Säker trädfällning på tomter och innergårdar i trakterna kring Uppsala

Har ni ett träd på er innergård i Uppsala som behöver tas ner? Träd som står trångt till måste fällas av någon som är specialiserad på trädfällning och som kan ta ner det på ett säkert sätt.

Träd som ska fällas och som står trångt till på innergårdar, tomter eller andra platser, måste fällas på ett säkert sätt så att varken byggnader eller människor kommer till skada. Att själv utföra fällningen kan vara riskabelt och man måste därför ta hjälp med fällningen. Det finns företag som är specialiserade på säker trädfällning, så kallad sektionsfällning. De kan ta ner trädet bit för bit så att det inte uppstår skada runt omkring. Då det ofta är så pass ont om plats att man inte får rum med en skylift, brukar man behöva klättra upp i trädet för att avlägsna grenar och såga trädet i sektioner. De olika delarna firas sedan ner i rep eller släpps ner inom ett avgränsat område.

Nyttja rutavdraget vid trädfällning

Som privatperson har man rätt att dra av en del av arbetskostnaden när man anlitar ett företag för trädfällning. För den som bor i trakterna kring Uppsala, Märsta, Heby, Östhammar och Enköping finns det flera företag som kan hjälpa till med trädfällning. Därför kan det vara bra att först höra sig för med fler än ett företag för att jämföra priser. Men glöm inte bort att fråga vad som ingår i priset och om företaget kan hjälp till med bortforsling av materialet och att städa trädgården. Läs mer om trädfällning på denna sajt: https://www.trädfällninguppsala.nu

21 Jan 2022