Så hittar du rätt takläggare

Behöver du lägga om tak? Har man en villa, då vet man att man som oftast behöver renovera både det ena och det andra. Är det inte stopp i avloppet, är det fasaden som behöver målas om eller fönster som behöver renoveras, eller något annat. Som villaägare gäller det att dra på sig blåstället och vara beredd att pensla på med målarfärg, eller genomföra någon annan renovering. Om det är dags att bygga om taket gäller det att välja rätta hantverkare för det jobbet. Här tar vi upp vad som är viktigt när det kommer till att anlita hantverkare.

Kunskap om byggmaterial

Som takläggare är det ju viktigt att man har de rätta kunskaperna om de olika byggmaterialen. Just att hantverkare som arbetar med tak, vet exakt hur materialet ska hanteras och hur man lägger ett tak som ska hålla tätt är mycket viktigt. Som lekman kan man ju inte förväntas kunna sådant, därför måste man kunna lita på hantverkarna att de kan hantera materialet på rätt sätt.

Säkerhetsmedvetenhet

Som takläggare är det mycket viktigt att man har säkerhetsmedvetenhet om hur man ska röra sig på taket och inte ramla ner. Ingen vill ha hantverkare som är övermodiga och som inte har kunskap om vad man kan och inte kan göra när man arbetar på taket. Det är viktigt att hantverkarna vet vad de kan göra och inte göra när de arbetar på taket och om de bör bygga arbetsställningar för arbetet på ett tak.

Göra arbetet med hög kvalitet

Hantverkarna bör ha en lång arbetserfarenhet om de ska kunna göra arbetet på ett säkert sätt. Kan de ge garanti på sitt arbete med taket är det ett gott tecken och gör att det är lättare att anlita dem. Sedan bör de ha F-skattsedel så att deras kunder kan göra Rot-avdrag och ha egen ansvarsförsäkring, ifall att något skulle hända. I så fall tar hantverkarna ekonomiskt ansvar för det. Ett tak tar så pass mycket resurser i anspråk att man verkligen vill veta att arbetet blir bra gjort och att ingen olycka händer eller att man måste göra om jobbet efter några år. Taket har så pass många och komplicerade delar som alla måste utföras på ett noggrant sätt, att om man skulle bli tvungen att göra om allting skulle fördubbla kostnaderna rejält. Sedan är det viktigt, som när man väljer andra hantverkare att man väljer någon som har goda referenser och har offerter som står bra mot arbetet som efterfrågas. Läs mer om takläggare i Norrköping på: https://www.takläggarenorrköping.se.

4 Jun 2019