Renovera lägenhetet - tänk på detta

Det finns så mycket man kan fixa hemma, allt från att byta ut lite kuddar och gardiner till att renovera sin lägenhet. När det kommer till att renovera lägenhet så ska man tänka igenom det väl. Det kostar en hel del pengar att renovera en lägenhet i stockholm och då ska man verkligen veta vad man vill ha. Ett bra tips för att få inspiration inför en renovering är att kolla på lägenheter som är till salu. Alla dessa är renstädade och fotade ur bra vinkel för att framhäva lägenheternas bästa sida och där kan man samla gott om inspiration. Det viktigaste är att verkligen tänka igenom färger och material. Är det en färg som är inne just nu, eller något du verkligen tror kan passa i längden? Detsamma gäller material. Vissa material kan vara inne eller snygga, men kanske inte är inne om ett år. Att behöva byta ut det då blir onödigt dyrt.

När du renoverar så finns det en uppsjö av valmöjligheter. Du kan renovera hela lägenheten från golv till tak och du kan bara göra om ett rum. Oavsett vad du väljer så är det viktigt att du antingen är väldigt duktig och händig om du ska göra det själv, alternativt väljer ett bra företag som hjälper dig. Det är en hel del du kan göra själv om du är händig, men vissa saker får du som outbildad privatperson inte göra. När det kommer till el och vatten är det alltid bäst att anlita en firma, just för att vara säker på att grundjobbet blir bra och att det är gjort på ett säkert sätt. Det vore ju himla olyckligt om något blir galet och du står ellös eller får en oönskad vattenläcka.

Det bästa är att hitta ett företag som kan sköta hela renoveringen av lägenheten så du slipper pussla ihop när hantverkare, el-montör och vvs-installatör ska vara på plats. Det finns jättemånga företag för att renovera lägenheter i Stockholm, men var noga när du väljer. Det finns alltid företag som inte har fullt utbildad personal och som fuskar med renoveringen. Är priset lite för bra för att vara sant, så levererar de nog inte ett så bra slutresultat.

Det du alltid kan göra är att be om en offert av flera olika företag innan du bestämmer dig för vilka som ska få äran renovera din lägenhet. Likväl som vi jämför mobilen när vi ska köpa en ny, så jämför vi när vi väljer hantverkare och andra installatörer och montörer.

Gör ett klokt val, det är en stor investering att renovera lägenheten. Du gör rätt i att tänka efter ordentligt innan du bestämmer dig.

Mer inspiration finns att hitta här: www.renoveralägenhetstockholm.se.

 

21 Apr 2017