Så planerar man bäst inför badrumsrenoveringen i Bromma

Bor ni i Bromma och ska göra en badrumsrenovering? I så fall kommer här några tips hur ni bäst kan planera renoveringen och undvika fallgroparna. Men också för att få det badrum som ni vill ha.

För att lyckas med en badrumsrenovering måste man vara noga med både planeringen och val av hantverkare. Det är alltid smart att börja med att sätta en budget, då badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser och det annars är lätt att bli ruinerad. Badrummet är också det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv, då det är viktigt att tätskiktet blir rätt. I stället ska man använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. Det finns byggfirmor som har badrumsrenovering som sitt specialområde och som kan ansvara för hela badrumsrenoveringen. Det blir ofta billigare än att anlita olika hantverkare var för sig.

Så ofta måste man renovera badrummet

Tätskiktet i badrummet håller i ungefär tjugo år och någonstans mellan vart femtonde till tjugonde år är det vanligt att man renoverar badrummet. Det går med andra ord lång tid mellan renoveringarna och därför är det extra viktigt att badrummet blir bra när man väl renoverar det.

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum och det används dagligen. Därför måste det fungera med vardagen och det liv man lever. Fundera över vad som måste finnas i badrummet som exempelvis dusch, förvaring, tvättmaskin etc., och gör en lista. Planera sedan badrummet efter det som ska finnas där så att utrymmet nyttjas på bästa sätt. Läs mer om badrumsrenovering på denna sajt: badrumsrenoveringbromma.nu

22 Jan 2022