. Vill någon av bostadsrättsägarna sälja sin bostadsrätt, och det kommer spekulanter till fastigheten för att titta på bostadsrätten och ser att trapphuset ser slitet ut, gör det att de kanske tappar intresset för bostadsrätten – och tvärtom. Om trapphuset ser snyggt och fint ut, ger det ett bra intryck på dem som kommer för att titta på fastigheten och bostadsrätten.

Elektriker

Ha kontakt med några duktiga elektriker är också vitkigt då det alltid kan hända något med elektriciteten i en stor fastighet. Vi är ju så beroende av elektricitet. Det mesta som vi gör i våra bostäder är ju beroende av elen. Om den inte fungerar står vi, bostadsrättsägare slätt. Elen behövs ju till allt som har med matlagning, toabesök och för våra fritidssysselsättningar. Vi har kanske inte ens ljus som vi kan använda om elen går och vi inte kan tända lamporna längre.

Behöver ni en målare som är duktig på trapphusmålning kan ni fortsätta läsa här: https://www.trapphusmålning.nu.

15 May 2019