Relining ger nytt liv åt gamla rör

Relining är något som revitaliserar gamla avloppsrör utan större ingrepp och är perfekt för både miljö och plånbok. Fortsätt läsa för att få reda på mer.

I en värld där tjafs mellan grannar kan eskalera till fullskalig krigsförklaring vid bara tanken på ett stambyte, är relining inte bara ett smidigt alternativ utan nästan något som fungerar som en fredsskapande intervention.

Med denna metod slipper man det omfattande och bullriga arbetet som ett traditionellt stambyte innebär. Istället för att riva ut och ersätta de gamla rören, rensar och rengör man dem för att sedan fodra insidan med ett nytt lager. Resultatet? Rören får en förlängd livslängd på upp till 50 år.

Vad innebär relining konkret?

Relining handlar om mer än att bara sticka en slang in i ett rör och hoppas på det bästa. Arbetet kräver en noggrann inledande undersökning, vanligtvis med hjälp av kamera, för att fastställa rörens skick. Därefter följer rengöring från avlagringar och annat otrevligt, innan själva fodret – en slags rör-i-rör-lösning – installeras.

Den stora vinsten, förutom att man undviker att öppna upp golv och väggar, är att man med denna teknik minimerar driftstoppet i byggnaden. För boende betyder detta mindre huvudbry och för fastighetsägare en mindre risk för att drunkna i omfattande klagomål. I slutändan uppnår man en förbättrad funktion i avloppssystemen, vilket gör att de dagliga rutinerna kan fortgå ostört, ett icke obetydligt faktum i den svenska vardagen.

Ta reda på mer genom att besöka: https://www.relinings.se/

29 Jun 2024