Rörmokare i Stockholm jobbar med VVS

Varför det heter just rörmokare i Stockholm är det egentligen ingen som vet, men det började just som ett slangord i staden någon gång i början på 1900-talet och sedan har det hängt med.

Det finns skomakare och segelmakare så man kunde ju tänka sig att det skulle hela rörmakare, men så blev det alltså inte. Hur man gör när man “mokar” med rören är också oklart.

De som arbetar med rör idag gör mycket mer än vad man gjorde när ordet började användas. Dagens rörmokare arbetar med det mesta inom VVS – värme, vatten och sanitet. Det är ett hantverk som kräver mycket kunnande.

Skall man få ett bra jobb utfört kan man begära in pris för rörmokare i Stockholm och sedan se vad man får för pengarna. Snabba och billiga jobb kan bli dyra om de inte är ordentligt gjorda. Det är viktigt att få kunniga och auktoriserade hantverkare som kan lämna fast pris på jobb och göra det väl.

Rörmokare, rörmontör eller VVS-montör - olika ord för samma jobb

Kanske har det blivit vanligare att man talar om VVS-montörer eftersom man i moderna fastigheter arbetar med rör, el och ventilation. Alla våtutrymmen har behov av en seriös hantverkare som vet hur det skall göras så att det håller.

En vattenläcka som börjar för att ett rör installerats på fel sätt, kan skapa riktigt stora problem och vara dyrt att laga. Vatten letar sig ju in överallt och förstör. Det är ju heller ingen bra kombination med el om det inte dragits rätt.

8 Nov 2021