Skorstensrenovering i Stockholm ger skorstenen nytt liv

Har ni fått eldningsförbud i er kakelugn? Är mustocken sprucken? Med skorstensrenovering kan skorstenen bli som ny igen. Här är några tips för er i Stockholm.

Det är inte alls ovanligt att man får eldningsförbud i sin kakelugn eller kamin. Regn, snö, kondens och eldning med sur ved sliter hårt på en skorsten och kan göra att den spricker. Detta brukar märkas genom att det ryker in när man eldar. Därför ska man aldrig elda med sur ved och även se till att montera ett skorstensskydd.

Viktigt är förstås att även årligen låta en sotare rengöra skorstenen. Det mår den bra av samtidigt som man minimerar risken att drabbas av sotbrand. Men en skorsten håller ändå inte hur länge som helst och måste så småningom renoveras om man vill kunna fortsätta att elda.

Anlita ett företag som är specialiserade på skorstensrenovering

Genom skorstensrenovering kan man återställa en skorsten till nyskick. Men det gäller att inte vänta för länge med renoveringen eftersom sprickorna då kan förvärras. Då blir renoveringen mer omfattande och kostar också mer. Men priserna på skorstensrenovering kan också skilja mellan olika aktörer i Stockholm. Därför ska man alltid börja med att ta in offerter.

Innan skorstensrenoveringar påbörjas måste man skriva ett ordentligt avtal med den aktör som ska utföra jobbet. Detta för att klargöra vad man har kommit överens om och för att undvika missförstånd. Avtalet ska därför vara så detaljerat som möjligt och även inneha ett datum för slutbesiktning av skorstenen. Mer om skorstensrenoveringar kan du hitta här: https://www.skorstensrenoveringstockholm.com/ 

27 Apr 2023