Nytt men gammalt golv

När golvet börjar se lite slitet ut så kan det vara dags att renovera det. Men hur kan man renovera ett golv? Vilka golv kan man renovera och vem kan man anlita när man vill renovera sitt golv?

Ett slipningsbart golv är en gåva när man börjar tycka att golvet ser slitet ut. För det innebär att man med enklare medel och till billigare peng kan få ett helt nytt golv. I alla fall till utseendet. Men hur gör man för att fräscha upp sitt gamla trägolv? Jo, med hjälp av golvslipning så kan man ta bort den gamla ytbehandlingen och få en ny och jämn yta som man kan behandla på nytt. Det blir helt enkelt ett golv som ser alldeles nylagt ut, men man slipper riva ut och lägga dyra pengar på golv och läggningen av det.

Hjälp med renovering

De golv som går att slipa om är trägolv och betonggolv, även om det är vanligast att man slipar om trägolv. Eftersom det är mycket att tänka på och man kanske aldrig har kört en golvslipmaskin förut, så kan man kontakta ett företag som arbetar inom området.

Vid en golvslipning kan man också passa på att laga eventuella skador eller springor i golvet. När man sedan slipat ner allt så ser det helt och fint ut. Efter det kan man välja precis vilken ny ytbehandling man än önskar. Kanske samma som innan eller så väljer man något helt annat som en omväxling från tidigare.

8 Dec 2020